Zajtra mám online skusku, kde mám len prezentovať moju prezentaciu lenže mám dosť ťažkú temu a potrebujem si pozrieť poznámky a niečo prečítať. Ucitel však napísal že by sme mali mat kamery a ja som z toho veľmi nervózna. Minuly polrok povedal, že zanechá lepsi efekt ak budeme mat zapnutu kameru ale že chape že niekto sa možno necíti dobre keď ju ma a teda sme mohli mat vypnutu. Viem že teraz niektori žiaci tiež mali vypnutu pretože sa vyhovorili že ju nemajú ale to mi príde hlupa výhovorka... rozmýšľam že by som mu napísala že sa ospravedlňujem ale nechcem mat zapnutu kameru lebo ma to znervoznuje, myslite že to pochopí, keď nám dal pokyny aby sme tú kameru mali? Alebo mu tiež povedať že ju nemám? Čo by ste robili na mojom mieste?
Tu kameru mas mat urcite zapnutu, aby si to cele necitala... Mat karticky v ruke nie je problem ani s kamerou, len si ich treba pripravit, nech su tak 4*6cm maximalne tematicky strucne len ako nakopnutie k teme a jednu za druhou odkladat a vzdy hladat nazad ocny kontakt.
ako sa da prezentovat prezentacia bez kamery? co z toho publikum bude mat? je dolezite popracovat na tom strachu, riesenim nie je vypnuta kamera
Prezentaciu si priprav kvalitne v power pointe - je tam miesto kde si prezentujuci vpisuje poznamky - v tom mode si spustis prezentaciu ty, v prezentacnom mode (bez tvojich viditelnych poznamok) ju pustis ostatnym.
Tak sa pozeras pekne do kamery, zda sa ze pozeras na rovnake slidy ako ostatni, ale ty k nim pritom vidis aj svoje poznamky.
Vypnuta kamera nie je ziadne riesenie.
bud rada ze budes len na kamere a nie rovno pred nim prezentovat.....si ju nastav tak nejako aby si sa mohla sem tam mrknut na poznamky a nebolo by to vidno ked uz teda.....
Je to skuska, takze mas byt na nu pripravena. keby bola prezencna, tak by si prezentovala priamo pred vyucujucim, takto si v pohodli domova a este mas problem? U nas teda, pokial sa skusa distancne (a aj pri pisomnej skuske) musis mat kameru zapnutu, nemas, tak nemas ani skusku. Takze sa pekne priprav a kameru si zapni.
Som ucitelka, skusam tiez online. V kazdom pripade by som nevyskusala bez kamery, ziadam tiez kontrolu stola, teda aby mi ho predtym ukazali. Treba sa naucit tak, aby poznamky neboli potrebne, rob si k temam osnovu, ktoru si lahko vybavis.
Vyhovor sa radšej pri skúške, že nemáš kameru alebo že ti nejde ako mu vypisovať predtým... a inak zo skúsenosti, keď máš kameru v pohode si môžeš prečítať keď tak aj nejaké tie krátke poznámky, ak netrvá na kamere tak mu to asi až tak nevadi
Omg, ze vyhovor sa, nauc sa... je uplne normalne robit dlhe prezentacie nabite informaciami, kde si clovek uplne vsetko nepamata a potrebuje mat vodiace poznamky. Ale power point je na to presne stavany! Netreba nic vymyslat, len ho vediet spravne pouzivat a problem je vyrieseny.
ako píše nafka , v podstate máš tahak priamov prezentacii, ty sa máš naučit prezentovat to je hlavne cielom prezentovat svoju pracu seba
Nechápem to... Skusky by mali byť riadne v skole, pred porotou. My sme taky výber nemali, ze doma pred počítačom a este chceš vypnúť kameru.
Ver mi že v živote ťa stretnú omnoho horšie veci ako je prezentácia cez kameru. Takže to prekusni, poriadne sa priprav ako baby píšu a nebuď bojko.
Tak mi drzte palce pretože to budem prezentovať po anglicky a mám fakt stres :D
Uz som ako papagaj - priprav si to poriadne do power pointu a nemusis mat stres ;)
Ja by som to teda ako vyučujúci nepochopila, to pri osobnom prejave by si mu čo povedala? Či nemôžeš mať vrece na hlave? Však to online vyučovanie sa má čo najviac priblížiť prezenčnemu
@chrumka120 u nás v prípade že nejde kamera tak ideš do školy osobné a veru je potom pod oveľa prísnejším drobnohľadom.
Tak som to zvladla aj s kamerou :D na 2
No neviem, ja byť učiteľom tak na tom trvám... Na ppt sa hodnotí aj prejav, očný kontakt a podobne... Keď ťa nikto nevidí, si to odčítaš z papiera a čo už je len toto za prezentáciu?