Dá sa na strednej škole prepadnúť?

erika554
30. nov 2021

Ahojte..
Chodím na strednú školu OA. Známky mám celkom fajn väčšinou 1,2 mám aj pár 3. Ale mám taký menši problém. Prvý je ten, že vôbec neviem angličtinu a už tam mám 5,5,3 a bojíim sa,že tam bude ďalšia 4 alebo 5. Druhý mám s matematikou. Na hodine to viem ale keď píišeme písomku tak mám 3 alebo 4. Ale z toho nematurujem a matiku si viem opraviť na čistú 3ku. Ale problém je tá angličtina. Nemám šancu si to opraviť tento polrok keďže budú 3 týždňové prázdniny plus keď zatvoria školy. Preto som chcela vedieť či môžem prepadnúť z jedného predmetu na polrok? alebo či mi môžu dať komisionálky?
Ďakujem veľmi..

katkaseiner
30. nov 2021

Áno, prepadáva sa aj na polrok. Prečo si nevybavis doučovanie? V tejto dobe online vyučovania sa vieš pripojiť kľudne aj denne a stihneš to vytiahnuť na 4ku. Ale teda z angličtiny nebudeš maturovať? Si si istá? Tá angličtina, resp aspoň jeden cudzí jazyk by mal byť samozrejmosť. Netuším čo študuješ ale odporúčam jazyk nezanedbat. Budeš si hlavu trieskať jedného dňa

erika554
autor
30. nov 2021

@katkaseiner z angličtiny budem maturovať ale myslela som, že z matematiky nebudem. Doučovanie mám vybavené medzi prázdninami ale nemyslím,že si to stihnem opraviť. A teda keby tú angličtinu vytiahnem na 4ku tak potom už by som nemala prepadnúť?

denkatn
30. nov 2021

@erika554 nie, potom uz neprepadnes ak budes mat 4. ale problem je iba to, ze si neveris. ked si napriklad zozenies CD s anglictinou niekde na bazare a budes pustat a popri tom doucko. a aj sama citaj nejake texty citat a prekladat s google translator, nieco sa na teba urcite nalepi! okrem toho anglictine sa nevyhnes, ani v praci, tak preco to nedobehnut teraz ako prepadnut a cely zivot tu anglictinu odsuvat. naopak, urcite za prazdniny vies byt aj popredu. najdi si clanky v Aj o tom co ta bavi a sup, cez google translator, niekde tam je mozno aj vyslovnost. nikdy to nebolo take lahke . ides.!!!

marci77
30. nov 2021

@erika554 aku mate knihu v skole z anglictiny? co preberate? v com robis najviac chyb na testoch? v gramatike? v porozumeni textu? slovickach? rozpravani?

solange7
30. nov 2021

@erika554 anglictinu musis vediet. Bez nej si neskrtnes. Skus zacat aspon filmami a serialmi v angličtine ked doucko nechces. Aspon si osvojis jazyk. Ucis sa aj nejaky iny jazyk?

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
30. nov 2021

Nech ťa doučuje schopnejší spolužiak.ale začať treba hneď.a zamakať....

kitycat
30. nov 2021

Akú hudbu pocuvas? Prekladaj si texty. Ak mas rada Harryho Pottera zozen knihy v AJ uzasne ti to pomoze

simca06022011
30. nov 2021

Prihlas sa niekam na anglinu popri skole, a rychlo ti to pôjde. Na strednej sa prepadnúť da, ked budes mat 4, tak samozrejme neprepadnes. Treba to riesit komplexnejšie, ak ti niečo "vôbec nejde". Doucko na jazyk ktorý nevies nestačí, proste sa ho musíš naučiť, cize to Doucko musi byt vlastne výučba komplet... Nas na gymply na angline dokopy nenaučili nic, nebyt jazykovky od ZŠ nedali by sme to. Na anglinu do školy. kde riešia aj gramatiku a pod veci bohužiaľ uz len filmiky a hudba nestacia. To tak mozno na dohovorenie / porozumenie ak sa clovek nauci slovnu zasobu.
Tot môj skromný názor ☺️ jazyk je velmi dolezity v tejto dobe, tie jazykovky alebo teda doucko jazyka, su najlepšie investície podľa mňa.

marrynka112
1. dec 2021

@erika554 normálne iba zájdi za učiteľkou angličtiny a povedz jej ako čo a že by si si to rada opravila kým sa chodí do školy. A nech ti zadá čo sa máš učiť. Ono hlavne sa uč slovíčka to sa naučíš naspamäť a ostatné musíš chápať čiže tam ani doučovanie nepomôže pretože keď raz nechápeš tak to proste nechápeš. Ale slovíčka sú základ gramatika sa už dá obkecať 🙂 a učiteľka bude určite rada že sa snažíš. Prípadne nech ti dá nejaký projekt urobiť to máš tiež malú jednotku k dobru. 🙂 Hlavné je si to opraviť teraz a potom môžeš riešiť nejaké to doučovanie aby si tu maturitu nejako dala 🙂 existujú aj kurzy pre maturantov a tak takže možno pomôžu 🙂

annadan
1. dec 2021

dá sa prepadnúť. ale tak myslím si, že si na dobrej ceste, keďže ti to nie je ľahostajné, a súhlasím, že by som zašla za učiteľkou že nechceš prepadnúť a chceš si známky opraviť. a ja si nemyslím, že by ti odmietla poradiť, čo máš spraviť.

erika554
autor
1. dec 2021

@solange7 áno nemčinu ale tá je bez problémov tam mám samé jednotky

erika554
autor
1. dec 2021

@marci77 Solutions - Pre-Intermediate. Najväčší problém mi robí preklad.

luna379
1. dec 2021

Ak budeš mat na polroka 5ku , je to síce nepríjemne ale nebudeš opakovať ročník ak budeš mat 4ku a lepšie na konci roka 🙂 ja som tiež mala v druhom ročníku na strednej (gymnáziu) 5ku z chémie, inak som mala jednotky, dvojky a trojky … ale chémia proste nebola moja šálka kávy :D a som tu.

janka1011
1. dec 2021

@erika554 nezúfaj, dá sa to naučiť. Aj keby si nemala na jazyky vôbec bunky, už na tú 3 - 4 to vytiahne každý, pokiaľ sa učí. Bez učenia to ale nepôjde. Ak dačo fakt nechápeš, popros spolužiaka a celkom dobre si pomôžeš aj sama internetom. Tam sú stránky, kde nájdeš všetko krásne vysvetlené. Hlavu hore a začni si veriť.☺

paulinoocka
1. dec 2021

Netreba vesat hlavu, treba si ked tak najst niekoho na doucovanie a posnazit sa, aby si to prepadnutie zvratila. Vsetko sa napravi neboj, len sa treba zapriet a snazit sa

martul
1. dec 2021

Neexistuje s doučovaním, aby si prepadla, máš na to 2 mesiace, nemusí to byť učiteľ, stačí šikovný spolužiak, kamoš.