Dostanem sa na právo, keď nechodím na gymnázium?

21. dec 2022

ahojte, chcela by som po strednej skole studovat pravo, ale bojim sa nemam sancu.. chodim na manazment cestovneho ruchu a velmi lutujem aku skolu som si vybrala.. bola to hlupost ist na odbornu skolu,teraz ked chcem ist na vs bojim sa ze bude problem.. je tu niekto taky kto sa dostal na pravo bez gympla? ak ano dajte vediet a co si o tom myslite za odpovede dakujem

veronika_sk000
21. dec 2022

robia sa prijimacky, neviem ci na vsetky pravnicke fakulty, ale tam kde ano, tak sancu mas 🙂

martinaju
21. dec 2022

Chodila som do TT prijmacky som bezproblemov spravila mam obchodnu akademiu. Ako ano z gymnazia mali prvy rocnik aj vyhodu lebo vela toho vedeli uz zo strednej.

heleninamama
21. dec 2022

@veronika_sk000 Prijímačky robí už tuším len Bratislava. Trnava a Banská Bystrica berú podľa priemeru a berú takmer všetko. A súkromné školy vezmú naozaj kohokoľvek bez ohľadu na študijné výsledky na strednej škole.
Nič si nestratila, akurát si zožen učebnice z dejepisu a náuky o spoločnosti pre gymnázia, ak tieto predmety v škole nemáte, aby si nebola úplne mimo.

meringe70
21. dec 2022

Kamarátka bola na strednej hotelovej akadémii, dostala sa na pravo do TT

simca06022011
21. dec 2022

porzi si okruhy ktore musis vediet na pravo na prijimacky a ake su tam podmienky, ak sa to naucis a prejdes, preco by si sa nedostala? Na roznych VS su ludia z roznych skol, nie len z gymnazii

namornicka
21. dec 2022

V Bratislave na UK sa prijimacky myslim ze nerobia. Asi si vyberaju podla znamok na vysvedceni a moze byt ze aj podla profilovych predmetov (obcianska, dejepis), ci z nich ziak maturuje. Ale opravte ma ked sa mylim.

lilope
21. dec 2022

Kolega chodil na strednú na hnojarinu. Potom po rokoch išiel externe na právo do BB kde si spravil Bc. Následne pokračoval externe v TT na Mgr. a dokonca si teraz robil doktorát a podľa jeho ,,príprav" počas skúškového obdobia som teda nenadobudla pocit, že je právo nejak obzvlášť ťažké na štúdium. Iné by bolo, keby si sa pýtala na lekársku fakultu.

raffaella
21. dec 2022

PF nie je ziadna rocket science, to ze nemas gympel uz nie je prekazka, treba si zistit ake prijimacky sa robia a nasledne dane ucivo dobrat. Ine to bolo pred 25 rokmi, ked na UK sa robili narocne prijimacky a drvit sa museli aj ziaci z dobrych gymnazii.
Ine by bolo keby si sla na ozaj narocnu vysoku skolu typu medicina, stavebna, technicka a pod.

euka210
21. dec 2022

Ja som mala spoluziakov na gymku a ani jeden tusim z 3 sa na pravo nedostali, takze je to o induvidualnej priprave. Tusim dejepis a obcianska vychova, mozno filozofia na prijimacky.

baboobchod
21. dec 2022

Ja chodím na PF UK, som druháčka. Síce externe, ale učíme sa to isté, čo denní. Prijímačky sa nerobia, avšak prvý/druhý ročník sú sito. Absolútne nevadí, že nie si z gymnázia, dejepis vôbec nepotrebuješ. Skôr na technickej škole by ti gympel - matematika/fyzika/chémia chýbali… viem to porovnať, pred 15 rokmi som skončila STU 😁 Ak ťa právo láka a baví, choď do toho 😊

domini404
21. dec 2022

Ja zase študujem externe na PF TRUNI, u nás sa prijímačky robili, ale poslali okruhy otázok, ktoré som sa naučila a spravila 😊 na druhej strane, v prvom ani druhom ročníku sa sitá nerobia. Ja som síce spravila gympel, ale potom som vyštudovala učiteľstvo bio-chem, následne 2 roky pracovala a potom som sa učila na prijímačky 😅 takže môžem s kľudným svedomím povedať, že prijímačky spraví hocikto, kto sa na ne pripravuje 😂

janka2501
22. dec 2022

Dcera mala SOS tiez cestovny ruch, na pravo do BA ju vzaki bez prijmaciek,teraz tak beru, ale do TT ma pravo mala 5 tyzdnovy kurz, a potom prijmacky, ktore soravila, a studuje teraz pravo v TT...im je jedno aku mas SS,

ivangeline
22. dec 2022

Nauc sa nosku a dejepis a chod na prijimacky. Ak mas na to!xaplat si doucko a budes pripravena este viac. Dostanu sa odvselikadial aj na pravo.