Dá sa prepadnúť v 9. ročníku na pol roka?

nikolas5551
20. jan 2022

Zdravím mám otázku dá sa prepadnúť v 9.ročníku na pól roka ?

lukina20
20. jan 2022

no urcite ano

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
20. jan 2022

@viestta ale u deviatakov je rozhodujúce polročné vysvedčenie... ak chce ísť ďalej, myslím, žeby 5 nemal mať....

lukina20
20. jan 2022

@nikolas5551 dievca zlate len sa pekne krasne uc, ver mi, ze ja ked som bola v tvojom veku, tiez sa mi nechcelo ucit a mala som milion veci viac na rozume ako ucenie sa...
a nakoniec som taka rada, ze som sa teda ucila a vystudovala som profesiu aku som vystudovala
a na druhej strane si tak strasne trieskam hlavu o stenu, ze neviem aspon na komunikacnej urovni este jeden cudzi jazyk (idealne spanielcinu, ktora ma podla mna celkom potencial vo svete)...

didi2102
20. jan 2022

@nikolas5551 môžeš mať/dieťa na polroka 5, v podstate to nič neznamená , neprepadas, ak budeš mať na konci roka, pôjdeš na komisionalky v auguste,dosť to však môže ovplyvniť prihlášku na strednú školu,niekde ta nemusia kvôli tomu prijat

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
20. jan 2022

@viestta tak odhora dolu zase nie.... neviem, či sú nejaké všeobecné nariadenia, ale keď som učila a mal žiak 4 a viac nedostatočných, robil zo všetkých týchto predmetov komisionálne skúšky... týkalo sa to aj polroka. ale neviem, či to boli pravidlá danej školy alebo to platí všade takto. a zas robiť komisionálky nie je žiadna výhra. no a čo sa týka samotného prepadnutia a jedinej 5, výborne to vysvetlila práve
@didi2102 a tak nejak som to mala na mysli aj ja. máloktorá serióznejšia SŠ vezme žiaka, ktorý má v deviatke na polroka nedostatočnú

didi2102
20. jan 2022

@viestta ak bude mať viac ako 2 päťky na konci roka, opakuje ročník kým nebude mať splnenú povinnú školskú dochádzku,potom môže prestať chodiť a nemá dokončenú základnú ani
Ak bude mať samé 5 na polroka, ako som písala nič sa v podstate nedeje , len ju nikde nevezmú pravdepodobne

elenajezova
20. jan 2022

@panelacikova áno, presne tak ak to je. Ak chce ísť ďalej študovať na nejakú strednú školou s maturitou, nesmie byť na polroka 5. Pri iných školách bez maturity to neviem....tam je to možno iné, netuším...

loliki
20. jan 2022

@nikolas5551 A tebe o čo ide? Chceš či nechceš prepadnúť?