Dávajú deviataci v škole učiteľke kyticu?

29. aug 2024

Ahojte, dávajú deviataci kyticu tr. učitelke na začiatku školského roka ?

koniarova
29. aug 2024

Nie. To som ešte nepočula. Ale veď kto chce, dá.

danyelia
29. aug 2024

Ahoj, ja dávam každý rok na začiatku, ale kyticu nie (tú dávame skôr ma koniec roka) len po jednom kvietku, teraz asi ružu. Mám 4 deti, každé má 2 učiteľky, resp. učiteľku a vychovávateľku v družine, takže 8 kytíc by mi trochu zasiahlo do rozpočtu hneď na začiatok roka😁

tilly
29. aug 2024

Kyticu nie, keďže má triedneho, ale berie kávu. Aj maturant

pehavcek
29. aug 2024

Kazdy rok sme nosili kvietok aj na zaciatku, aj na konci roku az do maturity. Syn je na zs a tiez nosi on aj ostatne deti.

deti95060810
29. aug 2024

u nás nie...

kvietok2012
29. aug 2024

Syn neberie..

kate_cs
29. aug 2024

Moji chlapci sú škôlkari, ale každý rok idu na začiatok roka s malým kvietkom. Pani učiteľky si to zaslúžia, ale je to na každom z nás.

ivanakal
29. aug 2024

@kate_cs tak je ine skolkar a deviatak podla mna... Moj je sice osmak ale nenesie nic.. na druhom stupni nikdy nic neniesol, a maju triedneho...

zuzana76
29. aug 2024

nesie aj gymnazista, aj osmak

ivett1
29. aug 2024

Naši nie...ani stredoškoláci

kate_cs
29. aug 2024

@ivanakal áno, to beriem. Podľa mňa ide aj o to, aký majú vzťah s učiteľkou.

luxus10
30. aug 2024

hadam radsej rovno bonbonierku aj rovno s pribalenou bankovkou...

preco toto ludia robia? ved je to praca ako kazda ina.... su plateni z nasich dani...aj vam nosia podriadeni po dovolenke uvitacie kytice...

toto ritolezectvo na sk nema chybu...

luxus10
30. aug 2024

@kate_cs zasluzia si mzdu, tak ako kazdy pracujuci clovek...ale kvety?

kate_cs
30. aug 2024

@luxus10 podľa mňa si ich zaslúžia. Bodka. Pre mňa je to najmenej, veď sú s deťmi častokrát väčšinu dňa a platy majú bohužiaľ nižšie ako si zaslúžia.
Ale to je môj názor, ja netvrdím, že je jediný správny.

tilly
30. aug 2024

@luxus10 prečo ti tak vadí, keď niekto dá učiteľovi darček? Nikto ťa nenúti dávať tiež, nie je to tvoja vec. V každej jednej diskusii na túto tému sa jeduješ. Asi si nikdy nenatrafila na dobrého učiteľa, ktorého chceš podporiť a poďakovať. Učitelia sú platení biedne, ale o to vôbec nejde. A absolútne nejde o riťolezectvo.

luxus10
30. aug 2024

@tilly za to co robia-ci nerobia, su plateni az az...o 14-tej prasia zo skoly...a podla ich slov-nenesu zodpovednost za to , ci nieco naucia-prosim pekne -vyjadrenia ucitelov profilovych predmetov...a ani ich to nezaujima...to su ich slova----preto k tejto ich arogancii na zac. sk. roka ziadny kvet nepatri...a keby som tu napisala vsetky svoje poznatky a dovody, preco pisem, co pisem...no to by bolo na povstanie...a udivuju ma tieto nizke pudy- ritolezecke-prepacte za vyraz...

kate_cs
30. aug 2024

@luxus10 že niekto zo slušnosti prinesie učiteľke kvet má nízke pudy? O čo si ty hodnejšia a oprávnená toto posudzovať?! Ja poznám učiteľku svojich detí a zaslúži si podstatne viac ako kvet. V tebe je veľa zatrpknutosti, ale za to nemôžu učitelia, ale ty sama.

tilly
30. aug 2024

@luxus10 ty musíš mať strašne zlé skúsenosti s učiteľmi... asi by si mala zmeniť školu svojim deťom 🤷‍♀️. Obe moje deti majú skvelých učiteľov, ktorí robia prvé posledné pre tie deti a zarobia pomaly menej ako môj maturant 🙊, ohodnotení sú úboho. Minulý rok sa osmaci zo svojho vreckového, bez toho, aby do toho zatahovali rodičov, poskladali svojmu triednemu na tortu a darček k narodeninám. Myslíš, že by to pubisom napadlo, keby to bol zlý učiteľ?
Keď berieš za nízky pud to, že niekomu ukážeš, že si vážiš jeho prácu a ceníš si ho, tak máš asi ešte aj prácu zlú a mala by si ju zmeniť, aby si bola spokojná a vedela aké to je, keď ťa niekto ocení.