Syn je prvak na gymnaziu a idu lyzovat.Ide prvy x a som zmatena.Info od ucitelky je, ze si vedia poziciat vystroj.
Myslia sa tym iba lyze?ci aj okuliare, rukavice?
Vobec neviem co mam kupit.Syn nikdy nestal na lyziach..kolko mu treba dat topanok 2, 2 bundy?2 nohavice lyziarske?zo vsetkeho vyrastol 2 zimy sme neboli v Tatrach nech viem naco sa financne pripravit🤣ked nosi okuliare ako bude mat lyziarske okuliare?Nauciki sa vase deto za tych
Aky byva rezim lyzuju rano aj poobede?ci pojdu aj na nejaku turistiku?
Jedny gate a jedna bunda mu stačí, lyžiarky mu požičajú a okrem toho mu stačia jedny zimné topánky. Rukavice, čiapka samozrejme svoje, aj teple prádlo sa zíde.
A ci sa naučí to je individualne. Zuzulova z neho asi po týždni nebude, ale aspoň pluhovat sa naučí. A decka aj tak preferujú skôr snowboardy ako lyze. Niektoré školy už učia rovno snowboard
.. naši dostali zoznam koľko čoho cca treba.. zabezpečili aj výstroj/lyže, lyžiarky,prilbu/
..nenaučil sa nič,lebo na tretí deň volali, že si máme pre syna prísť..nesadli mu lyžiarky a ocerneli mu nechty.. inštruktori boli z toho v háji,lebo nikdy nič také nevideli..pomaly s ním bežali na chirurgiu,aby mu tie nechty postrhali🤦 takže šok pre nás,syna aj pre nich🥴😁
U nás sa výstroj ou myslelo lyže, lyžiarky a palice.
Myslím ze stredoškolákovi už jednu bundu a jedny nohavice stačiť budú.
Priamo na svahu všetko požičali, len tí čo majú okuliare to hlásili a dostali nejaké iné lyžiarske, bunda 1, nohavice 2 furt padal a mal to mokré do rána by neuschli, čižmy dvojo večer sa boli gulovať všetko premočené a niektorí si nemali čo obuť na druhý deň,, kup viac termopradla, ponožiek viacej lebo to premokne všetko aj rukavice dvojo, bude padať a dotýkať sa snehu. Mala som 3 deti na lyžiarskych a toto sa mi osvedčilo najviac. Čiapka 1. Nechodíme lyžovať moji nevedeli, ale po 3 dňoch v pohode. Samozrejme neisli jak vlhova ale v pohode na vleku a stredné ťažkú trať zvládli
@miskakyska mozno aj my dostaneme zoznam len chcem byt pripravena a nie pred Vianocami zhanat po obchodoch.Oni idu 11.12.Ja som sokovana, ze chce ist kazdy rok nechcel za ziadnu cenu, ale tak nove baby spoluziaci dobra partia😆
@viestta zda sa mi to malo, ked ich doobeda bude mat mokre ako pojde poobede ci lyzuje sa len doobeda?
to ti musia povedat u vas....
Záleží kde idú, dcéra bola priamo pri svahu ubytovaná, tak rovní z chaty išli v lyziarkach. Syn chodili ešte autobusom k svahu, tak potreboval 2 čižmy, jednyal mokré tak ráno vymenil za druhé. Hovoril že mali pri radiátoroch ale nestihlo to uschnúť
@martul ano, pri svahu na stastie
Kuklu, čiapka bude tlačiť. Termopr pozri kedy bude v akcii v Lidl. Nám sa lepšie pozdávajú ako tie značkové. Muž to má v robote nonstop a chváli si z Lidlu
Este s tym nakupom pockaj, pochybujem ze 11.12. bude niekde sneh. Kam konkretne idu?
@belllinka Chopok
Jaaaj tak tam bude určite sneh😊.
Kúp nohavice a bundu s vyšším vodným spcom o 8000mm hore a určite ich za doobedie nepremoci. My kupujeme lyžiarske bundy a nohavice vodný stĺpec 10tis a viac a môže aj pršať a nepremokne alebo sa dcéra celé doobedie valat v snehu a oblečenie je suché a stredoškolák sa predpokladám poldna v snehu valait nebude
Kup termopradlo/ natelnik a spodky, idealne viac kusov. Rovnako su fajn lyziarske podkolienky - mavaju v Lidli, Decathlon. Nejaka fliska na to, vetrovka a oteplovaky alebo softshelove nohavice (idealne dva kusy, ak bude vela padat, tak ma na vymenu). Rukavice tiez dva pary, pod prilbu kuklu, multifunkcnu satku...Lyzuje sa doobeda, poobede + kto ma zaujem, aj vecerne (ale myslim, ze to si uz doplacaju decka samostatne- aspon dcera tak mala). Ak ma dobre zimne topanky, stacia mu jedny, ak vies, ze Ti zvonku chodi premoceny, topanky svacne mokre kdesi do kuta, pribal este nahradne. Vystroj zvykne zabezpecit skola, ale ak mas moznost pozicovne v mieste bydliska, mozes vyskusat. Zvycajne maju upravene ceny pre lyziarske kurzy, odlisne od cien na celu sezonu. Bude potrebovat lyze, palicky, lyziarky, prilbu, okuliare.
Nasa mala 2x gate aj bundu - ak by premocila, pokazil sa zips a pod. - jeden nikdy nevie (jednu supravu som jej poskladala a zazipsovala do maleho vrecka do kufra, cize ani vela miesta nezabrala) . Rukavice 2x, kuklu a ciapku 1x, snehule 1x, lyziarske ponozky na kazdy den lyzovania jedny ciste, termo pradlo ma z Lidlu a z Decathlonu 3x - je super.
Potom uz len par mikin a teplaky, ved aj tak boli cele dni na svahu.
Helmu mam ja osobne s vizirom, tiez nosim okuliare a klasicke okuliare mi hrozne vadia, pod jedny sa dokonca moje okuliare ani nezmestili, treba poskusat.
@sojorez dakujem za rady oni maju vybavu zabezpecenu za dobry poplatok len som chcela vediet ci aj rukavice a pod..nemam sa koho spytat kamaratky maju este male deti.Pytam sa ako blbec, ale preco podkolienky?do lyz.topanok treba ponozky a podkolienky?ci len podkolienky?
Moja malá lyže, lyžiarky a palice požičané.
1 bundu, 2 x nohavice, 2 x rukavice,2 x kuklu,1 topánky, 4 x lyžiarske ponožky, prilbu som kupovala- nosí okuliare,2 termo pradlo 2 alebo 3 mikiny na svah.
@janus02 a nebudu sa mu rosit dioptricke pod lyziarskymi?
Myslíš pod lyžiarskymi okuliarmi? To neviem. My sme kupovali prilbu zo zornikom, aby mohla mať svoje dioptricke okuliare. A vravela že e sa jej nič nerosilo. Ale vyskúšala snáď každú jednu prilbu, kým našla.
Len podkolienky. Tie lyziarske maju spevnenu oblast na holeniach, take maksie polstrovanie, takisto maju rozlicne "zony", ktore drzia podkolienku na nohe a nehuzvaju a neposuvaju sa na nohe.
Jedna dobra rada - akekolvek kukly do prilby kludne vynechaj - samotna prilba sa dava na holu hlavu a je v nej dost teplo.
Ahoj ja lyžujem od mala, chodila som vždy na lyžiarske a teda určite čo odporúčam je kukla, také vysoké ponožky, termo prádlo 2 krát, otepľovačky a bunda stačí 1krat, 2 je rukavice určite.
Lyže čo si pamätám tak spolužiaci si skôr požičali výstroj od kamarátov zadarmo ako platiť na svahu a cez školu.
Ja som raz tiež požičiavala úplne všetko ešte aj bundu😂.
Lyžovať sme sa chodili ráno aj poobede…
Ešte ak môžem odporučiť tak určite mu kúp vyhrievacie vložky nak ho neoziaba v lyžiarkach ale ja som možno fajnova😂
par dni lyzovat aspon trocha?