Dobrý deň chcem sa poradiť čo kúpiť dcére na 15te narodeniny ?
@moni244
no chcela by som ju niečím prekvapiť
@kikuskaa11 a to si nepoznas dieta, ze nevies, co by ju potesilo?
@moni244
moja dcéra je dosť náročná a všetko čo chce je dosť drahé pre mňa chcela by som niečo do 80e
Tvoja dcera je uz teenagerka, ktora vie, co chce. Staci ist za nou a opytat sa jej, co by chcela. Najlepsie je ist priamo za nou.
@kikuskaa11 cize cudzi ludia, co ju nepoznaju, maju vybrat darcek pre tvoje dieta, fakt dobre
@moni244 nie len chcem nejaké ich nápady
@kikuskaa11 ja som na 15 dostala mikrosystem
@kikuskaa11 skus jej nejaky zazitok kupit podla jej zaujmov... tu inak suhlasim s dievcatami ze v tomto veku uz deti presne vedia co chcu a teda ja dufam ze moja dcera si bude uvedomovat aj financnu situaciu v rodine aby to neprestrelila s prianim... pripadne ak bude nieco drahsie tak prispejem sumou ktoru uznam za vhodnu a nech si dozarobi sama - v jej veku som ja uz brigadovala a moj brat tiez - takto sme si kupovali vaecsinu nasich vymyslov - rodicia prispeli ale len do urcitej miery, ostatne sme zarobili cez prazdniny...
@kikuskaa11
do 80,- je ozaj náročná..
moje deti od 3r. vedeli čo chceli,stačilo sa opýtať..
z tých 10 vecí čo vymenovali sme si vybrali polovicu,čo sme si so starými rodičmi podelili a boli obe strany sopkojné...
@kikuskaa11
tablet,kulma,fen,mobil,oblečenie,obuv,kabelku-tašku do školy,mp3,nejaké dopnky do izby ak jej treba,obliečky na posteľ...atd atd atd
@kikuskaa11 mozes jej kupit cokolvek, ale ked ma ona presnu predstavu, bude sklamana.
ked je slusne vychovana, zo slusnosti sa bude naoko tesit.
ak ju chces naozaj potesit, vyberte sa same dve na nakup, nech ma pocit, ze je uz velka slecna.
a potom na pizzu, kolacik...babinec proste.
alebo chodte spolu niekam na kozmetiku, proste nieco traketo, iba vase 🙂
@kikuskaa11 napisem ti co som chcela ja ked som mala 15 🙂 listky na koncert,vikendovy pobyt s kamosmi na chate 🙂,parfem,mobil(v tom case este mal mobil kazdy 10clovek 🙂 ), kabelku...
Mňa mamka zobrala na výlet do Prahy,pred 38rokmi to bolo "niečo"...len ja a mamka sme si chodili po zasneženej Prahe,nikdy na to nezabudnem...
@dai To je zlate....moja bola na tom tak isto, do 13-ich
Teraz ma 14 a najdoleziejsie su jej kamaratky a cas straveny s nimi, aj ked na nakupy oblecenia so mnou sa vzdy tesi, no bodaj by nie.....
Nechce s nami chodit do restauracii, ani na dovolenky(ale ma smolu-musi)....zacalo to skoro a tak aj dufam, ze sa to skoro skonci a vrati sa to tak-nejak do normalu
V 15-ich sa jej normalne spytam, co by si zelala, nijake prekvapko nerisknem
@tenerifka aj u nás len od 16 sa dá
@tenerifka aj ja som brigadovala od 15tich...ale tak mam 29, tak to je uz par rockov dozadu 🙂 ja som robila moju uplne prvu brigadu v hydinarnach - za pasom 🙂 vesala som krvave sliepky na take haky (mrtve), balili sme do sackov kuracie krky, pecienky... balili kurence na tacky a pod 🙂 no haluz bola 😁😁to ti poviem, to boli zarobene peniazky
Ja som na svoje 15-te narodeniny dostala prvý "riadny " parfem (čiže z parfumérie, nie avon), Joop - All about Eve. Doteraz si to pamätám 🙂. Ale tak ja som maniacka na parfemy 😀
Synova kamaratka dostala listky na Justina Biebera do Viedne.tento tyzden tam bola a uplne stastna.bola so spoluziackou a jej rodicmi,ktori tiez svojej dcere kupili listok ma Biebera.Mali aj vylet aj koncert.
Ja to vidim tak, ze na narodeniny dopriat nieco, co by sme standardne kazdy deñ nedali/nekupili/nedovolili, ale malo by to vyjst od dietata, lebo fakt v tomto veku uz vedia, co chcu, aby sme sa vyhli sklamaniu na obidvoch stranach.
Priklad-nechat ist s kamartkami same do kina a potom na pizzu, bez toho, aby sme im robili doprovod (my napriklad este takto dceru nepustame)
Alebo chce origos bundu Adidas za 60 eur ci tenisky za 130....no bezne by som tolko za oblecenie nedala, ale ak po tom tuzi, tak na narodky je to ok
Prip.ten koncert alebo iny zazitok je super
Vsetko vsak zalezi od dietata, kazde tuzi po niecom inom
kvalitne sluchadla k mobilu, krasny obrovsky sal, super stucne, ciapku s rukavicami, super suknu na zimu
dobre pancuchy, pekne spodne pradlo, podprdu
oversize mikinu
kvalitne dziny
tenisky
nejaku peknu tasku na kruzky
u nas sa potasia aj stolovym hram napr. z ihryska
paint baal zazitok, alebo laser strielacku akciu s partiou
ja mam tiež 15-ročnú s vytríbeným vkusom, poteší hocičo z kozmetiky M.A.C., parfém od Ariany Grande (sú dva rôzne), obal na telefón, kabelka, slúchadlá KOSS, reproduktor k mobilu/PC značky JBL, šaty od LIPSY, tenisky SUPRA... alebo hocičo ružovéééé
skús od dcéry vytiahnúť, na akých značkách fičí a kúp jej niečo z toho, čo je pre teba finančne dostupné. Takéto slečny skor ocenia jednu vec a poriadnu, ako kopu hlúpostí...
Let balónom, skok padákom, kurz maľovania, vizážistu, permanentku do posilky, knihy, mobil, poukážku na nákup šiat. Vstupenky na koncert
no inak co dievca to rozdiel
ja mam 14 rocnu a mnoho toho, co tu pisete, napr. saty od lipsy a podobne pipkovske veci ju vobec neberu
@celasapremenim počkaj rok ... naša do 14 chodila len v rifliach a sivom tričku a bolo jej srdečne jedno, aká to je značka.
@kikuskaa11 to naozaj? A to sa jej nemozes spytat, po com tuzi?