Dospievanie 11 ročnej autistky

25. aug 2021

Ahojte... máme 11 r. dievčatko, ktoré dospieva. Je autistka. Mám obavu ako bude zvládať menzes. Viete mi niekto poradiť popr. má niekto skúsenosť s menzesom u takýchto detí? Myslím že vložky bude odmietať, čo v takom prípade? Existuje injekcia ktorá menzes zastaví na celé roky? Je to velmi nepríjemná téma, ale neviem čo mám robiť ako tento problém riešiť... prosím blbé komentáre ani nepíšte ponižovania mám už dosť.

bibina32
25. aug 2021

Skúste napísať do skupiny Autizmus.

michalka78
25. aug 2021

ahoj...mám dceru s downovým syndromom ktorá bude mať v utorok 14 rokov....autizmus nemá diagnostikovaný ale má zopár príznakov autizmu...menzes má od 12,5 roka..tiež som sa toho veľmi bála,ale zvláda to dobre..tiež niektorý cyklus už na 4-5 den protestuje že nechce vložku,ale ja jej vždy poviem že už sa len 1-2 krát vyspí a bude mať koniec...takže vždy to nejako obkecám...nestresuj vopred-možno to nebude také zlé ako sa bojíš...aj ked je pravda že ty si ju poznáš lepšie...

sarinka2012
26. aug 2021

Ahoj, ja mám zdravú dcerku a ešte máme do puberty chvílu čas ale nakolko sa jej už mení telo, aj správanie a záujmi, tak som nad tým tiež uvažovala, ja osobne som vložky neznášala, tlačí to, pretečie, v noci je to nepríjemné....hned ako sa dalo som prešla na tampóny, ale samozrejme to nie je na začiatok vhodné, preto som uvažovala že zaobstarám menštruačné nohavičky. Majú vyborné recenzie, používaju sa uplne ako normálne nohavičky a menia sa cca každých 7-10 hodin - nemám s nimi ale skúsenosť a fakt si neviem predstaviť ako to komfortne funguje 🙂 ale skus si to prípadne pozrieť 😉 na internete je toho dosť, myslím že najviac skloňované sú SNUGGS

klip0
26. aug 2021

Aj ja by som odporúčala menštruačné nohavičky

vikuska2012
20. feb 2024

@michalka78 ahoj vidim že je to už stary prispevok, ale prosím ta mám otazku, tiez mam dieva s ds a prave dostala menstruaciu v maji bude mat 12 r ...dúfala som že to nebude tak skoro , ako to prosím ta riesis v skole, neviem si predstavit čo s tým , bez toho aby to niekto tam videl, chodi do beznej skoly, ako sa ti naučila kedy vymienat a či to vie sama. máva aj bolesti ? budem velmi rada za odpoved,lebo o tejto teme nieje teda vela na nete čo sa týka deti s postihnutim

michalka78
22. feb 2024

@vikuska2012 píšem správu