Ahojte je podľa vás normálne chudnúť v 13tich?
Ak je výška cca 170 cm a váha 60kg niekedy 59
@barbaratothovaa
urcite nezaskodi prehodnotit sposob stravovania.
zaradit vela surovej zeleniny, namiesto sladkosti primerane mnozstvo ovocia, co najvioac obmedz knzumaciu polotovarov fastfood....a hybat sa.
proste nastavit stravu tak, aby to bolo dozivotne udrzatelne.
cim skor si clovek osvoji spravne stravovacie navyky, tym menej bude v buducbosti mat zdravotne problemy zo zlej zivotospravy
@nyusika ide o to že moj neterka v poslednej dove rozpráva o chudnutí a schudla zo 63 kíl na 60 a chce aspoň na 55 kíl a neviem či jej to nemám vyhovoriť
Hlavne jej treba vysvetliť ,že váha nienjenupne to najdôležitejšie ..lebo každý má inú kostru ,iný pomer svaloviny ,tuku a rovnaká váha môže pri rovnakej výške na rôznych ľuďoch vyzerať úplne inak .Preto sa netreba upinat na číslo na váhel.Zwbjw dôležitejšie hýbať sa a zdravo sa stravovať ,ako silou mocou chudnúť na nejakú vysnívanú hodnotu
@barbaratothovaa nemas jej to vyhovorit.
treba ju naucit zdravo sa stravovat, nie chudnut.
a mozes jej ist prikladom, aj si s nou zasportovat 😀
ja s neterou sportovat nebudem, ona zavodne jazdi na kni 😀
@barbaratothovaa Nie je dolezita vaha, ale pomer svalov a tukov... Moze mat 60 kg pevnej svaloviny, ale aj 55 kil tuku. Ziadne diety, zvysit pohyb - bike, korcule, plavanie, v strave sa zamerat viac na pitny rezim, zeleninu, celozrnne potraviny, kvalitne bielkoviny...
Má ideálnu váhu, ani podvýživa ani nadvýživa. Treba v nej hlavne budovať sebavedomie.
vaha sa ma vzdy vztahovat k vyske, ne k veku, na vysku 170cm, je to uplne normalna hmotnost.
ja mam 164cm a ked mam taku hmotnost, som ok. nehovorim, mam zenske tvary, nie som uplne chuda,a le som v priemere. pri vyske 170cm je dievca uz stihle pri tejto hmotnosti.
@nyusika to je pravda
@nyusika vidím že máte skúsenosti poraďte mi prosím že na akú váhu by sa mala dostať aby jej náhodou psychiku tá váha nepoškodila ona nechce byť ani veľmi tenká ani troška pri tele😊
@barbaratothovaa neporadim, pretože ju nevidím/nepoznám.
Krstná dcéra meria 173 cm, váži 50 kíl - ako píšem vyššie, závodne jazdí na koni
A je štíhla, nie chudá.
Má 14 rokov.
Neter nech robí to, čo viaceré píšeme vyššie - výrazne obmedziť fastfood, malinovky, čipsy, komerčné sladkostí.
to je vek ked som chcela schudnut a mala som podporu rodicov a podarilo sa mi. mala som uz 178 cm a 70 kg, zacala som doma cvicit a behat na stadione, podarilo sa mi na 63-64 kg, fakt som potom nemala ani gram tuku na sebe, mam tazke kosti, odvtedy sportujem a nelutujem ze som mala pevna volu a isla do toho.
@alexandra2010 super, perfektné, že ste to doma podchytili včas.
Čím neskôr sa človek spamätá, tým horšie sa začína.
@barbaratothovaa tak asi mas dost rokov aby si vedela, ze postava nie je o vahe ale o tom, ako celkovo dievca alebo zena vypada. Svaly vazia viac ako tuk takze pri tej istej vahe moze vypadat uplne inak. Niesom si ista, ze si vhodna osoba na rady ohladne postavy ked nerozumies zakladnym pravidlam metabolizmu a zmenam tela.
@kittykat22 to asi patrilo mne, že ?
Uisťujem ťa, že ani jeden moj komentár nebol z kategorie "čistá tipovačka"
A vek s mojimi radami nič spoločné nemá, som však rada, že ťa môj vek irituje.
@nyusika nie. autorke. A teba mam v laske 😀 tvoj koment som ani necitala. len autorky. podlla mna je uplne mimo 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@kittykat22 prepáčte ale ja sa zaujímam o rady a nie rozdávam rady tak neviem o čom píšete😃
@kittykat22 autorka nikomu neradi.
Autorka rady hľadá
@nyusika ved cele zle. ako moze radit niekomu, ked tomu sama nerozumie? To je ako keby ja som isla radit niekomu ako vychovavat psa a psa som nikdy nemala. Este horsie u nej, ze ide o dieta - ktore ani nie je jej. Dobre vies, ake je chudnutie tazke, ake su na to mlade baby haklive, ako dlho to trva a ked niekto aj v dobrej viere dava sproste rady, tak to moze cele este viac pokazit. Chudnutie, cvicenie, strava su velmi komplexne veci a niekomu tresnut ako ma co robit bez toho aby o tom mal co len sajnu, mi pride uplne sibnute.
@kittykat22 ešte raz - ona nikomu neradi
@nyusika ale planuje.
@kittykat22 ty nie si kompletná.
Veď sa pýta, zisťuje si informácie.
A nič škodlivé sa jej tu neporadilo - tvrdé chudnutie nie, zmena stravovacích návykov určite áno - natrvalo
Pri tejto váhe vzhľadom k výške, nevidím dôvod na zmenu stravovacích návykov. Dieťa je ešte vo vývoji. Aj keby mala 2-3 kilá navyše je to pre organizmus oveľa lepšie ako by mala byť v podvýžive. Podvýživa vo veku vývinu bude mať vplyv na celkové zdravie v neskôr. Rýchly nástup osteoporózy atď.Teraz sa jej formuje pohľad na seba. Preto prehnané riešenie stravy nemusí byť vždy len na prospech..v zmysle vzniku psychických porúch.
Treba ju podporovať samozrejme v športe a pod. Ale nech prestane 5x do týždňa stáť na váhe.
@nyusika teraz este pozeram. moja dcera mala 11r a na jej vek je priemerna hmotnost 37,5kg, ale ona merala na narodky 133cm. pri jej vyske by mala dost nadvahu, mat taku hmotnost, ktora patri k jej veku, ona vazila 27kg, co je k jej vyske akurat. za to dcera tej mojej kamosky mala v tom veku uz 166cm. rovnaky vek, rovnake pohalavie, ako by vyzerala s priemernou hmotnostou 37kg pri tej vyske? bola by vychudnuta.
vek naozaj dolezity nei je. jediny dolezity vekovy faktor je, ci je dieta pred pubertou,a lebo po. po puberte ma postavu dospeleho cloveka a pomer vaha a vyska je prirodzene vyssi. pred pubertou je postava detska a pomer vaha a yvska je nizsi.
@majamat a kde píšem, že majú mať rovnaku váhu pri rôznej výške ??
Píšem, že 40 ročná žena vysoká rovnako, ako 13 ročne dievča nemá vážiť rovnako....čiže pri 170 cm v štyridsiatke je 60 kg normálna váha, v 13 rokoch skôr nadváha, aj keď s tým mnohé nebudú súhlasiť.
Samozrejme, nedá sa to takto jednoznačne napísať, ovplyyti viac faktorov.
To je všetko.
Fakt, že mnoho žien ospravedlňuje nadváhu deti je, žiaľ, bežná vec
pri výške 170 cm a váhe 60 kg je BMI 20,7, čo je normálna váha. Podľa mňa naozaj nie je potrebné chudnúť a už vôbec nie v 13-tich rokoch. Môj syn má 14, meria 160 cm a váži 58 kg. Doktorka povedala, že by mohol schudnúť tak 5-6 kg.