Ahojte.
Dcera priatelovej sestry ide mat 14’rokov.
Pozvali nas na oslavu.Absolutne neviem,co by sme jej mali kupit.
Viete mi niekto prosim vas poradit?🌸
@anjelicek26
Dakujem.Poznam ju.A aj keby nie.Neviem preco by som nemala ist,ked nas pozvali.
Peniaze + sladkosť a kvety
opýtaj sa priateľa alebo nech sa priateľ opýta svojej sestry, čo by dievča chcelo. Nerozhoduj o tom ty, keď ju najmenej poznáš 🙂
@zankalh myslela som to tak, ze mimo tohoto zoznamu by som darcekom nesla, nie, ze nemas chodit... ano blbo som to napisala 😅 Ale tymto ides na istotu, ze to vyuzije ako pubertiacka...
Tiež by som to riešila poukážkou. Kľudne dm, notino ... dievča sa poteší, kozmetika ju určite zaujíma, tak si bude môcť vybrať čo sa jej páči.
Mna v tom veku tešili peniaze a knihy
@anjelicek26 aha,to nevadi 😀Ona je sice pubertiacka,ale uz niekolko rokov sa sprava viac menej ako dospelacka 🤷♀️🧐Sminky ju nezaujimaju…Parfemy tiez nie…
@a_alexandra_a praveze ju kozmetika nezaujima vobec
poukazka alebo peniaze, nad inym ani neuvazuj.... a k tomu nejake gumene cukriky (to ide u nas doma teens) ale zaujimave, nieco co bezne nedostat, alebo cokolada
tiez by som jej dala poukazku v nejakej penaznej hodnote
idealne asi do nejakeho nakupneho centra .....a nech si potom sama vyberie obchod, v ktorom ju minie (ak byva v nejakom meste)
ak nie, tak nejaky konkretny obchod DM, tesco a pod.
tak ked ju poznas, isto vies, ake ma zaujmy. napriklad - ma rada filmy - poukazka do kina. knihy - tiez poukazka, ak len nema napriklad platformu goodreads a to be read zoznam knih tam, z ktoreho sa da vyberat.
@zankalh U nas ficia knihy po anglicky napr. https://www.martinus.sk/?uItem=732673, kozmetika Cerave, oblecenie: Berschka, H&M, love brandy: apple, starbucks, nerflix
@zankalh Píšeš, že ju poznáš 10 rokov a nás sa tu pýtaš, čo jej máš kúpiť? Však vyber podľa toho, čo ju zaujíma, čo má rada. My ju nepoznáme, takže nemôžeme vedieť, čo by ju potešilo. Ak číta, tak knihy (to ale musíš zistiť, čo presne chce), ak rada cvičí, tak nejaké športové oblečenie, ak kreslí, tak kvalitné ceruzky a papiere atď. Všetko vyššie uvedené, aj iné veci, istí darčeková poukážka - to si môže vybrať sama, čo chce.
Moja dcéra bude mať 14. Ju by potešili najviac knihy v angličtine, LP obľúbených hudobných interpretov, prípadne nejaká mikina/tričko s obľúbeným interpretom, lístok na koncert, kvalitné ceruzky a papiere, väčšia crossbody taška, s viacerými vreckami...
Určite sa jej opýtaj. Mám rovnako staré deti, najradšej majú darčeky,ktoré si sami vyberú. Choďte kúpiť spolu. Nie je bábätko,nepotrebuje wouuu efekt.
Kúp jej lístky do kina, poukaz do športovej predajne či DM.
No v 14 keď si seba predstavim tak keby dostanem knihu tak asi ju hneď po oslave predám alebo hodím do pivnice, keď ju šminky nebavia tak určite by som nekupovala poukážky do DM. Šperky by som tiež nekupovala lebo aj keď jej štýl je striebro nemusí sa jej to páčiť. Z vlastnej skúsenosti viem že peniaze potešia každého…
@zankalh skúste teda porozmýšľať, čo ju baví. My máme v rodine chalanov, ale všeobecne podľa ich záujmov a ich kamosiek súhlasím s knihami v Aj, resp. s poukážkami do kníhkupectva, do kina, na niečo v štýle lezecká stena/motokáry/Escape Room (áno, zabavia sa aj baby), nejaký shop s oblečením, alebo proste len peniaze 💸💸💸 tie hýbu svetom 😁
@prasiatko30 vsak prave,ze ju poznam.Ona si povie,ze chce
Iphone 15 a kupili jej rodicis minuly rok iphone 15 🤷♀️
Tskze asi tak.Nie je to moja dcera,aby som kupovala neviem co.Cakala som nejaku radu na darcek,s ktorym by som nic nepokazila…
Dakujem vam vsetkym 🙂
@zankalh hej lenze v tom veku su dievcata velmi roznorode. Cize neexistuje nejaka zarucena rovnica. Preto ti hovorim opytaj sa a ak je to nejaky velmi drahy dar tak len prispej na splnenie si sna a nejaky ruz alebo spiralu k tomu ak nie je samozrejme nejaky fubalovy tip co je absolutne proti akemukolvek dievcenskemu skraslovaniu 😅
@zankalh Darček, s ktorým nič nepokazíš, sú peniaze alebo poukážka do obchodu + nejaká sladkosť alebo sprchový gel, aby si nedávala LEN obálku. Ja nechápem, čo si čakala, že Ti tu poradíme. Však tie dievčatá sú odlišné, jedna prečíta za mesiac 4 knihy, druhá za celý rok ani jednu, jedna športuje každý deň, pre druhú je šport utrpenie, jedna sedí pred zrkadlom hodiny, druhá ani nevie, ako sa používa špirála atď.
Prosím, definuj, čo je na jej správaní dospelé. To, že povie, že chce na narodky iPhone 15, to že ja fajnová...? Na tom nevidím nič dospelé. Len rozmaznanú tínedžerku🙄
Poukazka do DM
Poukazka do HM
Poukazka google play store
Mimo toho ak ju nepoznas by som nesla...