Čo kupujete starším deťom?

5. jún 2023

Mám medzi deťmi 12r rozdiel.Starsi má 15mensi 3r.Ide o to keď majú sviatky vždy je jednoduchsie vybrať si darcek mladšiemu.Co poteší staršieho nad tým dlho rozmýšľam.Alebo babky keď dôjdu na návštevu alebo aj krstný,malému vždy donesú puzzle omaľovánky alebo malé autíčko,poteší ho to a zahrá sa s tým.No staršiemu nedonesu nič proste nevedia čo kúpiť.Na knihy moc nie je a peniaze mu dávať potom z toho kúpi nejakú blbosť to tiež není moc dobrý nápad.Vidim na ňom že je z toho smutný že on málokedy niečo dostane od návštevy a menší brat dostane vzdy niečo malé.Neviem čo kupujete vy starším deťom ako s čím ho potešiť len tak?Keď bol malý tiež dostával všetko možné,no teraz keď je väčší už nemáme nápady čo mu kúpiť.

autor
5. jún 2023

Ešte dopisem že oblečenie lístky do kina a výlety to dostáva vlastne chodíme po celom roku.

beatrixx1525
5. jún 2023

Čo ho baví aké má koníčky?

autor
5. jún 2023

@beatrixx1525 Nič nemá žiadne koníčky.Bavia ho kamaráti chodí s nimi von alebo hra s nimi hry na pc

deti95060810
5. jún 2023

to je problém , poznáme.
Máme aj my také slečny a dávame e... 5 -10 e

beatrixx1525
5. jún 2023

Neverím že 12 ročný nemá nič čo by ho bavilo. Či to skôr nie je o chybe v komunikácii... Ak ho bavia hry existujú rôzne predplatené karty na všelijaké doplnky k hrám, nemusí to byť ani extra drahé, prípadne rôzne členstvá čo si vie predplatiť, merch s obľúbenými postavami z hier napríklad tričká Minecraft, Fortnite, hrnčeky a všelijaké drobnosti...lego je záležitosť ktorá baví myslím si že každého bez ohľadu na vek tak nejakú primeranú stavebnicu by som možno. Creator má super tie malé sety kde sa z jedného dajú postaviť 3 rôzne veci, cenovo veľmi dostupné.

h2
5. jún 2023

Píšeš, že aj on dostával, keď bol malý. Takto mu to treba vysvetliť. Že malý brat dostáva, ako v minulosti dostával aj on. 15 ročný už je veľký na to, aby dostával darčeky pri každej návšteve. Na narodeniny, meniny, či Vianoce samozrejme áno, ale keď prídu starí rodičia len tak, na návštevu, nevidím dôvod na darčeky.

h2
5. jún 2023

@beatrixx1525 Nemá 12, má 15. 12 je vekový rozdiel medzi bratmi.

luccija
5. jún 2023

15 r sa poteší peniazom, ale zase nie na každej návšteve mu dávať..kúpi si čo chce tričko, skejt, alebo aj minie na blbosti veď od toho vreckové či peniaze sú.Aspon sa naučí hospodarit

beatrixx1525
5. jún 2023

@h2 diks za upozornenie

levandula7
5. jún 2023

tak aspoň malá hotovosť, tých 5-10€ sa nič nestane, keď minie na nejakú blbosť, za mňa určite lepšie, ako by sa mal chlapec cítiť odsunutý na druhú koľaj a smutný.. alebo nejaká drobnosť na jedenie, čo má rád - čokoláda, oriešky, ovocie. možno kozmetika? niekto to ocení, niekdy to môže byť skôr ošemetné, to by si mala zvážiť ty. a ak nečíta knihy, čo tak nejaký časopis? inak tiež neverím, že 15 ročný mladý chalan sa o nič nezaujíma a nemá koníčky..

skumavka
5. jún 2023

Tak moj 15 ročný sa vždy poteší čokoláde alebo veľkej nutelle😃

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
5. jún 2023

Nuz pre mne je blby zvyk stale nosit nieco detom ako "navsteva". Len aby s prazdnymi rukami neprisli. Najlepsie by bolo zrusit to, a nemusite riesit. Radsej nech vsetkym babka upecie kolac. Napriklad. Darceky na sviatky.
Starsiemu oblecenie, hry, peniaze odlozit na nieco specialne, sporenie zalozit. Ako rodicia viete ci chce syn converse tenisky, alebo mikinu, alebo novu hru, alebo mu nieco treba k pc, sluchadla, toto a hento nove... takze vy by ste na sviatky s vacsimi darmi problem mat nemuseli :D

pripadne tie maskrty vzdy idu :D Mna dviha, ked dcere pchaju peniaze navstevy. Ona si ich vezme, potom sa natahujeme, ze netreba dakujem, ale vezmi si a bla bla.. nakoniec si ich vitazoslavne to moje neskromne dieta necha a minie na somariny.. a nevysvetlim nikomu, ze si to nezelam. A este som aj za kravu, ze jej nedoprajem :D

gabika99
5. jún 2023

Žuvačky, chipsy, džús..., ak nosí náramky za pár drobných návšteva kúpi. Ja vždy takéto niečo dávam aj 26 ročnej slobodnej krstnej dcére.

andrejka1974
5. jún 2023

By som mu dala peniaze a nech si našetriť na niečo čo bude veľmi chcieť však sa dohodnite že mu peniažky odložíte a potom si kúpi napr.tenisky ,hru na playstation my to tak robime

januska12323
5. jún 2023

Bežné darčeky sú jednoduché niečo ho musí baviť. A od návštevy by som zatrhla hračky/darčeky len menšiemu, starší je od macochy? Buď obidvom spoločné, každému podobné (sladkosť, keksíky atď.) alebo ani jednému.

yanni
5. jún 2023

My mame viac deti a tiez väcsie rozdiely (najstarsi 17, 15, 13, najmladsie deti takmer 8 a 4 roky). Ako sorry, ale 15 rocny je uz stary cap (sorry za vyraz) aby si vyzadoval lizatko. Nie vazne, to este nepochopil? 3 rocne je uplne niekde inde ako 15 rocne. Teoreticky nemusia navstevy pre decka nic nosit a ani to nevyzadujeme a nevyzaduju ani deti. Ked este v tom veku sam na to neprisiel, tak mu to treba vysvetlit. Ovplyvnit to nevies, darmo povies navsteve, nenoste nic, ak tak donesu. Ak len malemu, tak starsi sa hadam nebude hadzat o zem, ze aj on chce Kinderko. On pravdepodobne dostava od vas vreckove, s ktorym si moze robit co chce. Dostava vreckove aj ten maly a moze si s tym robit co chce? Asi nie. tak je to v rovnovahe. ty pubertak mas vreckove pravidelne kazdy mesiac, maly ma raz za cas cokoladku navyse od navstevy. A vybavene.

autor
5. jún 2023

@yanni Áno dostáva starší vreckové.Aj návštevám som už hovorila nech nenosia nič,no nepočúvajú.

yanni
5. jún 2023

Navstevy nikdy nebudu pocuvat. Tak povedz starsiemu, ze mu nema byt co luto. Take velke deti sa uz povazuju skor za "dospelych". Raz za cas mu daj o 5 € viac, nech si uspori.

janka1011
5. jún 2023

Tak je rozdiel kúpiť niečo len tak pri návšteve a na sviatok. Ja zoberiem rovnako čokolády a hotovo, to neurazí ani malých ani veľkých. A na sviatok sa takí veľkí najviac potešia peniazom a kúpia si už predsa sami čo chcú.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deginko
5. jún 2023

Staršiemu na sviatky určite peniaze,ale samozrejme,že to nemá ako vreckové,že minie..ale proste ako sporenie..a čo sa týka návštev...neviem či pri každej návšteve je vhodné neustále obdarovať a takisto aj malého NATO učiť...keď bola moja dcéra v tom veku tiež takto zvykli návštevy robiť a potom som to zatrhla lebo už sa tak naučila,že len čakala kto príde a zas dostane darček...teraz už vie že to tak nemá byť.. a ak už niečo chcú priniesť tak čokoláda alebo gumené cukríky potešia snáď v každom veku

pragmaticka
5. jún 2023

Dávala by som mu zážitky. Podľa budgetu. Lístky do kina(so mnou), výlet do nejakého mesta, stanovačka, Aquapark, fitko, skok padákom, atď..

erika5025
8. jún 2023

Zo staršou 12r.sa väčšinou dohodnem co jej kúpiť ale stále vymýšľa mení každú chvíľu co by chcela 🙂🙂
Babky jej dajú peniažky
A krstný jej začali dávať darčekové poukážky do obchodov tým sa veľmi potešila (tie ich teenegerske butiky)🙂🙂