Ahojte chcela by som Sa s vami poradiť dcéra ma 14 a začali jej vyrastať chĺpky nad hornou perou dosť sa zato hanbí chceli by sme sa toho niak zbaviť mame ist ku kozmeticke nech to s voskom dá prec alebo poznáte niaky iný spôsob a ako často si to potom bude muset odstraňovať ?
Kozmetička..príp. vyšetriť štítnu...ako často ? Podľa potreby...
Kozmeticka bud voskom alebo laserom. Ten laser je cca na 5sedeni a stoji jedno cca 7eur a bude mat aj na rok pokoj
alebo bárs aj pinzetou vytrhať, nie je to tak tragické...
@nati2001 skus jej aj dat vysetrit u gyndosa ci nema hormonalnu poruchu krvn.odberom, a este na diabetologii test lebo ak ma napriklad pms a teda s tym spojene hormonalne poruchy moze ( ale nemusi ) jej skocit aj inzulinova rezistencia ...a tiez tu stitnu ako radi suve
odstranit jej to mozes aj ty doma podla mna voskom ako ked si "odchlpujes" nohy, nemam s tym ale skusenost takze neviem ako dlho to vydrzi nad perou odstranene...
Ďakujem za rady vezmem ju tam teda k tej kozmeticke tym voskom 🙂 a je deviatačka🙂
ja s tym bojujem od decka...ziadna porucha, jednoducho genetika...aj so sestrou. Ja to robim obycajnym kremom "opilca", resp. pouzivam aj znacku Balea z dm drogerie. Jednoduche,lacne,rychle a bezbolestne riesenie, ktore si robim sama doma za cca 2 minuty, tak 2x do tyzdna. Neskor by som urcite zvazila ten laser.. Sama viem ake tazke to bolo v puberte, urcite to s nou ries, je jedno aku formu si vyberies.
@tehoska nemusi to byt take jednoduche, moze to byt aj hormonalne ochorenie
@nati2001 riesila by som to s endokrinologom a gynekologom. Nadmerne ochlpenie moze vznikat z dovodu hormonalnej poruchy. Vasa dcerka o tom nemusi vediet cele roky, ani ja som nevedela. Aj pediatricka len tak myslela, ako tehoska, ze sak genetika...(no neviem, u nas tazko). A potom som v dospelosti zistila, ze mam problem otehotniet. A pomaly sa dopracovala k tomu, ze mam polycysticke vajecniky. PCOS diagnozu a jej priznaky si najdete na nete. A toto nevediet je dost blbe pre zenu. To len tak pre priklad.
Kolkatacka to je? Kludne ku kozmeticke a asi raz za mesiac.