Viete mi prosím poradiť nejakú prózu na HK pre 8.ročník? Môže byť aj poézia.
Myslíte si,že sa môžu recitovat aj grécke báje a mýty? Ak áno prosím o radu. Veľmi mi to pomôže. Ďakujem.
@percabethforever9 nie
@vamajka akože prečo nie? Spolužiak ešte kedysi recitoval jednu celú kapitolu z HP ktorá mala niekoľko desiatok strán a aj vyhral on bol macher na to...
@milanpetras 🤣🤣🤣🤣 môj spolužiak na základnej recitoval ..."išla na jahody...ja jej kopol do prdele, spadla do vody" 😁 či tak nejak to bolo.
@aurorastone2 Aj moj syn chodil recitovat, povyhraval par okresnych kol a vtedy mohli byt len. slov. autori. Bol este na ZS teraz konci VS, tak neviem ako to je teraz. No uz len podla toho nazvu HVIEZDOSLAVOV KUBIN😉
@vamajka Teraz je rok 2023 🤷♀️ podľa mňa určite nemusi byť svk autor... Ten spolužiak hp recitoval keď sme boli v tercii a to je vyše 20 rokov dozadu
@aurorastone2 niekolko stran? A to mali cas ho pocuvat? Ono to bolo aj casovo limitovane
@aurorastone2 A? Hviezdoslav je stale ten isty
@vamajka logicky mal rozsah upravený už keď šiel súťažiť . Jaj ved je, nech mu je zem ľahká...ale my žijeme v dobe ktorá je dynamická... Ani deti už nečítajú Zuzanku hraskovie len a neucia sa len ruštinu 😉😗
@aurorastone2 Ok, ved ked vies co tak jej porad co ma recitovat
Pre chlapca,pre dievča?Niečo od Futovej,Anna zo Zeleného domu,Kráľovná-poviedky a básne pre deti a násťročných.Minulý týždeň tu bola takáto istá diskusia.
moze byt aj zahranicny autor na HK, syn sa zucastnuje aj vyssich kol, aj v DK na celoslovesnkom uz bol niekolko krat a recituju aj zahranicnych autorov
Na HK nesmú mať text ktorý je v knihe literatúry(pre ročník ktorý účastník navštevuje) a nemyslím že nesmie byť zahraničný autor. A myslím, že grécke báje niesu až tak veľa o intonácií a ani tam nie je toľko dialógov.
@percabethforever9 môže byť aj Percy Jackson?