Dovolili by ste 13-ročnej dcére sa maľovať?

24. sep 2024

Ahojte potrebujem poradiť, mam 13 ročnú dcéru a chcela by sa maľovat (highligter,špirala,korektor,lesk) vraj sa maľuju všetky dievčatá na druhom stupni a aj tie mladšie od nej. Ďakujem za odpoveďe

kvadrinkaaa
24. sep 2024

Dovolila, ale iba špirálu a lesk. Nič na pleť.

hipuska
24. sep 2024

U nás majú zákaz zo školy sa maľovať a farbiť vlasy.

30katrusa40
24. sep 2024

Nedovolila. Na to aby si dávala taký bordel na tvar ma čas aj na strednej. Najskor maľovať potom od 14 sa ťahať s chalanmi po nociach . Môže zabudnúť

dorothee
24. sep 2024

Ano aj u nas sa uz dievcata v takomto veku maluju,tiez sa mi to nepaci.Dceru mam tiez 13rocnu,zatial nema zaujem sa malovat,ale ak by chcela,dovolim len spiralu a lesk na pusu,pripadne nejaky korektor na zakrytie pupacikov..

wolf_
24. sep 2024

Dovolila. Tiež som sa v tom veku líčila...

jaond19
24. sep 2024

Nie. Moja o par dni 13 rocna ma dovoleny max. lesk na pery neutralnej farby/farebne labelo a korektor na vyrazky.

rozkvet1
24. sep 2024

@30katrusa40 zakazane ovocie chutí najlepšie

simca06022011
24. sep 2024

u nas je zakazane, maluju sa vsetky, vyhadzala som malovacky mojej, do tyzdna mala ine... to je ako boj s veternymi mlynmi a nebudem sa tvarit, ze my sme boli ine v tom veku.
DO skoly maju dovoleny prirodzeny makeup, tj taky, aky ucitelka nezbada.. spirala, lesk... ziadne vymalovane matrony. Ani to by nemuseli, ale ked v tom veku ich to tak bavi :DD

rozkvet1
24. sep 2024

Nebojte sa. Pokial sa vaša dcéra chce maľovať, tak sa namaluje ani o tom nebudete vedieť🙂 poznám základné školy ktoré to absolútne neriesia, taktiež stretávam mladé baby ktoré idú zo skoly, niektoré decentne namalovane a niektoré ako kraslice. Už je iná doba, dievčatá sú úplne iné, a to nespominam ako chodia oblečené do školy... To co si ty napísala je decentne licenie, nebudi to pozornosť takže áno, dovolila by som to v tom veku

abbey1
24. sep 2024

Do školy len masakru a lesk na pery. Inak dovolím do mesta, kina,....

matullienka
24. sep 2024

Má dovolenú, špirálu a lesk, keď má niekde náhodou vyrážku tak korektor

pribinak
24. sep 2024

Ja mam chalana ale veľa rozpráva o sooluziackach a najviac sa nalakujú tie ktoré to majú od rodičov striktne zakázané

Požičiavajú si od spoluziacok malovatka a vyzerajú ako veľkonočné vajce
Keď idu domov dajú to dole aby mama bola spokojná

Napr neterka mala dovolené sa maľovať ale rak nirmalne, aby vyzerala ako človek a nie ako karnevalova princezná

pribinak
24. sep 2024

@30katrusa40 😳😳😳

doriiis
24. sep 2024

Áno dovolila.Naucila by som ju decentne sa namaľovať,aby nevyzerala jak kraslica.Aj ja sa maľujem,nevidím dôvod to 13 ročnej zakazovat

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamaaja82
24. sep 2024

Nie, ale najstarsia to ani nechcela.Ani ja sa nemalujem.V 13tich je to strasne skoro potom to tak aj na uliciach vyzera,ze ked sa clovek na tie dievcata pozrie pripominaju mu slapky.Hole brucha,ziadne podprsenky sukna ledvo zakryva zadok.Toto by som z dcer vychovat veru nechcela

tamitamitami
24. sep 2024

Dovolila, samozrejme jemne a vkusne (špirála, lesk, ceruzka na obočie).

lucia13022023
24. sep 2024

Dovolila. Ja som sa maľovala asi od ôsmej triedy, špirála, lesk, korektor, troska obocko. Vždy to bolo pekne, decentne, len som podskrtla svoju krásu.
Presne ako píšu vyššie, zakázané ovocie chuti najlepšie, a tie baby co to mali zakázané, si hneď ráno na záchodoch maľovali ústa a oči a keď išli domov dávali dole vlhcenymi.

milanemila
24. sep 2024

Tiez by som jej dovolila spiralu a lesk ale nic patlat na plet, cize ziaden korektor, highlighter ani makeup, maximalne puder.

mariska1989
24. sep 2024

U nás zakázané . Ale učiteľky napriek tomu posielajú umyť sa . Ďalšia vec už sa maľovali ako 12 ročne . Nechápem tých rodičov čo to dovolia na každodennom poriadku

danyelia
24. sep 2024

Nie som z toho síce nadšená, ale áno, maľuje sa aj moja 13-stka...do školy fakt len jemne - špirála, lesk, korektor, obočie, no keď sa vráti z vonku od kamošky... 🙄 Je tam toho viac na tej tvári - snažím sa ju usmerniť, aby nevyzerala ako kraslica, ale ako sa písalo vyššie, občas sa tomu nedá celkom zabrániť. Dostane vreckové a prvá cesta do drogérky pre nový rúž a špirálu, kozmetiky má decko viac ako ja...

wolf_
24. sep 2024

A fakt si myslím, že je lepšie dovoliť ako zakázať. Najmä z toho dôvodu, že podľa mňa drvivá väčšina puberťáčok ak chce, tak sa proste namaľuje. Na tajnáša... Nie je skôr lepšie dovoliť, postaviť sa k tomu viac kamarátsky a skôr naučiť ako sa to ne/robí, kde sa aký "look" ne/hodí atď? A spájať líčenie s nejakým prespávaním u chlapcov a promiskuitou je za mňa holt názor patriaci do úplne iného storočia a proste úplne odveci... ;)
Ale hej, nejaký makeup v zmysle na celú tváru je ešte skoro. To som napr. ja začala až na vysokej, na druhú stranu som mala a aj mám bezproblémovú pokožku, ale predstava, že som v puberte s problémovou pleťou a rodičia mi striktne zakazujú líčenie, no, nič moc veru...

matullienka
24. sep 2024

@wolf_ úplne súhlasím, ide mi hlavne aj o to, že keď o tom viem, viem odporučiť vhodnú a kvalitnú kozmetiku nie aby na tajnasa kupovala čínske šmejdy a riskovala nejaké problémy. K tomu prespavaniu a ostatným veciam sa nevyjadrujem, len ľutujem deti tých matiek

maminkadeticiek
24. sep 2024

Nie

lonely66
24. sep 2024

Nie. Ale moja, chvalabohu, nemá také záujmy. Ani to nemá mať po kom. Som presvedčená, že toto napadne len tým dievčatám, ktoré to vidia od malička u matky.

matullienka
24. sep 2024

@lonely66 to by si bola veľmi prekvapená, ktoré dievčatá to napadne. Keď vidím niektorého dcerine spolužiačky chodia ako plagáty a mama pomaly nevie čo je to maskara

lonely66
24. sep 2024

@matullienka tak ja som spokojná, že u nás to nie je. odo mňa to nevidí a po iných sa neopičí...

viera77
24. sep 2024

@lonely66 Ani nie, bežne sa líčim, do práce idem vždy upravená, ale moja 13-tka zatiaľ nejaví žiadny záujem...a je prirodzene krásna aj bez šminiek.

matullienka
24. sep 2024

@lonely66 no ja som moju dôrazne upozornila, že keď by som ju našla tak zmalovanu ako chodia tie konkrétne spolužiačky, že vlastnoručne jej to dám dole z tváre aj pred všetkými aj keby som si mala vreckovku namáčať v kaluži. Ale ona sama povedala, že to je riadne cez ako chodia

natall113
24. sep 2024

@lonely66 nemyslím si, moja mama sa nikdy extra nelíčila ale mňa to bavilo a zaujímalo