Čo treba zaobstarať na lyžiarsky výcvik?

12. sep 2023

Ahojte, dcéra doniesla zo školy papier že majú ísť vo februári na lyžiarsky výcvik na týždeň. Chcem sa spýtať tí čo to už máte za sebou, čo všetko treba zaobstarať? Lyže budeme musieť požičať, koľko to vlastne stojí požičiavanie na týždeň? Bude k tomu aj prilba či to mám kúpiť niekde? Dcéra ešte v živote nestala na lyžiach, vraj ju naučia. A oblečenie čo všetko zaobstarať kúpiť? Čo bude treba lyžiarsku bundu, aké topánky, rukavice a ostatné veci?

luliu
12. sep 2023

Nepremokavé topánky, oteplovacky, lyžiarsku bundu, termoprádlo, lyžiarske rukavice, kukla, prilba, lyže, palice. A potom klasika ostatné oblečenie ....
Požičať vieš lyže, palice a možno niekde aj prilbu

zara0201
12. sep 2023

U nás požičanie výstroja na týždeň 50 eur

autor
12. sep 2023

@luliu Fíha no dosť veci treba. Aj finančne to bude veľa.

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2023

Doporucujem najst si pozicovnu v meste, kde byvate, ja som len do googla hodila pozicovna lyzi a takto vyzera cennik v tej, co mi tam prva vybehla:
http://www.pozicovnalyzi.sk/cennik.html

patka06
12. sep 2023

Počkaj na ďalšie inštrukcie zo školy.
U nás zabezpečovali výstroj vrátane prilby /pre toho, kto nemal/ na ubytovaní za lepšiu cenu ako skupina + nebolo treba baliť do autobusu.
Z oblečenia vetrovku a oteplovačky nepremokavé - lyžiarske
Nepotrebuje nutne termo prádlo - moja dcéra lyžuje roky a používa len bavlnené leginy + nátelník.
Snehule
Kvalitné lyžiarske rukavice, ktoré jej sedia na ruky

kacena4
12. sep 2023

vetrovka a oteplovacky dvojmo, najlepsie ak topanky aby sa to stihlo preschnut

luliu
12. sep 2023

@kacena4 to koľko kufrov by deti museli niesť, aby mali všetko dvojmo. Moji chodia každý rok a nikdy nepotrebovali dvojmo

pietra
12. sep 2023

U nás škola zabezpečila priamo na mieste vypožičanie lyží a lyžiarok pre tých, čo nemali vlastné. Za lepšiu cenu. Prilbu museli mať vlastnú, paličky začiatočníkom nedávali. Bundu aj oteplovačky mali moje deti dvojmo, aj termoprádlo. V pohode na takéto lyžovanie stačí oblečenie z Lidlu, každý rok mávajú pred lyžiarskou sezónou. Topánky stačia aj tie, čo bežne v zime nosí. Budú hlavne lyžovať, nie sa brodiť snehom peši.

autor
12. sep 2023

@pietra Videla som budú mať v Lidl také oblečenie, len ja mám už väčšie dieťa kupujem jej skoro dospelácke veľkosti
@patka06 Učiteľka hovorí že musime rodičiek zaobstarať požičiavanie vecí

pietra
12. sep 2023

@autorka mávajú aj dospelácke lyžiarske oblečenie v Lidli
Pred lyžiarskym budete mať určite rodičko. Skús tam navrhnúť, aby škola požičanie zabezpečila. Školu to v podstate nič navyše nestojí, ani len veľkú prácu navyše. U nás sa spísala veľkosť topánok, výška a váha, v požičovni podľa toho cca pripravili veci. Po príchode a ubytovaní sa decká išli do požičovne a požičali si veci. Vybavili si to tam na mieste priamo deti, aj vyplatili. Požičovné na 5 dní ich stálo 30€ (to bola tá zvýhodnená cena, bez zľavy to malo byť tuším 50)

patka06
12. sep 2023

Lidl odporúčam - majú fajn lyžiarske veci detské aj dospelácke
AK máte zabezpečiť výstroj, tak skúsiť obvolať požičovne v mieste kde budú kyžovať - rezervovať lyže. lyžiarky, prilbu

peter0123
12. sep 2023

Bundu a oteplovačky mala s predošlých rokov, kupovala som iba rukavice. V požičovňi som nechala 50kauciu, za lyže, lyžiarky, helmu, palice a okuliare. Keď sme všetko nepoškodené vrátili vystavili doklad na36 euro, zvyšok kaucie vrátili. Oteplovačky a ďalšie veci tiež mali v požičovňi.Kuklu a termoprádlo sme nemali. Celí čas bolo teplo, lyžovali iba na umelom snehu

keiko33
12. sep 2023

Oblečenie z Lidlu úplne stačí, mávajú aj termo prádlo. Synovi bunda s nohavicami vyšli okolo 50€. Termo, rukavice, čiapku som kupovala z decathlonu. Úplne stačí jedna bunda, nohavice a 2x termo pradlo. Podľa mňa aj obyčajne tričko s dlhým rukávom postačí, ak ho bežné nepoužíva. Čo sa týka výstroja, mali sme vlastne ale sa mi zdá, že cena vyšla cc 40-50€. Kto nelyžuje, tak je to na výstroj dosť veľa peňazí. Ale ak už viete o tom tak skoro, treba kupovať priebežne a oblečenie z Lidlu, hneď keď je akcia, lebo potom nemusíte zohnať potrebnú veľkosť.

autor
12. sep 2023

@peter0123 Ešte neviem kam presne idú len to že vo februári, tak možno už vtedy nebude taká zima.
@keiko33 Moja dcéra nevie lyžovať, ešte v živote nestala ani na lyžiach.

peter0123
12. sep 2023

Keď vás tlačí peňaženka ako nás tlačilo, tak na tých pár dní postačí aj použité čo práve mali v sekáči dokopy na desať euro a nosila na troch lyžiarskych, moja tiež nikdy predtým nestala na lyžiach

bibina32
12. sep 2023

Ja som na pubertiakov kupovala z bazaru modrý koník alebo aj na vinted.

keiko33
12. sep 2023

Moja dcéra tiež nevedela, v zime stala prvýkrát na lyžiach. A tak sa jej to zapáčilo, že sa nevie dočkať zimy.

mija199
12. sep 2023

Syn ide tiež, helmu má, lyže a topánky kupujem v bazáre (využijú ich aj mladšie). Bundu kúpim aby jej mal aj do školy, nejaké mikyny má tiež, namiesto termo pradla mu dám bavlnené tričká a pančuchy a dvoje rukavice.

autor
13. sep 2023

Ďakujem, popozeram požičovne aj bazáry čo by bolo výhodnejšie.

dupinka
15. sep 2023

Niektoré požičovne majú zľavu ak preukážeš, že dieťa ide na organizovaný lyžiarsky výcvik.
Bunda, oteplovaky, rukavice potrebuje dvojmo, super je aj termoprádlo z Lidla, aj Sportisimo máva dobre akcie prípadne Decathlon. Ak nechceš a alebo nemôžeš veľa investovať, skús priateľov, ktorí majú rovnako staré deti, požičať,..

kristiii
15. sep 2023

Syn mal podľa zoznamu, ktorý dostali, 2x bundu, oteplovaky, rukavice, termoprádlo, lyžiarske podkolienky a tenšie mikiny. 1x kuklu. To bol základ na lyže, potom už len nejaké tepláky, tričko a mikinu na voľný čas. Lyžiarsku výstroj sme požičiavali komplet aj s prilbou a okuliarmi za 50+sme pripozicali aj obal na lyže a prilbu s lyziarkami. To si ale treba vyzistit, niekde nie sú vo výstroji zahrnuté prilba a okuliare.

pimpulienka
15. nov 2023

@zara0201 čo zahŕňa prosím výstroj na to požičanie?

zara0201
15. nov 2023

@pimpulienka lyže,lyžiarky,prilba. Väčším deťom aj palice.