Čo potrebuje syn na lyžiarsky výcvik?

14. jan 2023

Čo na lyžiarsky výcvik pre syna? Čo sa týka oblečenia, čo pod otepľovacky a bundu? 2xoteplovacky, 2xbundu? Fľašu na svah? Ďakujem

pininka1
14. jan 2023

Urcite netreba dve bundy, len mu hlavne povedz, ze ked pridu na ubytko, lyziarky pod radiator a aj veci na stolicku ku radiatoru, samozrejme rukavice, tie som davala dvojmo. Nasi nosia termo pod nohavice, niekto tensie teplaky, radsej viacero vrstiev a hlavne kvalitne ponozky, resp podkolienky

autor
14. jan 2023

@pininka1 a kde kúpim dobre termo nohavice? A pod bundu čo? Tiež termo tričko? Mikinu? Veď to spoti, tak kolo toho potom mu treba?

evkamotka
14. jan 2023

Podla mna netreba investovat do termo oblecka, ak ho bezne nepouziva. Bude v pohybe. Bezne spodky, tielko/tricko. Triciek ma iste kopec, moze si menit rano a na obed

autor
14. jan 2023

@evkamotka nie, nepoužíva. On skôr preferuje tepláky

kornelies
14. jan 2023

1x bundu, oteplovacky (s trakmi)-nepremokave s vodnym stlpcom.
1-2x termo pradlo
2-3 pary podkolienok
trigovica
1x kukla
1x tunel na krk
1-2x rukavice
Alfa omega, susiaky do lyziarok a rukavic. Vacsinou su 3 deti na izbe, 1 radiator, ktory nestaci. Urcite nebude lyzovat s batohom na chrbate, pit si kupi. Natrenuj obliekanie, obutie do lyziarok, nasadenie kukly prilby doma. Ulahcis mu to. Deti, ktore predtym nelyzovali, nemaju prax a tym padom su nervozne.

adkoalauri
14. jan 2023

Teraz sme boli z domu s dvomi deťmi (9r., 12 r.). Všetci sme mali termotričká, termonohavice, otepľovačky, kabát. Z termotričiek som brala po2, nabudúce zoberiem 4-5, boli spotení, to smrdí,z termonohavíc stačí 1 kus. Z oteplovačiek som brala po2, stačí 1 ks, naši však nepadajú veľa, neboli mokrí. Dobré rukavice treba mať- stačili 1, a ponožky - z tých by som brala kvalitné, čo sa držia na nohe na každý deň + samozrejme čo si dá po lyžovaní na izbe, voľnejšie. Nákrčník, okuliare, prilba, na pery balzam.

simsalabim
14. jan 2023

Ja som davala tolko fukcnych triciek a funkcnych ponoziek, kolko mali byt na lyziarskom. Ved sa to prepoti 🤔 Termo nohavice 2x. Bundu a oteplovacky iba 1x, rukavice 2-3 pary.

pribinak
14. jan 2023

V Decathlone kúpiš komplet od spodarov cez ponožky podkolienky termo vrchné i spodné, rukavice kukly, bundy, ….
Ak vie lyžovať tak nepotrebuje 2 búndy. Do čoho by som zainvestovala sú dobre ponožky alebo podkolienky a slnečne okuliare

autor
14. jan 2023

@pribinak aké sú to dobre ponozky? Kupovali sme v decatlone minulý rok ale neviem, či sú dobré.

Čo sú sušiaky do lyžiarok/rukavíc?
@kornelies

pribinak
14. jan 2023

Take elastické s vystuženou pätou a aj susiak do lyžiarok kúpiš v Decathlone

kristinapetronela
14. jan 2023

Termo oblecko tri krát ,dvoje oteplovacky ,stačí jedna bunda ,termo ponožky ,rukavice dvoje ,potom slnečné okuliare ,termosku ...

patka06
14. jan 2023

Sušič obuvi a rukavíc, skvelá vec, používam aj doma na mokré topánky
https://www.decathlon.sk/p/998790583-212388_sus...

slniecko5
14. jan 2023

Sneh😀😀😀

simsalabim
14. jan 2023

@patka06 ten je fajn, aj moji si ho bravali do sebou. Ale iba v pripade, ze si lyziarky nemuseli nechavat mimo izby.

luliu
14. jan 2023

Termo oblečenie - tričko a spodky, kuklu pod prilbu, na svah termosku

luliu
14. jan 2023

@evkamotka tak thermo oblečenie treba určite, veď sa tam potí a bez toho bude v mokrom

evkamotka
14. jan 2023

Ja chapem ze to termo oblecenie je funkcne, ale ak ma pani kupovat funkcne pradlo na jedno pouzitie, pride mi to neskutocne zbytočne. Chlapec to bezne nepouziva a este rastie. oblecie si to v ten tyzden na vycviku a moze ho hodit do kosa :( nie som nejaka skupa ale toto je hlupy vydavok. Samozrejme aktivni sportovci ti ho budu odporucat a aj je dobre. No ak ho o tyzden uz nikdy nepoužije, kasli na to. Viac oblecka a bude sa prezliekat

katka0123
14. jan 2023

@evkamotka presne..nasi termo oblecenie maju, ale nie vela. Na lyziarlsg staci aj bavlnen tricko. Lyzuju 2 az 3 hod doobeda a zasa 2 hod poobede. Tak si da bavlnene tricko ine rano a ine vecer. O nic nejde. Ale bundu a gate bg mal mat kvalitne, pebonked im bude snezit, hmla.... to musi byt nepremokave. Ale zbalit dvoje. Aj rukavice aspon dvoje.

autor
14. jan 2023

@evkamotka
@katka0123 ďakujem, my lyžujeme ale nie intenzívne. Za sezónu sme asi 5x na svahu. A to nikdy nechcú spodky len tepláky. Syn sa asi aj hanbí, pretože ich má optiahnute. No ale asi mu kúpim aspon jednu sadu

kornelies
14. jan 2023

Ja kupujem znacku Nordblanc, co sa tyka lyziarskeho oblecenia. Pokial podkolienky viacej nevyuzije, uplne stacia z Lidlu. Termo pradlo nekupuj, zima je tepla, staci aj bavlnene tricko a spodky/teplaky, ak sa citi komfortne aj oteplovackami.
Minuly rok som lyzovala v zateplenych bezeckych leginach, oteplovacky zostali omylom doma...a bolo to ze uuuuplne najpohodlnejsie.

kristiii
15. jan 2023

@evkamotka Ja som kúpila termo súpravu v Lidli a veru môj to tričko nosí normálne pod mikinu do školy, keďže tam majú chladnejšie, aj von, keď ide. Nikde nie je napísané, že ho môže využiť len na šport.

katuskapd
16. jan 2023

Môj práve včera išiel, ja som robila 2 sady oteplovacky,kvalitnejšie, termo oblečenie vrch aj spodok,niečo som kupila niečo sme mali doma,mikinu,kukla,nakrcnik rukavice. Druhá sada lacnejšie oteplovacky len ako záloha,termo ,kukla mikina,rukavice nakrcnik, zimná bunda jedna,jedna tensia nepremokavá.Ponozky hrubšie do lyžiarok. Aj termosku som dala,ale neviem ci využije. Vždy radšej balím viac ako keby malo chýbať.
A snáď už rast nebude,lebo ma 180cm 🤣

mija199
16. jan 2023

Keď bude mať namiesto termo obliecenia bavlnené tielko a pančuchy, má mať aj podkolienky? A koľko pančuch má mať?

katka0123
16. jan 2023

@mija199 Nie, do lyziarok len jedna vrstva podkolienky /pancuchy. Inak bude mat stlacene prsty a znizi sa cirkulacia krvi. Bude mu zima, neprijemne. Dnes su uz lyziarky teplucke. Len si ich musinod poth kazdy vecer dat susit k radiatoru.

autor
17. jan 2023

Ešte mi povedzte také technické zabezpečenie. Treba tašku na lyžiarky? Resp. nejaký spájac lyží? Ako ich bude nosiť na svah?

katuskapd
17. jan 2023

V požičovni lyží nám predali také pásky na lyze spoja sa suchým zipsom hore aj dolu na to zavesiť hore palice aj helmu a vybavené, stali 3e

katka0123
17. jan 2023

Ano. Pasky alebo puzsro na lyze. Puzdro kupis za 10 alebo 15? Eur v lacnych sportovych (decath), u nas vyzadovali aj tasku na lyziarky.

luccija
17. jan 2023

Aj, keď sa Ti zdá termooblecenie zbytočnosť kúpila by som ho my máme z Lidla aj decathlonu a využijeme či na zimu, keď ideme do lesa, na hriby, muž, keď chodí hrať futbal.Neviem bavlnené tričko mám mokré a studi.Termosku by som kupila

autor
18. jan 2023

Akože úprimne si neviem predstaviť. To si dá termo tričko a na vrch mikinu? Či len bundu?

kristinapetronela
18. jan 2023

Termotricko a na vrch tenisu mikinu nejakú lyžiarsku bez kapucňe aby mu nezavadzala . Potom keď je Jarná lyžovačka tak kľudne aj bez mikiny no teraz je aj mínus na horách