Čo nosia vaši pubertiaci a pubertiačky?

cxppp2
27. jún 2023

Ahojte žienky
Chcem sa spýtať čo nosia vaši pubertiaci a pubertiačky. Viem takých diskusií je tu milión, ale chcem vedieť čo je aktuálne. Moja 13 ročná dcéra nosí tie veľké nohavice, tuším sa to volá Cargo nohavice nie som si istá a k tomu croptop a tie oversize tričká, (do školy sa síce tie croptopy kde je jej bruchu vidno nemajú nosiť ale veď to poznáte, niečo poviem a je zle, ona bude mať z toho zle.) Ešte mám aj menšie deti ale tie v puberte niesú 🙂

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2023

@cxppp2 Mam 14-rocnu dceru a povedala by som, ze nosi vsetko. Rifle s trickami, obcas saty, dost casto dlhe sukne s trickami, alebo kratasy s trickami. A samozrejme nosi aj crop topy. Ma svoj styl, myslim, ze celkom zaujimavy, ja som spokojna.

mamelka
27. jún 2023

13r nosí šaty, kratasy, tricka, crop topy nenosí. V škole dokonca vraj jedna keď to mala ju poslali prezliecť

tosomja
27. jún 2023

@cxppp2 12r dcéra buď celá v čiernom. Alebo roztahanom. XXL mikinu, pod to ešte väčšie tričko, rifle také, že trikrát môže otočiť okolo seba. Nič neladi s ničím. Tie veľké tenisky jordany vraj sa volajú.
Či je teplo či zima, mikina musí byť.

mirkava
27. jún 2023

@tosomja to mi pripomenulo, keď som bola v jej veku nosila som otcov veľký sveter 😁

vamajka
27. jún 2023

@cxppp2 ty ju pustis do skoly s holym bruchom to vazne?

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2023

@vamajka Ja moju dceru s holym bruchom pustim a nevidim v tom najmensi problem.

vamajka
27. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl Do skoly by malo dieta chodit oblecene slusne ci to uz neplati? Mat dceru tak oblecenu hanbim sa jak pes

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2023

@vamajka Nevidim na to nic neslusne, takze sa naozaj nehanbim. Moje studentky to tiez nosia a nikomu to nevadi, resp. ak aj vadi, tak mi je to jedno.

martija
27. jún 2023

@tosomja och a ja som myslela, že môj 15r syn je jediný taky prepäty, že mínus 20 ide iba v mikine a plus 50 a on zase iba mikinu. A čiernu 🤦‍♀️ a 18r je úplná delikatesa. Štýl gore (tuším tak sa to pise) reálne znetvorene mŕtvoly na tričku 😒 ešteže to nie je vidieť. Neviem čo ho k tomu vedie, ale je vôbec divné že taký štýl vôbec existuje

cxppp2
autor
27. jún 2023

@vamajka ja ju nepúšťam, ráno ju vidím ísť v normálnom tričku a poobede keď si myslela že nie som doma ju vidím ísť v croptope, nechápem čo je to za módu dnes

vamajka
27. jún 2023

@cxppp2 Ale ved ten croptop jej musel niekto kupit ci uz zaraba sama? Co nechcem, aby moje decka nosili to som im nekupila. Uz su velki a podla mna sa obliekaju v pohode ziadne debilne vystrelky.

erika5025
27. jún 2023

@cxppp2
Čisto moja dcéra a všetky jej kamarátky 🙂🙂
Ano nohavice carga 🙂 teraz už krátke na ten štýl majú.
Tričko crop top alebo over size

Zas mne sa to celkom páči vždy lepšie keď vidím tie dievčatá na štýl emo

fadama
27. jún 2023

Síce mám syna( 16r za chvíľku) , no našťastie sa oblieka " normálne " 🤣 rifle, tričko . Mikinu ked je zima, určite nie keď je teplo 😆
Co kúpim to nosi 😃

ktulik24
27. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl mne ten crop top spolu s nohavicami/suknou s vysokym pasom pripada ovela znesitelnejsi, nez tie rozhajdane handry xxl. Tiez na tom nic zle nevidim

mamamasama
27. jún 2023

Neviem čo nosia 13 ročné, ale ja mám croptop takmer denne v tomto teple a nevidím na tom nič zlé. Mám 35 rokov. Nevadilo by mi ani keby to nosili dcéry (mám len synov) k tomu oversize nohavice, tričká, bikerky, celkom sa vracia aj batika.

j93375
28. jún 2023

.

rikarika
28. jún 2023

@mamelka to fakt ju poslali domov??? Tak moja je siestacka a keby mali za crop top poslat domov, tak poslu asi vsetky dievcata z triedy.

mamelka
28. jún 2023

@rikarika áno a dostala aj poznámku. Ja nevidím na tom nič zlé. Keď je nariadené chodiť slušne oblečená a príde ako na disko🤷‍♀️

vevesh
28. jún 2023

Nosi zvonove nohavice, tricka (cierna, modra, biela) a mikina (normalna velkost). Sem tam cargo nohavice Ziadne kratasy, ani sukne, ani saty. Saty a sukne nosi len, ked ide s nami rodicmi (je vo veku, ked chalanom v skole pride naramna sranda dvihat sukne a saty nad zadok🙄🙄🤦‍♀️🤷‍♀️). Croptopy u nas nevlastni nikto a ani by som to nedovolila nosit- pre mna je to na tom istom modnom stupienku, co pred par rokmi minisukne alias rozsireny opasok ci riflove kratasy zastrihnute len do "polky pologul".

rikarika
28. jún 2023

@mamelka no tak za mna je to riadny extrem, a takuto poznamku by som hnala vyssie. Moje dcery 19, 16 a 12 rokov nosia croptopy uplne normalne a rozmyslam ze si aj ja kupim, este si to chvalabohu mozem dovolit. Zas je pravda, ze ja sa zbytocne na moralistku nehram.

vevesh
28. jún 2023

@rikarika nas posielali domov za maskaru na ociach a nalakovane nechty🙃 keby vtedy existoval croptop, myslim, ze minimalne triedne, ked nie riaditelske pokarhanie by to istilo...

mamelka
28. jún 2023

@rikarika ja na tom nevidim nič zlé. Do školy sa ma chodit slušne oblečená. Je to aj úcta voči učiteľom. Tepláky by som vzala a spálila na dvore. Je to neskutočne neslušné. Krátka sukňa, krátke tričko,ze vidiet pupok, hlboku výstrih sú veci ktoré nepatria do školy. Nikto nezakazuje ísť v krátkom tričku, ale kde odhaľuje pupok, toto je vec co určite nepatrí do školy 😊 tu nejde o hranie moralistky. Chalani v škole majú tričko s krátkym rukávom, kratasy, len dievčatá potrebujú mať čo najkratšie 😂🙈

mamelka
28. jún 2023

@vevesh presne. My sme ani v robote nemohli byť nevhodne oblečené, ani silný parfum, umelé nechty, nalakovane, ani prstienky. Normálna vec,že je nariadenie. Ja sa dosť čudujem,že dovolia aj 8r toto. Ale každého vec. Nech chodia aj v nohavickach

reddflowerlife
28. jún 2023

Ja nechapem ako takto tie deti mozu chodit po ulici.. ved vyzeraju jak fetaci.. XXL veci, obrovske, cierne handry .. dievcata absolutne neelegantne nezwnske, vyzeraju v tom jak chlapci.. Cudujem sa ze rodicia ich tak pustia

k_a_j_k_a
28. jún 2023

Moje majú 14 a 13. Jedna chodí v obtiahlych rifliach, druhá v mrkváčoch. K tomu majú vol6ne tričká, mikiny. Niektoré normálna veľkosť, niektoré väčšie. Ideálne jednofarebné a bez obrázkov. Teraz v lete kraťasy, cca 10cm pod zadok. Sukne majú rady také tie "športové" s kraťasami, 2 v 1. Nenosia žiadne croptopy, tepláky, roztrhané nohavice, extra obtiahnuté tričká, výstrihy a pod. To proste do školy nepatrí. A ani do práce. Majú to aj v školskom poriadku, aj keď deti v škole chodia oblečené rôzne.

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2023

@vevesh Ano, za socializmu sme sa do skoly malovat nemohli, ale myslim, ze toto je asi tak, ako ked moja mama hovorila, ze za jej mladych cias chlapcov v skole ostrihali, ak si nechali narast dlhe vlasy.
Ja osobne som crop top nosila pred 30-timi rokmi a rozhodne to nebolo neslusne. A taky chlapsky detviansky kroj, to je uz iny level crop topu😉

vandica
28. jún 2023

Baby ja robím v sekači a keby ste videli čo si tam tí pubertiaci chodia kupovať 🤦 či chlapec, či dievča, nohavice veľkosť XXL, že si ich 3krat obtočí okolo seba. Pás totálne stiahnu opaskom, len abych ich dole mali čo najširšie. Dievčatá často nakupujú v pánskom oddelení, nohavice, velikánske tričká pánske, košele. Akože strach a hrôza...niekedy pozeram na ne že aké pekné baby a takto sa dogabú. Absolutne sa neobliekaju ako dievčatá...akože nech si každý nosí čo chce, ale nechápem, čo za módu toto prislo. Proste chlapec má vyzerať ako chlapec a dievča ako dievča, a pri tejto móde to človek koľkokrát nevie odhadnúť kto je kto, lebo ešte aj účesy majú také že neviem aké pohlavie to je.

vandica
28. jún 2023

@reddflowerlife toto si presne vystihla že dievčatá vyzerajú úplne nežensky, vyzerajú ako chalani...

vevesh
28. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl no neviem o tom, zeby detvianci hufne v krojoch v nedavnych casoch do skoly chodili🙃🙃 a taketo posielanie domov bolo aj davno po socializme- az od 18tky ako tak u nas akceptovali jemne nalicenie (=maskara, priesvitny lesk/pomada na pery😀). Teraz uz v prvej triede na zs maju deti meliry a nalakovane nechty- toto beriem, ze sa "moda posunula". Ale croptopy su aj teraz dost nogo na niektorych skolach- ako, ked sa to niekomu paci, pre mna za mna, nech to nosi vo volnom case, ale urcite to nie je primerane oblecenie do skoly. Niekedy nie je menej viac, ako sa hovori...

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2023

@vevesh No, kedze som v skolstve cely zivot, tak k tomu uz napisem len jedno-mne vobec nevadia crop topy na mojich studentkach, ani ziadny cisty odev. Keby chodili spinavi/smradlavi, tak by som nebola ticho a je jedno, kolko maju rokov. A teda ja som crop topy nosila v 90-tych rokoch a nikto ma zo skoly domov neposlal.