Chcela by som sa stať zubárkov. Momentálne som tretiačka na strednej škole, odbor poradenstvo vo výžive. Ale nebaví ma to, čo by ste mi poradili? Alebo aspoň zubnou sestrou.
Ak chces ist na zubne a studujes mimo gymnazia, odporucam si uz vybrat skolu, na ktoru by si chcela ist, vybavit doucko, zohnat materialy a zacat makat. Do takej BA uz zaviedli tento rok SCIO testy a od toho dalsieho (ked by si uz sla na prijimacky) aj (dost pravdepodobne) fyziku k biologii a chemii. Plus bonifikacne body za nejake olympiady.. Takze na zubne bude este vacsi problem sa dostat ako doteraz.
Dokonči túto školu. Možno sa zamestnáš. Ak máš na to, začneš študovať to, čo by ťa bavilo viac. Všade musíš mať výdrž a usilovnosť.
@loliki ale čo budem mať z takého odboru?? Mňa vôbec nebaví. Išla som tam len preto, lebo mama chcela aby som schudla, keď budem vedieť niečo viac o výžive
Ľudia sú čoraz obeznejsi nemáš zlý obor, výživové poradenstvo je dnes v kurze.Skolu už dokonči a potom môžeš začať niečo iné.Spravis si kurz, licenciu môžeš niečo predcvicovat, alebo pôjdeš ďalej na zdravotnu
A čo budeš mať z toho, keď túto školu nedokončíš a inde ťa nevezmú? Ak chceš byť zubárkou mala by si byť na gympli - minim. na zdravotnej SŠ a potom VŠ.
Dentalna hygiena PO alebo BA. A pred medicinou sa rok drvit otazky..biolu a chemiu..