Dcéra chce byť trénerka. Na akú strednú školu má ísť?

kikuskaa11
10. feb 2017

Prosím vás na akú strednú školu treba ísť keď moja dcéra chce byť trénerkou nejakého športu nemyslím fitnes trénerka
ďakujem.

kvetinka75
10. feb 2017

a akého? pri niektorých športoch nepotrebuješ mať školu stačí trénerský kurz. väčšina športov má kluby a tam sa dozvieš za akých podmienok sa dajú spraviť. Treba sa informovať.

0silvia0
10. feb 2017

ideálne športové gymnázium😎
potom môže rozmýšľať aj o vš alebo si dorobiť nejaké trénerské kurzy

kvetinka75
10. feb 2017

ale športové nie je podmienkou, aspoň čo ja mám informácie a na športovom sa musí venovať nejakému športu, ale predpokladám že sa asi venuje, keď chce trénovať, o aký šport ide?

hettinka
10. feb 2017

@kikuskaa11 aký šport robí aktívne?
Najlepšie by jej asi bolo na športovom gymnáziu a potom treba FTVŠ, odbor trénerstvo, alebo učiteľstvo telesnej výchovy.

My máme aj na klasickom gymnáziu veľa športovcov, dokonca juniorských reprezentantov SR, majú individuálny plán, to znamená, že si robia takým tempom, ako stíhajú popri športe ... a výhoda je, že ak by prišlo nejaké zranenie, aspon majú poriadnu školu a môžu študovať čo len chcú.

namornicka
10. feb 2017

Predpokladam, ze robi nejaky sport ktory chce neskor aj trenovat. Nechaj ju ist na hociaku strednu a potom FTVS.

kikuskaa11
autor
10. feb 2017

No práve že ten šport je lyžovanie a práve preto neviem

hettinka
10. feb 2017

@kikuskaa11 a chce byť trénorkou,a lebo inštruktorkou
na inštruktora stačí kurz ... na trénera FTVŠ, mame známeho, ktorý to robí, ma športový gympel a potom vyštudoval trénerstvo v Prahe.

namornicka
11. feb 2017

Najlepsie by bolo opytat sa jej trenerov aka bola cesta k tomuto povolaniu. Ale napr. futbalovi treneri nemaju ani zdaleka vsetci FTVS, neviem ake pravidla tu platia, ci to zavisi od sportu alebo ako.

majusqa77
11. feb 2017

na lyzovanie je to jedno (segra je napriklad ekonomka). Musi si potom spravit kurz a skusky, lyzovanie ma tusim 3 stupne