Dievčatá a menštruácia od 10-tich rokov.

novezamky32
13. mar 2020

Ahojte,maminky dievčat ktoré prvú menštruáciu dostali v 10-11 rokoch máte to rovnaké? Moja má 13 menštruáciu od 10 do teraz neboli žiadne problémy nekrvácala príliš a ani neznesiteľne bolesti nemala ale teraz od januára nemala menštruáciu mávajú to aj vaše takto? Tiež sa stalo že jeden mesiac mala normálne a potom ešte v ten istý mesiac znova len slabšie oveľa
A ešte kedy ju vziať prvý krát ku gynekológovi kedy ste Vy prvý raz vzali svoje?...ďakujem za všetky postrehy a odpovede

deti95060810
13. mar 2020

je to len začiatok, ešte stále sa to rozbieha...riešila by som to len s pediatrom.
Tiež sme mali podobné problémy dcéra 13 r. a pediatrička to vôbec neriešila, že je to len začiatok ...

novezamky32
autor
13. mar 2020

@deti95060810 ďakujem pekne za radu, spýtam sa teda detskej lekárky viem že takto na začiatku je to v podstate normálne ale nechcem nič zanedbať...

beatinka
13. mar 2020

Ja som moju brala v 13 ku gynekologičke (moja je aj detská), pretože mávala menzes dvakrát do mesiaca po 7 dní a strašne silné. Vyšetrila ju len zvrchu, cez brucho, zobrala krv na HP. Nasadila duphaston, najpr 15-25dc, keďže dostávala menzes aj tak, zmenila dávkovanie od 20-25. A cca po troch mesiacoch sa jej to ustálilo a dostáva menzes na 27dc.

hettinka
13. mar 2020

@novezamky32 aj moja mala niekedy vynechanú ms. Je to bežne. Ku gynekológovi som ju ešte nevzala, má 18 a nevidím dôvod. Bolesti nemá, sexuálne nežije.

emmi101
13. mar 2020

Môže sa stať, takto na začiatku aj ten prvý rok môže byť v tomto úplne chaotický, že raz prídu na čas jpotom neprídu, potom sú slabšie, ďalší krát zase silnejšie, je to normálne

sunny8
13. mar 2020

Ja som dostala v desiatich rokoch a vždy presne +/- 2 dni .. nikdy som nemala žiadnu pauzu ani zo začiatku. A po pôrode sa mi v podstate tiež upravila a chodí presne len minulý mesiac mi meškala prvýkrát a neviem prečo nič mi nie je

gabika0825
2. apr 2020

@novezamky32 Je to úplne normálne, v prvých rokoch menzesu to môže haprovať. Pokial nemá ťazkosti, tak ju zbytočne netreba zaťažovať návštevami u gyn. Návštevu gyn odporúčam po prvom pohlavnom styku. Dovtedy ak nemá problémy, okrem občasneho meškania menzesu, tak je to zbytočné.

lenkamatkova
8. apr 2020

ja som mala v 11 a bolo to teda šialené. Kedy - tedy, silno - slabo...človek nikdy nevedel kedy to čakať a na ako dlho...ale ustálilo sa to

extempore
8. apr 2020

V 10 rokoch he podla mna na menzes skoro...

ibrunova
8. apr 2020

@novezamky32 mne lek povedala, že dcéra stačí, ak pôjde ako 18 ročná, ak nebude mať iné problémy.

marca12
8. apr 2020

@hettinka uz len z prevencie by mala zacat chodit.

ibrunova
8. apr 2020

@hettinka presne tak.

katkabg
8. apr 2020

Mpja bude mat v decembri 11 a uz len trpnem

mishel123456789
21. máj 2020

Ahojte viem že to je pre dospelych ale všimla som si že tu pise aj vela deti. Ja mam 12 o päť mesiacov budem mať 13 rokov mam ochlpenia v podpazušim a na intimnych miestach aj vytok už asi skoro 2 roky a menzes nikde prosim pomôžte mi kaža rada a komentar mi pomožu.🙏