Ahojte žienky! Len taka otázka čo si obliekajú zajtra vaši deviataci( chalani) na monitor? Práve to tak rozoberáme s s jednou kamoškou, lebo našim teda môjmu nepovedali teda zatiaľ neviem ešte neprišiel zo školy a kamoška mi písala ze im učiteľka hovorila ze sviatocne oblecenie a ze ten jej chalan chcel ísť kupovať oblek😮 to je asi až príliš sviatocne ci nie? Ja dám môjmu koselu rifle a idem mu ešte nejaký sveter pozrieť navrch 🤷♀️
normálne oblečenie ako každý iný deň do školy
U vás teda rifle a košeľa budú úplne v pohode
@chrobacik41 hlavne slušne a čisto. Môj išiel v čiernych slim rifliach a tričku + mikina + tenisky. Bežne nosí bežne také teplákogate - na ten deň ich vymenil. Myslím, že v obleku by ho trafilo, necítil by sa dobre, nepohodlne - mal sa sústrediť na monitor a nie na to, že ho reže košeľa okolo krku🙂tak mu držím palce🙂🙂
normálne ako do školy
Ja mam sice kocku, ale normalne oblecko, ako v hociktory iny den do skoly. Posledne, co potrebuje, je stres kvoli trhnutej silonke.
Mam dievca a oblieka sa uplne normalne ako v iny skolsky den - rifle, mikina alebo sveter, tricko ci kosela.
@chrobacik41 mne dcera, ze....mami prosiiiiiiim ta neries.
@rikarika no presne toto isté čakám od môjho synátora 🙈
@chrobacik41 úplne normálne a oblek určite netreba🙂mne to pripomenulo kamarátku z dediny ktorej syn išiel na ucnovku do Ba a utekali kupovať oblek do Maďarska a chlapec tam bol v septembri lepšie oblečený ako riaditeľ a strašne sa cítil pred spolužiakmi trápne.Hlavne nech v hlave majú a neprídu v teplákoch🙂
Aj môj deviatak pôjde normálne, hlavne nech to dobre napíše a nie aby sa cítil nejako nepríjemne naškrobený a ošíval sa pri písaní. Keby išiel na maturu, to už by sme si dali asi viac záležať pred komisiou, ale takto, nech je v pohode...
@sjuzi áno, keď mi to kamoška napisala že majú mať sviatocne oblecenie len som očami pregulala ako môj pubertiak🙈 hlavne aby sa dieťa cítilo v pohode a uvolnene 😊 bože ja som asi viac nervózna ako môj synator 🙈 ešte si bol kúpiť uhlomer že im matematikar hovoril ze tam bude asi geometria tak nech sú pripravení. Tak všetkým 9 držím palce nech im to dobre dopadne ✊✊✊👍
@chrobacik41 vždy tam je aj geometria.Aj ja som nervózna tie 2 r čo sa pomaly neučili urobí svoje...
Mne hovorila kamarátka čo má známu učiteľku a ide na monitor ako dozor, že bude aj zvuková nahrávka na SJ.Nejaky text si vypocuju a budú musieť písať odpoved.Moja dcéra radšej číta ako počúva som zvedavá🙂
@luccija
"Na školách s vyučovacím jazykom maďarským budú žiaci písať nové typy testov zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry so zameraním na komunikačné zručnosti žiakov, ktorých súčasťou bude aj zvuková nahrávka pre časť Počúvanie s porozumením (viac informácií o inovovaných testoch zo SJSL nájdete v časti Generálna skúška inovovanej T9 zo SJSL)"
@anita1978 super držím palce! Môjho tiež baví matika aj geometria a fyzika , celých 9 rokov mal len samé 1 , ale včera mi povedal ze zo sjl bude problém 🤷♀️môj si vybral soš letecko technickú
@zuzana76
@letfenixa aha, ďakujem jej to hovorila kamarátka, ale neviem kam ju posielajú aj ona to asi zle pochopila.
@anita1978 verím, že spraví má z tej školy veľké možnosti.Ja mám tú školu, ale ekonomický smer a veľa rokov som robila v doprave, logistike
@chrobacik41 takže, ak spraví na 80% ide bez prijímačiek?
@chrobacik41 podla mna to zobrala kamoska zle, slusne oblecenie urcite ale nie slávnostné ☺️ oblek asi ani ba maturity chalani vsetci nemali, nie to este na písomný monitor ☺️ nohavice, mozno koselu, topanky.. Len aby v teplákoch nešiel
@luccija tak co som čítala podmienky prijímacie 80-100% by mali brať bez prijímaciek ale ak som to správne pochopila tak zvlášť sjl a zvlášť matematika keby robil z fyziky tak to ma tiež na 100%, čo robili skúšobné monitori z minulých rokov tak mal zakaždým 100% z matematiky a zo sjl mi ani radšej nepovedal tak som zvedavá ako to zvládne ale ja mu verím 😊
@anita1978 ved to keby robil z angličtiny alebo z fyziky tak to ma na 100% to ho baví sjl ho nebavi ale pisomky testy odpovede ma vždy za 1 a napriek tomu mi povedal ze ma zo sjl obavu 🤷♀️
@chrobacik41 neviem ja som čítala, že odborné školy priemyslovky stačí monitor na 80 s nemusí robiť prijímačky, a tuším na gymnázium 90 , ale neviem či každá škola má svoje podmienky.
O takých percentách ja ani nesnivam🙂aj, keď v 5 r na monitore mala výborne vysledky
@chrobacik41 držíme palce všetkým na zajtra 💪. Syn keď došiel zo školy aj vravel, že triedna im kázala prísť normálne v bežnom oblečení 👍
@luccija ja inak celkom nechapem tomuto celemu testovaniu, (hlavne pre decka, ktore nebudu robit prijimacky z matiky), pre dceru je matika uplne spanielska dedina (vzdy 3 s odretymi usami, inak dvojkarka), ked spravi na 30-40% budeme oslavovat. Slovenciny sa neboji, tu na tych 80% isto da. Vybrala si skoly kde sa nerobia prijimacky z matiky, tak nechapem zmysel toho aby sa drvila matiku...
úplne stačí...