Dobrý večer, môj priateľ mi pred pár týždňami povedal, že bude mať slávnostnú večeru miesto stužkovej, keďže stužkovú ako trieda nechceli. Tak som sa rozhodla si kúpiť nejaké šaty, nech to nemusím riešiť na poslednú chvíľu, a kúpila som si krátke šaty nad kolená. No včera mi povedal, že budú mať stužkovú, keďže rodičia sa tak dohodli na rodičovskom zdrúžení. Pre to by som sa chcela opýtať, či sú krátke šaty v pohode alebo si budem musieť kúpiť dlhé, keďže krátke sa na stužkovú nehodia? Ďakujem🙂
@hazelgracegus pár ľudí mi hovorilo nepriamo že si mám kúpiť dlhé šaty, no pre mna by bolo zbytočné kupovať dlhé štay, keďže by som ich nevynosila, pre to sa aj pýtam, či sú vhodné aj krátke alebo nie🙂
@eemma12345 pre partnerku sú krátke šaty ok, dlhé šaty by mali byť ak je to tvoja stužková
@miriam_s super tak ďakujem🙂
mno, ono by to mali byt spolocneske saty, tj dlhe.
Ale v dnesnej modernej dobe, kedy sa na etiku castokrat zvysoka kasle, a moderne su uz hadam aj monterky. Takze je uplne jedno co si na seba oblecies, ci kratke ci dlhe alebo vreco.
@hazelgracegus šak keď si vybrali krátke, je to ich vec... Zvyčajne ale majú dievčatá dlhé večerné šaty na stužkovú... 🤷
@eemma12345 Jeejda, ja som toto vobec neriesila. Ci dlhe, ci kratke. Na vlastnu stuzkovu som zobrala saty sestre , ktore mala ona na svojej svadbe na "redovom" tanci. Krasne, jednoduche, do Acka, cervene s peknymi detailami a veru nad kolena. A bolo.
Este aby som doplnila...bolo to roku pana 1995 ;)
@silvike waau tak dakujem za radu🙂
Mozem mat akékoľvek šaty
Mna vzdy pobavi, ked niekto povie/napise, ze v tejto dobe sa uz na nic nehladi a saty na stuzkovu by mali byt dlhe. My sme mali stuzkovu v 1989 a nikto tam dlhe saty nemal. To teda bola doba😝
@dskjhfdlkdjhl nikto to nebude riešiť že aké šaty mala, je to na slečne že čo si vyberie, či dlhé alebo krátke, fakt ale je, že teraz veľká väčšina dievčat ktoré sú stužkované, si vyberajú dlhé šaty a čo som videla aj fotky tohtoročných stužkových na FB stránke škôl/fotografov, jedna max 2 mali krátke...
@hazelgracegus kedy si bola naposledy na stužkovej slávnosti? 🙂 Ja pred dvoma týždňami, a z 20 dievčat mala jedna kratšie šaty - boli asymetrické, vpredu kratšie, v zadu dlhšie...
@miriam_s Skus si precitat moj prispevok znovu. Ja nepisem, ze saty maju byt kratke alebo dlhe, moj prispevok je o niecom uplne inom😉
@eemma12345 dlhé šaty mali len tie baby, čo mali stužkovú. Pozvané baby mali väčšinou nad kolená, takže kľudne.
@eemma12345 ty nemáš stužkovú ale tvoj priateľ. Ty si ,,len" doprovod, takže tvoje šaty sú úplne v pohode. Keby máš ty stužkovú tak dlhé samozrejme.
@eemma12345 na našej stužkovej mali dievčatá aj krátke šaty, povedala by som, že tak polovica z nás mala krátke a polovica dlhé.
@dskjhfdlkdjhl U nás detto. Stužková v 1991 a dlhé šaty nemalo ani jedno dievča z nás. Bolo nás 20 dievčat.
Pokial viem, dress code na ples su dlhe saty, na stuzkovu toto neplati. Vyzaduju sa spolocenske saty, elegantne topanky, slavnostny styling.
U nás z hosti na stužkovej mala každá kratke šaty aj učiteľky. Dokonca aj spolužiačka jedna. Myslím si že je to aj viac praktické 😂moje dlhé mi išli na nervy
@eemma12345 kľudne môžeš mať krátke, nie si predsa stužkárka ale ideš ako doprovod,ja som aj na vlasrnej stužkovej mala krátke šaty a nikto nic nepovedal dokonca nás bolo viac spoluziaciek a nikto nič neriešil.
@eemma12345 ja som bola (síce pred 1000 rokmi 🤣) na jednej stužkovej s kamarátom ako doprovod a dala som si šaty co som mala rok predtým na mojej stužkovej a poviem ti ze som sa necítila dobre... Dlhé šaty tam mali len dievčatá co mali stužkovú, baby co boli doprovod mali krátke šaty poväčšine.. Ja by som volila už len krátke... Nie je to tvoja stužková a maju byt za hviezdy babyy ktoré stužkujú 🙂