Čo by ste si pomysleli o učiteľke, ktorá sa nechce zúčastniť stužkovej slávnosti svojej vlastnej triedy?

9. okt 2022

Co by ste si pomysleli o ucitelke, ktora sa nechce zucastnit stuzkovej slavnosti svojej vlastnej triedy? Ziadny vsznejsi dovod tam nie je. Iba introvertna povaha.

zdenka11081983
9. okt 2022

Rešpektovala by som...

stanulienkat
9. okt 2022

Nic. Jej vec.

liloastitch
9. okt 2022

Nepomyslela by som si o nej nič. Introvertná povaha je dostatočný dôvod. Ak sa niekto v spoločností cíti zle a spoločenské akcie sú pre neho utrpenie tak tam aj tak nemá čo robiť. Iba bude celý večer tŕpnuť.

bmuller
9. okt 2022

Pomysleli by sme si, ze je introvertna povaha 😉 Mohla by sa prekonat, stuzkovu zvladnu aj introverti... Da sa to pripodobnit k ZRPS, ved aj tam musi nieco prezentovat pred "cudzimi" ludmi (nie znamymi studentmi) - a musi to prekonat. Jedine, ze naozaj strasne nerada tancuje, ale tak aj to sa da zvladnut.
Inak celkom nechapem, ako moze byt ucitelom az taky introvert, ved si kazdy den pacha na sebe nasilie, lebo musi interagovat s kvantom roznych ludi...

zuzikak
9. okt 2022

nic by som si nemyslela. Ano mala by sa zucastnit, ked je to jej trieda ale pokial viem nie je to jej povinnost. Stuzkovu robia studenti a pozyvaju ucitelov. Asi nema rada hromadne akcie, urcite ma na to svoj dovod. Studenti akurat mozu vyjadrit lutost ale nerozmazavat to a respektovat jej rozhodnutie. Nemusi byt introvert - moze mat na to vaznejsi dovod a samozrejme, kedze je to jej sukromie, nema povinnost to rozmazavat.

viestta
9. okt 2022

Účasť na stužkových nie je pre učiteľov povinná, keď sa tam rozhodla neísť, treba to rešpektovať. Je to slávnosť žiakov a ich rodičov, nie akcia organizovaná školou.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindous
9. okt 2022

Ak si tá triedna, ktorá zvažuje či ísť/neísť a máš s triedou dobrý vzťah, skús sa prísť pozrieť aspoň na ich program a dohodnúť sa s nimi, že príhovor a stužkovanie a všetko kde by si bola v centre pozornosti spraví zastupujúca triedna 🙂 ak si rodič/študent, tak by som jej to takto skúsila navrhnúť, ale viac by som to potom už asi neriešila a neodsúdila by som ju za to ...

viestta
9. okt 2022

@bmuller rodičovské združenie je súčasť jej pracovných povinností, čo stužková nie je.. Takže porovnávas hrušky s jablkami

nyusika
9. okt 2022

Pokiaľ je to triedna, tak je dobrá krava, slušne povedané.

Keď je takto "pošahaná", mala ísť robiť niekam do archívu a nie pracovať s ľuďmi.

Áno, viem, že nie je jej povinnosť tak ísť.

bmuller
9. okt 2022

@viestta Ale iste veci su dolezite pre jej studentov ako celkove spomienky na skolu, a k tym stuzkova patri - a ak maju profesorku radi - a ona ich (a zrejme ju maju radi aj preto, ako sa k nim sprava), urcite by ocenili, aby tam bola... Ako pisem, nedokazem si predstavit, ze az taky introvert robi ucitela - a pri odosobneni sa stuzkova da pekne zvladnut, nic vynimocne okrem tanca sa tam nedeje, co by bolo podmienene nutnostou byt extrovert.... (som vyrazny introvert, preto to vravim) 😉

jana_eyre_2
9. okt 2022

Pomyslela by som si: "bože ako ťa chápem, najradšej by som nešla vlastnému dieťaťu na stužkovú" 😂😂 ja som tiež introvertna povaha a veľmi dúfam že moje deti nebudú mať stužkovú ako som nemala ani ja, nech tam nemusím ísť sa tváriť ako ma to baví.. 🤣 sorry za úprimnosť, ale tak som taká.. na oslavy akékoľvek idem len preto že sa to patrí a vôbec ma to neteší..

viestta
9. okt 2022

@bmuller áno, máš pravdu. Ale tak ci tak ak sa tak rozhodla, treba to akceptovať.

sense
9. okt 2022

Absolútne nič. Mozno nepotrebuje aby ju potom mamičky na MK ohovarali ze sa ich deti skladali na večeru 😉.

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2022

Nepomyslela by som si ako rodic o nej nic. Divam sa vsak na to ako ucitel a tam Je to zvlastne, ak je taka, ze sa boji povedat prihovor pred vsetkymi, tak si to mala zvazit skor a nebrat triednictvo, isto su na skole ucitelky, ktore by s tym problem nemali a nie su triedne.

hruska91
9. okt 2022

Ahoj ja som na materskej- ale som ucitelka (fyzika a chemia), som introvert. Treba to brat aj tak, že pre učiteľa to nie je taká senzácia “stužková” je to každé 4 roky- býva to večer samozrejme dlho do vecera. Ukracuje to z nášho voľného času, ktorého máme aj tak kvôli papierovačkam, poradam, klubu učiteľovi stredných škôl atd, veciam ktoré robíme (samozrejme radi) nad rámec malo- tak isto treba zohnať stráženie k deťom ak sú. Stojí to aj nemalé financie. Tak ja osobne chápem ak nejaká kolegyňa proste nechce ísť a tá vecera jej za to nestojí, tak isto chápem ak sa kolegyňa neteší z 80. Hrnčeka najlepšia ucitelka a 40. Klucenky na začiatku/konci roka a vie si tie Vaše peniaze prestaviť ako lepšie investované 🙂 netreba za tým hľadať nič negatívne 🙂

ropucha6
9. okt 2022

Ze je to zvlastne. Ved nemusi byt stredobodom pozornosti. Jasne, jej povinnost to nie je, my sme mali ale stastie na ucitelov, co to cele “dobojovali” s nami.

syslik81
9. okt 2022

tiez sme nemali vsetkych ucitelov.. a ako deckam nam to bolo jedno ..uprimne to video som od stuzkovej nevidela.. s ucitelmi som sa tam ani nebavila a fotky netusim kde su ..

bmuller
9. okt 2022

@viestta samozrejme, rozhodnutie je len na nej, kazdy sme nejaky a su aj ludia, ktorym to naozaj robi problem (moj muz) 😀 ...ale bola by to skoda, aspon byt to mohla skusit zvazit. Je to do istej miery aj vyzva na prekonanie seba, pricom sa to zas deje max. raz za 4 roky (alebo 8 podla typu skoly)...

viestta
9. okt 2022

@bmuller po tom co som posledne dni čítala debatku o školských vyletoch, už sa nikdy žiadnemu učiteľovi nebudem čudovať ak sa odmietne stužkovej zúčastniť, ak odmietne zorganizovať výlet, skolu v prírode, lyžiarska alebo exkurziu. Tak isto sa nebudem čudovať, ak nepriame pozvanie svojich žiakov na ich stužkovú. A to nemusí byť ani introvert.

slovenka753
9. okt 2022

Bolo by mi to jedno. Mozbo je to už jej 10 stužková. A ako čo si budeme klamať, okrem študentov to podľa mňa nikoho nebaví 😅

miskakyska
9. okt 2022

... prečo hneď krava?
... možno má doma onkologického príbuzného a nechce ho ohroziť..napríklad
... možno má dôvod o ktorom sa nám ani nesníva...hlavne hneď s prepáčením chuderu odsúdiť

onedaynick
9. okt 2022

@nyusika nic nevies o jej dovode, a nazves ju posahanou kravou. To vypoveda dost o tebe, nie o nej.

mandzula
9. okt 2022

@nyusika nazvat ucitelku kravou preto, ze nechce ist na stuzkovu, je dost smutne. Dolezite je to, co detom dala za 4 roky a nie to, ci sa zucastni nejakeho vecierka, ktory je aj tak dolezity hlavne pre deti.

katka700
9. okt 2022

@hruska91 Nerozumiem na čo sa vlastne stužková robí, rodičia sa skladajú od prvého ročníka, potom aj tak treba doplácať, niektorým rodičom sa tam aj tak nechce ísť a ako vidím učiteľom tiež nie. Nebolo by jednoduchšie (a lacnejšie) keby sa mládež nahodila a jednu sobotu spolu vyrazili na diskotéku.

nyusika
9. okt 2022

@mandzula máš právo na názor.
Pokiaľ nemá učiteľ potvrdenie o nejakej poruche/fóbií, tak rozhodnutie neísť na stužkovú svojej triede bez vážneho dôvodu je (môj názor) poriadne detinsky a sebecký.

Dospelá, psychicky zdravá osoba by mala vedieť zvážiť, kedy je vhodné potlačiť svoj egoizmus a minimálne na oficiálnej časti sa zúčastniť.

mandzula
9. okt 2022

@nyusika nevidim dovod na to, aby mi ucitel dokladoval svoj zdravotny stav, na jeho posudenie je tam zamestnavatel. Nevidim na tom nic sebecke, detinske ani egoisticke a rozhodne nic take, za co by si ucitelka zasluzila titul krava. Povedzme si pravdu, keby tym deckam stuzku pripol aj vratnik, bolo by im to fuk.

lindous
9. okt 2022

@katka700 ja mám na svoju stužkovú veľmi pekné spomienky, prišli nám tam skoro všetci vyučujúci a dokonca neodišli hneď ako "museli", ale zabávali sa s nami, moja mama by mala slzy na krajíčku ešte aj dnes keby si ju pustila, triedna na ňu na stretávke po 5 rokoch spomínala akoby to bolo včera 😊 na diskotéku/chatu sme vyrazili hociktorý víkend, toto bolo pre mňa fakt len raz za život (viem, že pre učiteľov to také nie je).. Ale je mi jasné, že nie je stužková ako stužková... A čo sa týka peňazí, ja som si to chcela platiť sama z brigád a mamu tam len pozvať, neskladali sme sa celé 4 roky a áno pocítila som to a na veľa vecí som frflala, či ich treba a či také drahé 😅 ale v ten vecer/deň po už som aj zabudla čo to vlastne stalo 😂

nyusika
9. okt 2022

@mandzula ako píšem - máš právo na názor, ja mám iný

mandzula
9. okt 2022

@nyusika ano, mame pravo na nazor obe, a aj ta tretia - ucitelka. A titul krava si zan nezasluzime ani jedna.