Dá sa vrátiť na pôvodnú strednú školu, keď som odtiaľ prestúpila?

5. okt 2024

Ahojte, píšem sem, pretože potrebujem pomoc. Ani neviem, ako začať. Dostala som sa do situácie, kedy som v auguste podala prihlášku na inú školu, pretože na tej, ktorej som bola som chcela odísť.. a prešiel už mesiac a strašne ľutujem toho, že som prestúpila. 1 rok som bola na tej škole, kde som celý rok dochádzala (na intráku byť nemôžem, kvôli zdravotným problémom) tak som odišla kvôli cestovaniu a tu je to ešte horšie, či uz s cestovaním alebo celkovo s tou školou. A chcem sa vrátiť späť, ale neviem, či sa to ešte dá a ja neviem, čo robiť. Riešime to s rodičmi už asi 15 dní a nejako sa to moc nepomohlo. Volali sme do školy a povedala nám pani zástupkyňa, že za ten čas k nim do triedy prišla iná žiačka a tým pádom ich je plný počet. Ale 2 spolužiaci sú na individuálnom vyučovaní, chodia sa iba preskúšať, čiže fyzicky s nimi v triede tam nie sú, takže miesto v triede je. Ale neviem, ako to majú oni, aké pravidlá.. na škole, kde som ich bolo aj o 2 viac a nikto to neriešil.. ale neviem, či je to možné tam. My sa chceme skontaktovať s riaditeľom školy, ale na neho nikde na stránke školy kontakt nie je a zástupkyňa má na neho len súkromné číslo a že to nám ona dať nemôže. A odvtedy sa nevieme pohnúť.. ocino aj chcel, že či pojde do školy za ním osobne, ale či tam bude to nevieme, nakoľko on je farár a v tej škole bol málokedy, aj keď som tam chodila, nevieme, či by sme ho tam zastihli, keby aj ideme tam osobne. A neviem, čo mám robiť 😩😩 strasne toho lutujem uplne som zúfala z toho. Viem, že je to čisto len moja chyba, že som nemala vymýšľať a byť spokojná tam, kde som bola a cítim sa za to strašne zle :( spravila by som všetko preto, aby som sa mohla vrátiť späť. Nemala som odtiaľ odísť a teraz to už viem, ale asi je už neskoro 😣 stretli ste sa s týmto niekto prosím? Ak áno ako ste to riešili? Alebo, čo by ste spravili na mojom mieste? Ďakujem krásne všetkým, čo si to prečítate až do konca a za akúkoľvek pomoc ❤️ vážim si to extrémne.

nelca0510
5. okt 2024

Kontaktuj riaditeľa v pondelok.

deti95060810
5. okt 2024

do školy osobne...hneď v pondelok

slavomira236
5. okt 2024

No neviem robis si zo skoly holubnik. Vezmu ta spat a o mesiac zas budes chciet ist inde???

jumama
5. okt 2024

Zajdite tam osobne, s otcom, aj ked by si v novej skole den vychybala, ved to ti mozu dat ospravedlnenku. Nebude tam riaditel, tak tam bude zastupca, nasmeruje vas, vysvetli vam postup.

majah212
5. okt 2024

osobne do školy a zastupkyna nech uvádza presné zákony, smernice, ktoré zakazujú ta prijať naspäť, (neviem kolko je v triede detí, ale podľa zákona je tu napr. určený počet žiakov https://www.lewik.org/term/4436/stredne-skoly-s... - ak tam pojde otec, nech si nastuduje zakon, prip. školsky poriadok tej školy, aby mal informacie a vedel argumentovať

simca06022011
5. okt 2024

Presne pre toto nesuhlasim s tym aby deti vymyslali s prestupmi. na tvojom mieste beriem zodpovednost za svoje rozhodnutia. ja osobne keby som riaditelka, asi sa nedam ukecat na to, nakolko nie je povinnost ta zobrat, rozhoduje o tom niekto.. Ale kto vie...

Inak nevymyslajte, tak hadam niekto na sektretariate vie kedy je riaditel v skole, a dohodne vam stretnutie tam. Ak nie, tak ta skola je cisty holubnik. Riaditel prost etiez ma v skole nejake povinnosti, nie je tam len kvoli menovke. CIze osobne, a vybavit. Ak nerieis riaditel, neviem preco by jeho povinnosti zastupca nemohol prediskutovat s vami a riesit. Na to tam je tiez.

alickapusinka
5. okt 2024

Moja škola nie je holubník že TY si zmysliš že odideš potom sa chceš vrátiť a nemusia ťa vôbec vziať ak si dobrovoľne odišla.Zastupkyna povedala že sú plný počet šancu si mala ak nemajú pre teba voľne mieste rešpektuj to a ostaň tam kde si chyby robime všetci sme ľudia máš ponaučenie. Nabúduce ak budeš rozmýšľať tak rozmyšľaj tak aby bolo dobre.

doriiis
5. okt 2024

Byť na mieste tvojich rodičov,tak ti nevybavujem nič.

pietra
5. okt 2024

Nech rodičia zavolajú do školy a dohodnú si termín osobného stretnutia s riaditeľom.
Ale je možné, že naozaj nemajú miesto, aj keď sa môže zdať, že to miesto majú. Jedna vec je totiž max. počet žiakov v triede a druhá potom delenie na skupiny. Už ten jeden žiak môže spôsobiť to, že sa musí vytvoriť skupina a to znamená zmenu rozvrhu, úväzkov učiteľov, ... Tieto veci sa majú riešiť do 15.9., potom s tým môže byť problém.

lienka.7
5. okt 2024

To, ze fyzicky nie sú prítomní v škole, neznamená, že sa neráta ju do počtu žiakov v triede. To máš mylne info.
Cize ano, stav majú plný, pre teba miesto nie je.
Mas poučenie do budúcna, ako sa vravi, škola nie je holubnik.

maranta_leuconeura
5. okt 2024

Aky bol teda dohod odchodu? Pises cestovanie. A ze na novej skole je to cestovanie este horsie. To ako ste vyberali? Nevyskusali ste si to cestovanie predtym? Rodicia ti na prestup co povedali? Nechali to len na tvoje rozhodnutie?

Myslim, ze ked maju plny stav, zobrat ta nemusia. Mas poucenie do buducna, ze za svoje rozhodnutia musis niest zodpovednost (viem je to krute, nie si este dospela). Ak to nevyriesite, mozes to skusit opat o rok.

januska12323
5. okt 2024

Keď majú v triede plný stav tak ťa môžu prijať len na výnimku ale neviem prečo by to robili keď nedostanú ani normatív za teba.

petronelag
5. okt 2024

Takéto veci ako prestup zo školy na inú si treba dobre premyslieť, to nie je len tak, ak sa vyskytne v škole nejaký problém, už prestupovať a myslieť si, že v druhej to bude ideálne, bez problémov. Všade sa niečo nájde, čo treba prekonať.
A tak je to aj nielen v škole, ale aj práci a aj vo vzťahoch.
Môžte skúsiť to vybavovať, ale nemusí sa to podariť, obyčajne 15.septembra uzavierajú
počet žiakov.

adri266
5. okt 2024

My sme tak prijali dievca, ktore odislo zo skoly kvoli covidu a po covide sa vratilo.

roxanka1
7. okt 2024

Vieš čo, moja spolužiačka prestupovala z jedného odboru na druhý a zasa späť na pôvodný, a boli to komplikácie, ale nakoniec ju vzali späť. Bude sa síce 3 roky cítiť trápne pri riaditeľke a polke učiteľov, ale tak je späť :D
Prajem veľa síl

belbel
8. okt 2024

Držím ti palce 💕