Dobry den ,potrebujem sa na vas obratit s touto situaciou,moja dcera otehotnela v 3 rocniku na SŠ,momentalne je odstahovana s otcom dietata v byte ,kde žijú,dcera mala dochodiť s mojou pomocou maturitný ročník,kvôli tomu že sa jej nedalo prísť na komisionálne skúšky ,teda prestupové na 3r ,jej ukončili štúdium lebo sa im “zabudla” ozvať.Ako matka sa jej snažím pomôcť a este som sa s týmto nestretla,o čo treba žiadať? Zacat od znova ročník? Nechcem aby dcera ostala bez školy...
A co dcera? Chce tiez dokoncit skolu? Rozpravala si sa s nou o tom? Urcite sa nezabudla ozvat - spravila to cielene. Nema strach z toho, ze ju v skole odsudzuju, ze ostala tehotna? Co ti povedala?
Zrejme už mala 18 a ak dokonca je už aj matkou a žije s partnerom, asi na teba už nebude veľmi davat ohľadne školy a pomoci… prinútiť ju nemozes… teraz to možno tak nevníma, ale tu školu potrebuje a bude musieť si ju dokončiť… asi jej to dôjde až neskôr a potom sa spamätá 🙂
Nechala by som dceru nech sa rozhodne sama. To co chces ty, nemusi chcieť ona. Chápem ťa, ale dcera uz je dospela a prevzala zodpovednosť do svojich ruk. 😉
neviem, ci sa netrapis zbytocne. podla vsetkeho dcera o skolu zaujem nema, ak by mala tak by sa zachovala inak. viem, ze je to pre teba ako rodica tazke, ale nechala by som to na nej
Neboj sa... Ona si to jedného dňa uvedomí a potom možno sama o tvoju pomoc požiada.
Ona nezabudla, len zrejme nemá záujem o skolu, ani o maturitu. Bohužiaľ, nedonutis ju. Povinnú dochádzku ma ukončenú, preto ju škola mohla vylúčiť, mala už aj 18 zrejme. Žije mimo tvoju domácnosť s partnerom, je už matka. Maximálne jej môžeš povedať svoj názor, poukázať, že škola jej bude chýbať v ďalšom živote, ale nijakým spôsobom ju neprinutis urobiť si posledný ročník školy, aspoň momentálne nie
Tvoja dcera teraz zije skolu zivota. Maturitu si mozno urobi po 30ke spolu so svojim dietatom.
Skus sa nad to povzniest, robila si co si mohla, pomoc si jej ponukla... Treba ju nechat vyzrat jej zivotne lekcie.
Presne takto som fungovala aj ja....Stredné odbor.učilište som síce ukončila (bez maturity) ale zdravotnú,kde som plánovala študovať ďalej už nie...Myslela som si,že aká som už samostatná,veď mám 17sť 😂😂😂 bývam sama,pracujem...načo mi bude škola?.....kks aká som bola vtedy naivná.....Takže teraz po 40tke to ,,naprávam" a študujem....Lebo nejako mi po rokoch došlo,že vzdelanie je veľmi dôležité.....
no so základným vzdelaním to bude mať ťažké... nenútiť, vysvetliť následky, porozprávať sa ... nepíšeš, v ktorom je mesiaci príp. či sa dieťa už narodilo... nech porodí a potom môže tú maturitu dorobiť externe formou nadstavby... snáď časom zistí, že maturita je potrebná.
@0silvia0 hneď po škole som pracovala ako predavačka vo večierke, plus predavačka ovocie-zelenina,plus tanečnica v Highlanderi a hosteska na boxe 😁 všetky tie 4 zamestnania som robila súbežne,takže moje príjmy boli ozaj nadštandardné....Kvôli tomu som si myslela,že škola mi je na nič.....Neskôr (už keď som mala deti) som bola vedúcou predajne odevov,potom asistentka konateľa firmy,a teraz som tel.operátor na zák.linke ZSE,alebo Covid linke....
Chcem pedagogické minimum....zdravotnú už nie...
Koľko má dcéra rokov
No a dcéra to chce? Tam asi treba začať. Keď sa im ,,zabudla " ozvať. Koľko má rokov? Povinnú školskú dochádzku má ukončenú tak neviem, ako ju donútiš.