Dcéra chce byť učiteľka, a chcem sa poradiť aké školy by ste zvolili.
Turcianske Teplice alebo Cadca..
Alebo este potom gymnazium 😊,najlepsia priprava
Aj ja som ucitelka 😉 Ale to je velmi siroka otazka...kolko ma rokov? Co ju zaujima? Co chce ucit? Niektore odbory su lepsie na tej skole,ine na tej, hoci ta prva moze mat zvucnejsie meno... Je ochotna cestovat za VŠ? Atd...
Učiteliek je mnoho "druhov",či v MŠ,zš,odborné predmety....moja dcéra študuje učiteľstvo angl. + špan. jazyk v BA...záleží čo chce tvoja dcéra robiť,s ako veľkými deťmi chce pracovať....a sú tam aj isté podmienky napr. hrať na hud.nástroj pre mš .....napíš podrobnejšie,je tu dosť učiteliek čo poradia /ja nie som/
@lenkacalikova Áno je ochotná, respektíve si za tým stojí...
@sobka65 ucit na druhom stupni znamena,ze sa musi specializovat na dva konkretne predmety...a kombinaciu vybranych musi aj skola ponukat. Vie,co by chcela ucit?
Ešte by som ju z tej voľby učiteľstva sa snažila vyviesť. Ale ak to veľmi samozrejme brániť netreba v žiadnom prípade. Len voľba si myslím nie až tak dobrá.
@sobka65 zalezi ci je na strednej a ide na vysku alebo ci je na zakladke a ide na strednu, co sa tyka strednych skol, su pedagogicke, ktore ponukaju uz aj prax, no zvacsa je najlepsia priprava gymnazium, tam uvidi co a aky predmet obsahuje, co ju moze zaujat, pretoze odborne skoly sa venuju tomu svojmu a niektore temy ci predmety vypustaji...co sa tyka vysky, tych je dost, najlepsie su klasicke statne univerzity, aj ked je to s akreditaciou vseliake, tak je vacsia moznost dostudovat...zalezi od lokality, kde byvate ci je ochotna cestovat, byvat na intraku atd...a hlavne aky predmet by ju bavil..na niektore odbory resp. kombinacie beru aj bez prijimaciek.....podla datumu temy asi uvazujete do buducnosti, lebo prihlasky na skoly su v oboch pripadoch, az na nejake vynimky az v auguste uz uzavrete
Za mňa určite Pedagogická na Trnavskej univerzite. Dlhodobo je známa ako najlepšia fakulta, čo sa týka pedagogiky. Ale pozor! Je aj náročná. Máme zažitú kombináciu slovina-anglina, matika-anglina... Od kolegov v práci /SŠ/ som počula, že dobrá je aj pedagogika v Prešove. Záleží aj, kde bývate, či prichádza do úvahy intrák... Veľa zdaru 🙂
@luciaminarechova sme z martina
@sobka65 tak určite ju v tom podporuj aj ked mas mozno iny nazor. Vela stastia prajem. A co sa tyka strednej tak podla mna Gymnaziu sa nevyrovna ako priprave na VS nic. Vo vsetkych smeroch! Hovorim za seba (aj ked ucitelstvo som na VS nestudovala) ale aj za sestru, kt. ma tiez Gymo a ucitelstvo vystudovane.
@sobka65 do tt som chodila s babami z vrutok, lipt. mikulasa, dokonca i z presova. vacsinou boli po privatoch, no teraz v tt vyrastol aj krasny novy intra. len nechodili domov kazdy tyzden.
@lara1507 preco nie?
@lenkacalikova čo prečo nie?
@lara1507 preco ucitelstvo nie je dobra volba? ☺
@lenkacalikova je na to veľa dôvodov. A každopádne možností je veľa a určite lepších podľa mňa. No ked to vezmem tak,že ak by mi to bolo srdcu blízke,aj ja by som to robila. No ine apskety hovoria u mna nie.
@lara1507 jasne,je to vec nazoru a pohladu.no ja za seba poviem,ze som v tomto povolani maximalne spokojna a nemenila by som ☺ ucitelstvo sa neda brat iba ako praca...
@lenkacalikova presne to som mala na mysli. Ze to neberies ako pracu ale nieco co ta naplna a si v tom stastna. A tak to ma byt. I ked ucit v dnesnej dobe a celkovo sa zamestnat je narocne. Preto som to spomenula.
Drzim palce,aby si nikdy nemusela menit pracu, za nic ine. 🙂
Pedagogickú? 😨 Na Slovensku je ich hneď niekoľko. Ešte by možno bolo fajn rozvinúť, učiteľka čoho chce vlastne byť.