Prosim vás chystáte ešte oblečenie pre 14+- rok,chlapcom oblečenie do školy?
Ak je mentálne zdravý tak už pár rokov to má zvládať sám.
Ja 9-ročnému nekontrolujem ruksak, ktorý si balí na víkend k babke, nie aby som mu chystala oblečenie... Ale zas na druhej strane moja sestra balila vlastnému manželovi oblečenie, keď išiel sám s kamošmi na chatu 😀 ale už to našťastie nerobí.
Od piatej triedy sam... Dovtedy ano, vylozim vecer, rano si to dvaja mini oblecu, setri mi to cas, kedze su rano po zobudeni v slimacom rezime...
@zitaje 😃😯
Už škôlkár si vyberá tepláky a tričko sám 🙂
Osemročný to zvláda sám. Do 14-tky to hádam nezabudne.
Zvládal to sám už dávno predtým. Aj 6tak si sám vyberie tričko ponožky atď.
Ani 8 ročnému, ani 12 ročnému nieeee! A vlastne by ma s takým nápadom asi aj niekam poslali.😅
Len skontrolujem a trvám na Tom, aby to mal dopredu nachystané....nie, že ráno stratí kopec času vyberaním, hľadaním nedajbože žehlením vecí, ktoré práve chce
🙈 pre jeho vlastne dobro- nerob to. A prestrihni pupocnu snuru. V tomto veku by mal byt samostatny - co sa tyka veci do skoly a pod. Ved v jeho veku deti odchadzaju npr.na intrak to pojdes s nim?
@zuzinka888 🙂 večer poviem nech si nachysta a neskontrolujem či ma..rano budim, nemá..a pokial sa preberie a ešte aby veci hladal,tak chcem čím skor,tak mu to nachystam.ja si asi ešte stale myslím že to je moje male "dieťa "o hlavu vyššie 🙂🤦
Nechystám ho ani 9 ročnému vie sa dávno obriadit sám 🤷
@misienka123 raz sa ti to veľmi môže vypomstiť takáto starostlivosť. Ako ho chceš pripraviť do života?
Je to veľký chalan, ktorý ti ma pomáhať v domácnosti a starostlivosť o seba a svoje povinnosti ma zvládať už dávno sám.
Neviem co by si mal chystať, vytiahnut trenky, ponožky, tričko, rifle, mikinu aj z oblečením trva 5 minút. Zobud ho skôr a nech si hľadá sám. Nech sa nenaučí, že mamička ho nebude vodiť za ručičku, ved nie je škôlkar.
Sme mali už dnes taku tému, že či keď bude chodiť o pár rokov k frajerke či ho budem obliekať?!🙂tak snáď to už pôjde ako sme sa dohodli.priznavam,je to moja chyba🙃
@misienka123 nenachysta si lebo vie, že to urobíš ty. Vie ako na Teba.
Toto je vec ktorej zvládne aj omnoho menšie dieťa. Prestaň to robiť a tým ho najviac podporis. Reči o frajerke sú k ničomu
Druha vec je, či ty ako matka vieš dať sama sebe hranicu a chápeš že toto nie, že týmto mu neprospievas
To je ešte nič proti tomu, keď som videla bratrancovu ženu,ako reže rezne na obed detom 15 a 19 ročným 🤦
@misienka123 par krát nestihne školu a naučí sa. Nie chystať, ale rýchlejšie vyberať.
@misienka123 ja nechystam ani 9 rocnemu. len vudy rano kuknem ci si dal ine ako den predtym
@kacenocka2 to robí aj žena môjho ex, jemu 🤦🏻♀️
(moja 15-ročná dcéra raz prišla domov po víkende u nich a celá zhrozená, že mami, ona mu krájala mäso a zemiaky na tanieri 🤦🏻♀️)
@misienka123 nerob to.. nestihne raz, dvakrát a naučí sa 🙃 môj 5-ročný mi večer povie, že si už ide nachystať tričko do škôlky.. určite to zvládne aj ten tvoj 😉
@misienka123 no osobne si myslím, že ani budiť by si ho už nemusela... Teda vec dohody atď., ale veď mohol by mať svoj budík / mobil. Veď o také 2-3 roky by mohol ísť teoreticky na nejaký polrok do zahraničia na študijný pobyt, tam ho kto zobudí?
Od 2,5 roka si vybera oblecenie sam. Predtym som mu davala na vyber.
@misienka123 A tvoj syn si aj oblecie co mu prichystas? Nikdy nepovedal ze dnes napriklad chce ine tricko? Nevadi mu ze za neho takto rozhodujes?
V tom veku som sa chystala sama. Rodicia boli davno v praci Odchadzali o 6:00. Posledna som odchadzala z domu aj s mladsim bratom. A tak to malo kopa mojich spoluziakov. Ale mama mi robila desiatu az do mojich 18 rokov. Neverila ze ja by som bola schopna si ju urobit.
@misienka123 hovoris , ze mu chystas oblecko aby stihal, lebo si vecer nenachystal veci do tasky....nechaj ho pekne sa vytrapit...nech polku veci zabudne alebo nech meska do skoly a nech ON vysvetluje. Nemoze donekonecna sa na teba spoliehat.
Ale inak moja mama otcovi az do dôchodkového veku chystala co si ma obliect🤣🤣...ale to uz je asi ina diagnoza🙈🤣😉
@misienka123 Ja mam deti v podobnom veku a nikdy si nechystaju veci na rano, nerobila som to nikdy ani ja, ved to do minuty povyberas zo skrine 🙂 a budik maju kazdy svoj, lebo syn niekedy odchadza z domu aj okolo 6:00 ked ide rano do posíky pred skolou, odtial rovno do skoly.
@misienka123 nie. Už dávno nie