Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či neviete na akú strednú školu by som mala ísť ked sa chcem stať vojačkou. Z akých predmetov sú prijímačky atď. Ďakujem za každú odpoveď ❤️
@ninaxxx momentálne na Slovensku neexistuje stredná vojenská škola, preto je jedno na akú strednú školu /s maturitou / pôjdeš. V Liptovskom Mikuláši je vysoká škola-Akadémia ozbrojených síl M.R. Štefánika. Ak nechceš ísť na Akadémiu, informuj sa cez spádové Regrutačné strediská. Veľa šťastia pri splnení sna.
@ninaxxx ahoj, skús pozrieť Súkromnú strednú odbornú školu ochrany osôb a majetku v BA, možno ťa zaujme. Ale je to súkromná škola, takže sa platí aj vyššie školné. Sestra tam chodila...
@ninaxxx
Viem ze bola vojenska stredna skola letecka v Kosiciach. Neviem ci stale je...
@andreatytler to bola vysoka skola, nie stredna. Stredna vojenska bola niekedy v Mikulaši ale ani ta uz roky nieje
Ja som vojačka, ale už na vyýsuhovom dôchodku. Mám gymnázium a potom Ročnú práporčícku školu pre ženy. Ale tá už neexistuje. Nikdy som svoje rozhodnutie s výberom školy neoľutovala. Naozaj je najlepšie sa opýtať v Regrutačnom stredisku.
@ninaxxx ahoj ja som vojačka, v podstate je jedno akú strednú školu si vyberieš, dôležité je že bude maturita, ak by si mala záujem o vysokú školu je v Mikuláši a tam sa robia skúšky, matematika,sjl a telesna,. Stat sa vojackou môžeš aj keď budeš mať vysokú školu s iným zameraním a môžeš sa hlásiť na doatojnicku funkciu, ak nechceš ísť na vysokú a chces ísť do armády hneď po strednej škole, stačí ti zájsť na regrutacne stredisko a tam tá už naviguju
@elenajezova a v realite si co robila? A v akom veku si odisla do vysluhoveho?
To, čo som vyštudovala... Spisovú a archívnu službu a špeciálne spojenie. A potom neskor aj účtovanie. Ale vždy v kancelárii. Ale chodila som aj do služby. A odišla som pred 13 rokmi do výsluhového dôchodku. Mala som odslúžených 15 a pol roka. Narodila sa mi dcérka a už som sa po materskej naspäť nevrátila. Teraz je to už inak. Asi musí byť odslúžených 25 rokov. Tak sa mi zdá. Neviem už bližšie podrobnosti.
Mala som asi 35 rokov, keď som odišla do dôchodku.
@pininka1 Dakujem za informaciu. Moj bratranec isiel na tu letecku do Kosic po skonceni zakladnej skoly ale to bolo pre 40timi rokmi... mozno to bola vtedy stredna+vysoka skola... uz sa nepamatam.
@andreatytler moze byt, ale to muselo byt ozaj davno lebo ked som ja chodila na zakladnu pred 25 rokmi tak od nas jeden chalan chxel ist na strednu vojensku dalo sa len do Mikulasa.
preco by si predavala svoje telo statu?
@ninaxxx Prosím ešte si to premysli,slovenské vojsko nie je nič moc.
@ninaxxx ahoj 😊 zalezi co by si chcela. Iked skola nie je zarukou zaclenenia na rote. Ale na tvojom mieste by som este chvilku pockala. Ale kusila by som elektro alebo zdravotku. Nasledne mozno vyska a tam mas uz sancu sa dostat na dostojnicke a to uz je podla mna dobry post a plus fajny plat 😊 ale to by som urobila ja. Ak chces nieco "akcnejsie"(iked v podstate mimo obcasnych vycvikov je to docela nuda) tak asi niekam na rotu za vojacku 🤷 a tam uz vyska nemusi byt a staci maturita 😊
@labea nech sa páči https://www.regrutacia.sk/189-sk/podmienky-prij...
Ahojte, viem ze je to starsi prispevok, ale najde sa tu este nejaka mamicka vojacka? Vopred dakujem 🙂
@ninaxxx aby ťa prijali do armády musela by si mať strednú odbornú školu technickú a najlepšie študovať elektrotechniku pretože novodobé stroje ako CV-90 sú len elektrika potom môžeš ísť na vysokú do liptovského Mikuláša a kat väčšiu hodnosť v armáde a najlepšie predmety na znalosť budú Matika geografia a cudzie jazyky
@ninaxxx musíš mať strednú školu s maturitou,resp.gymnazium.Bez maturity ee.Takze maturita, absolvovať testy,zdrav.prehliadku,vek do 25r muž a 30r žena.Stredna vojenská už je zrušená,môžeš si ale urobiť vysokú už priamo v štátnej službe.