Darček k 18. narodeninám

1. jan 2023

Ahojte, strašne veľa počúvam veci typu že by rodičia mali dať dieťaťu štart do života a že niekto dostal na 18 narodeniny byt iný auto ďalší pár tisíc z vkladnej knižky a niekto zase zlatý šperk, dovolenku alebo aj klasické veci ktoré niesú cenné. Tak by som chcela počuť aký máte na to názor vy a čo ste dostali k 18-ke vy .

zmrzlinka2021
1. jan 2023

Dostala som čokoládu, keďže naši nemali neraz peniaze ani na základné potraviny. Na všetko som si zarobila sama, študovala som, makám na sebe a dnes môžem finančné pomáhať aj rodičom.

denden77
1. jan 2023

jaaaj, je to uz davno ale dostala som dake peniaze na prvu dovolenku s frajerom 😁

malapepka
1. jan 2023

Moji rodicia sa o mna prikladne starali cele detstvo, mala som vsetko aj nieco navyse. Neocakavala som, ze na 18. by mi mali dat nieco extremne. Myslim, ze som dostala zlate nausnice uz pre dospelu zenu, ktore som vymenila za detske. Taka symbolika.
Aj po 18. mi dopriali - financovali mi studium na VS v celej vyske, promocie, za co som im vdacna.
Nie som typ ,,zlatokopky,,

barbora0308
1. jan 2023

Tiez som dostala peniaze, ale tak kazdi rodic da tolko kolko vie a co uzna za vhodne. Nemoze sa proste porovnavat rodic s minimalnou mzdou a rodic, co zaraba tisice a ziju v luxuse, je to uplne iny sposob a styl zivota. Je to iba o vychove, poznam ludi z bohatych rodin co podostavali luxusne auta na 18-ku, niekto to zobral s pokorou a niekto ako samozrejmost. Je to strasne individualne.

zara0201
1. jan 2023

Dostala som od maminky štrikovaný sveter

ttonicum
1. jan 2023

Nepoznam cloveka, ktory by dostal k 18-tke byt, auto. Skor viem, ze velmi dobry dar bol zaplatenie vodicaku na auto.

zojazoja
1. jan 2023

Ja mam názor na to, že toto som ozaj nepočula, že by mali dostať byt či auto a podobne. A keby to aj dostali nech to dostanú. Každého osobná vec co svojim deťom podaruje.pre mňa za mňa aj slona ci zámok. Co koho do toho

barbora0308
1. jan 2023

@ttonicum
@zojazoja
Fakt? Ja som mala aspon styroch spoluziakov co dostali auto, niektori dokoca luxusne. Dokonca jedna spoluziacka dostala plastiku prs 😅. Ako som ale pisala vyssie, boli to deti bohatych rodicov. Vacsina z nich uz bud vedie rodinny podnik alebo o jednom viem, ze sa nevie dostat z drogovej zavislosti 🤷. Je to proste o vychove a ako ti rodicia naucia svoje deti pokore aj napriek tomu, ze si mozu dovolit nadstandard.

lula313
1. jan 2023

Nám rodičia zaplatili vodičáky k 18tke. Ano, k 18tke by mal byt darcek hodnotnejší, v zavislosti od finančných možnosti rodicov. Nedavala by som veľkú čiastku penazi, lebo 18 ročný človek ich môže rozhajdákať, ale byt a auto sú vhodným darom, ak na to rodic má.

ivangeline
1. jan 2023

Absolutne netusim. Hned po 18tke bolo leto a to bolo uzasne. Peniaze z poistky ci cosi take som dostala k 25tke. xD

gabika99
1. jan 2023

Pred rokom mala krstná dcéra 18. Od rodičov dostala zaplatený vodičák, od nás šperk.
Z okolia neviem o nikom, kto by deťom dal na 18 byť, či auto. Veď kvôli bývaniu sa sami rodičia zadlžujú na niekoľko rokov.

drzaopica
1. jan 2023

Nemôžeš porovnávať naše dary spred veľa rokov s tými dnešnými možnosťami rodičov a deti.
Dostala som zlatu retiazku a privesok

cimage
1. jan 2023

Vybrala som si nausnice z bieleho zlata a brat si vybral fotak (v tej dobe este na film😆, to by deti cumeli, ze z dovolenky max 24fotiek a z toho este polovica o nicom).

kikushaa
1. jan 2023

Auto, byt? To fakt 🤣🤣🤣🤣 ja som dostala vodickak, teda rodicia mi zaplatili kurz. Ale pri tych cenach za kurz co su teraz, hm🤷‍♀️

apolka77
3. jan 2023

Dcéra (17 r) si z brigády dala na vodičák 500 eur a 350 sme doplatili. Zachvilu bude mať 18. A uvažujem o šperku -biele zlato zrejme retiazku s príveskom.

andrii
3. jan 2023

My sme dcéram k 18nastke zaplatili vodičský. Praktické a nezabudnu clelý život na darček 😉

morgane1975
7. jan 2023

Vacsina naroda zije od vyplaty k vyplate. Byt alebo auto? Ano, milionari mozno daju svojim detom, ale uz aj u nich je taka moda ze radsej naucia deti zarabat peniaze ako im vsetko dat na zlatej tacke.

slavomirsedlacek
24. jan 2023

Tak dámy, ja som 18 mal už niaky ten rok dozadu, presne 45 rokov dozadu, ale pamätám si, ako som svojmu synkovi dal možnosť zúčastniť sa jeho prvej zabíjačky, ktorú si náramne užil. My totiž žijeme na dedine na Orave a verím, že to bol pre neho nezabudnuteľný zážitok.