Cez víkend sa nám s manželom stala zvláštna situácia. Boli sme v mojom rodnom meste, menšie mesto takmer každý sa pozná. Ale boli sme na jedinej diskotéke/bare, ktorý tam je aj s priateľmi. A teraz čo sa stalo, vyzerám veľmi mlado, dokonca som nebola ani namaľovaná a oslovila ma partia dievčat, že ma nepozná odkiaľ som atď. medzitym sme popíjali alko nápoje a dievčatá sa rozprávali ako sa im nechcelo ísť po prázdninách do školy a pýtam sa, že na ktorú strednú chodia a oni, že nie oni sú ešte na ZŠ a vlastne z toho vzišlo, že dievčatá mali 13-14 rokov jedna mala 15. Zostala som ako obarená a odišla som. Asi som to mala riešiť nejako, teraz ma to trošku mrzí, ešte stále môžem napísať ich rodičom, myslíte, že by som mala? Či teraz je normálne, že takéto deti chodia piť na verejnosť a rodičia o tom vedia?
Tak ja som sa v inej diskusii dozvedela, že vraj 14-15 ročné dievčatá už žijú pravidelným sexuálnym životom. V detskej izbe. Vraj je to normálne, čiže nejaká diskotéka ma už ani neprekvapuje. 🙂
To vážne? Ja chodím len do jedného baru, kde kontrolujú občianske toto ma naozaj prekvapilo. Veď aj my sme skúšali, keď sme boli mladí ale potajomky niekde zašití a hlavne sme mali 20-ti nejakú najlacnejšiu fľašu, nie takto. A mali sme teda 17 rokov
Na diskotéky chodia deti bežne ale alkohol by im tam podávať nemali. Ak pili aj oni mohla si zavolať políciu anonymne, mali by z toho pruser deti aj bar.
zial chodia .. keby tam prisla razia maju problem nielen oni ale aj barmani a majitel diskoteky ... ale pochybujem ze rodicia nevedeli kde maju deti .. tym by si nic nevyriesila.. riesit si to mala s barmanom ci majitelom diskoteky pripadne volat policajnu hliadku anonymne ..ale nevyriesila by si problem kedze o tyzden by boli nazad
Ja by som skor poslala kontrolu do baru,kde v pohode 13-tkam nalievaju. Mam v tom veku syna a musi byt do 20-tej doma. A presne viem,kde sa nachadza.Chyba rodicov,ze im je jedno,kde maju deti a ani ich nezaujima,co vonku robia. Ten alkohol z nich musi byt citit. Ale co tu citam diskusie,tak niektorym rodicom staci,ze sa dobre ucia a viac neriesia.
Uz za "mojich mladych cias" 😅 sa v tom veku experimentovalo s alkoholom... Aj sa chodilo do niektorych barov, vedelo sa kde pustaju a nalievaju aj pod 18 a kde nie. A asi aj mavali echo od niekoho kedy bude razia lebo niekedy povedali, ze dnes nie lebo bude razia.. Takze tak... Aj ked nevravim, ze je to spravne 🤷♀️ ale rodicom by som neoznamovala nic...
Normálne mi to nepríde, ale vždy boli aj dievčatá, vymykajúce sa normálu... či už v návšteve diskoték, pití alkoholu, fajčení, alebo v sexe. Ich rodičom by som nepísala. Už to, že sú vôbec v takom čase mimo domova, by u nás neprešlo, takže evidentne to ich rodičom nevadí, že sa okolo jedenástej v noci "niekde" potulujú... 🤷.
@mikadooo Plne s tebou suhlasim, je to skupina deti, ktori su obrazom svojich rodicov, jednoducho kategoria nizsie inteligentnych ludi, ktori nedokazu pouzivat rozum a pochopit, ze toto je nieco zle. Inteligentnejsi na nich pozeraju ako na spodinu co sa povaluje po smradlavych baroch a krcmach s omamnymi latkami v krvi a oni sa za to zlostia, lebo v obmedzenej inteligencii obklopeni rovnakymi individuami nechapu preco....
Určite, to nie je legálne aby trinásťročné deti boli na diskotéke v nočnom bare.Zavolat, políciu a budú mať problémy ako zamestnanci baru, tak aj rodičia detí.
tak o tomto neviem a to máme slečny v tomto veku... 😉
Včera som pred nákupákom videla partiu možno 9-10 ročných detí ako si tam otvárali pivá 🙈, ozaj to boli ešte detičky lebo na chrbtoch školské tašky, prívesky s medvedíkmi.. 😀 sbs im tie pivá pobral potom .
Určite nikomu nevypisuj.Maju svojich rodičov tí sú za nich zodpovední.My sme boli tento víkend vo vedľajšej dedine na akcii a vedľa nás bola partia dievčat už vtedy opité, fajčili a kupovali si ďalšie pivo.Pytam sa muža čo myslíš o koľko sú staršie od našej?a dcéra mi hovorí ticho veď to sú spolužiačky zo zakladky z vedľajšej triedy🤪takže mali 15-16 r.Neviem to rodičia už spia, keď prídu domov?alebo to tolerujú, alebo sú v práci?.Bolo to otrasné čo robili ako sa lepili po chalanoch spite ako delo.Asi som už stará🙂aj my sme si vypili, ale nie v takom veku a vedela som koľko môžem nech príde domov normalna
Aj za mojich cias sa chodilo uz vtedy...
Ja keď som mala 13 tak som bývala v mini dedinke a mohla som ísť len na futbalové ihrisko a na detské ihrisko na detskom ihrisku sme sedával s kamarátkou na lavičke a rozprávali sme sa alebo sme išli na hojdačky a na futbalovom sme si kopali loptu a teraz v 13tich chodia deti piť? Co bude o 10 rokov? V 9tich rokoch budú chodiť deti do barov poza školu a podobne? Nikdy v živote som nebola na diskotéke a keď počujem toto tak už ani nechcem ísť
Ja mam 26 skoro a všetko toto som robila od 13-14,v 18 som sa osamostatnila a bola som už len domased 🤣 nic nové
Tiež som chodila od 14 na takéto dedinské zábavy (chodili sme celá partia vekovo od 14 do 18), vždy sme sa super zabavili.
@tamitamitami ale asi ti nenalievali alkohol, alebo áno?
@michellemary Ja som mladá, takže to neni až tak dávno kedy som na takéto zábavi chodila. A ak ti mám úprimne napísať nikdy nebol problém pre ľudí pod 18 rokov dostať sa k alkoholu (či na dedinskej zábave alebo v meste). Už bolo na každého zvážení a výchove či si alkohol dal a koľko si dal. Ja som bola jedna z tých čo si dala veľmi výnimočne a vždy v rozumnej miere (nikdy som domov opitá neprišla).
A takto fungovalo 90% mojich rovesníkov vo veku od 14 do 18 čo som v okolí poznala (dokonca aj tý, čo ich rodičia ani len netušili čo ich deti robia).
@luccija Mám dcéru vo veku 16 rokov a určite by som jej netolerovala príchod neskoro domov a ešte v podnapitom stave. Tiež sa zamýšľam kde sú rodičia, nechýbajú im doma také 13-14 deti ? Keď mi dcéra rozpráva zážitky niektorých známych, ako deti experimentujú alkohol, drogy ,sex. Potom keď sa niečo vážne stane, je každý múdry. Je to naozaj smutný pohľad na dieťa spité na mol, kde záchranou je výplach žalúdka v tom lepšom prípade.😢
@luccija To nezávidím, rodičia mali poriadny šok, dúfam že dievča sa poučilo a nič také ich do budúcnosti nebude čakať. Ja ako rodič sa o svoje dieťa bojím stále. Býva na intráku, takže je zodpovedná sama za seba. Aj ona zažila šok keď odviezli spolužiačku skoro v ohrození života, opila sa na mol do bezvedomia. Aj dievčatko sa poučilo bola to pre ňu strašná skúsennosť.😢
@baboadel ja mám tiež jednu a veľmi sa bojím, keď počúvam čo robia spolužiačky a ako žijú.Ja som na strednej škole v poslednom ročníku prišla o spolužiaka v tom čase bol veľký boom drog a predávkoval sa a bol z výbornej rodiny obaja rodičia zamestnanci na ministerstve, otec ho strážil či ide do školy, venovali sa mu aj tak bola partia silnejsia:(ďalší na chate pod vplyvom alkoholu prepadol cez zábradlie a zostal v bdelej kóme roky a zomrel.Vela sa s ňou rozprávam o takýchto veciach frajerinach aj o tom, že raz môže byť za trápnu, keď si nedá ako ostatní a akú silu má partia a vyclenovanie a pod......ja som sa vždy bála takýchto veci ja som ani marihuanu neskúšala mám rada čistu hlavu a všetko pod kontrolou🙂
Radšej nech minie na seba, výlety.Je to dnes ťažké už na základnej škole deti skúšajú zuvaci tabak a ďalej ani nehovorím.Ja mám rodinu v zahraničí a bratranci mi hovorili, že v bare si každý stráži svoj pohár nech im tam niečo nedaju.Co už žijeme takú dobu strachu a zlých veci.Ked mi povie, že ide na chatu asi sa zbláznim🤪