Dieťa s dyslexiou nemôže študovať za zubného asistenta?

juli268
4. aug 2024

Dcéra má je integrovaná a o chvíľu nastane čas a bude mať ísť na strednú školu rozmýšľala som nad zubným asistentom ale je tam napísané že deti s poruchou učenia nepriznajú čo je na Tom naozaj nemá šancu sa hlásiť na lepšie školy

pribinak
4. aug 2024

@juli268 neter končila teraz 9.roc. Decka s dys sa hlásili na zdravotné, pedagogické a aj obchodné školy, dokonca aj na gympel

kacena4
4. aug 2024

co znamena nepriznaju? neprijimu ci nedaju im ulavy? a co je dobra skola? beru ich vsade ak na to maju schopnosti

michaela329
4. aug 2024

Mám bratranca s dyslexiou na VŠ... technického zamerania. Takže nie je to o poruche.

juli268
autor
4. aug 2024

@juli268 neprimaju tam má byt

rejka7
4. aug 2024

@juli268 a akú má poruchu učenia? lebo úprimne, je to tzv. "pomáhajúca profesia", vyžaduje si napríklad zručnosť a presnú jemnú motoriku a teda pri takej dyspraxii to skrátka nie je možné.

letfenixa
4. aug 2024

@rejka7 veď píše dyslexia.

1ryba
4. aug 2024

Dyslexia napr. zle prečíta predpis lieku, dávkovanie a podanie. Problém je na svete. V zdravotníctve a napr. pri záchrane života nie je čas na lúskanie písmenok.

1ryba
4. aug 2024

Rovnako na pedagogickú SŠ nevezmú s poruchami reči.

pribinak
4. aug 2024

Čítam napr podmienky na SZŠ v Bratislave a nič take tam nevidím

michaela329
4. aug 2024

@1ryba ale vezmú...

1ryba
4. aug 2024

Nech ide na gymnázium a potom má dvere otvorené. Gymnázium je predsa lepšia škola, nie?

nicoletta98
4. aug 2024

@1ryba zubná sestra hlavne neurčuje liek, dávkovanie ani podanie

1ryba
4. aug 2024

@michaela329 vlastne áno, záleží aký odbor. Na niektorých rečová vada nevadí.

rejka7
4. aug 2024

@letfenixa nie, nepíše dyslexia, ale porucha učenia, dyslexiu spomínal príspevok a nie autor. Na tieto školy je veľký záujem, vyberajú si len toho, koho chcú.

michaela329
4. aug 2024

@1ryba berú na všetky. Chodia ku mne na prax tie deti 😏

1ryba
4. aug 2024

@michaela329 ako kde. Na niektoré nevezmú.

michaela329
4. aug 2024

@1ryba máme v okolí dve ped. sš a berú obe. Rečové vady nevadili ani na VŠ. Ani to koľkokrát nemajú ako zistiť.

danielahamar
4. aug 2024

A neskúšala ísť na výšku bez integrácie? Potrebuje integrovať úplne,či len v čase, teda ak by sa jednalo len o dyslexiu

pribinak
4. aug 2024

@danielahamar chystá sa na strednu, nie na vysku

jumama
4. aug 2024

Poznam dys- kara, ktory chodil na gympel a teraz chodi na pravo. Nie ze by to na gympli mal lahke a ze by mal same jednotky. Mal doucko na jazyky. Podla mna aj na tom prave to ma velmi tazke, ved to vkuse musi citat, ucit sa z knih, on ma aj celkom dobru pamat, doslova si vie vsetky fakty triedit a pamatat. Je ale pravda, ze kazdy semester si posunie nejaku skusku, lebo vsetky nestihne a tak mu to studium asi bude dlhsie trvat.
Inak oni aj pri prijimackach, ak mate na to papier, tak bud moze dostat robit cez pocitac prijimacky alebo moze na ne dostat dlhsi cas...

danielahamar
4. aug 2024

@pribinak jaj, to som prehliadla😬

danielahamar
4. aug 2024

A inak, môj najstarší s dys chodil na bilingval OA v AJ, ide aj na výšku a tam už integráciu nechce. Tiež nás na zakladnej strašili, že s integráciou sa nikde nedostane, na žiadnu normálnu školu.

darinaslay
Odpoveď bola odstránená
Zobraz