Ahojte.
Chcem sa že čo si myslíte vy budú sa zatvárať školy alebo
nie ? Napíšte mi svoj názor. Ďakujem.
Dnes na stranke data bez patosu bolo uvedene, ze predpokladaju ze sa v oktobri zavru. Veru, som zvedavá, či sa ich výpočty nemylia
Ťažko povedať. Už len asi lokálne, ale ak má byť polovica školy v karanténe, tak aj áno.
My sme mali v utorok rodičovské a učiteľka povedala, že celá škola určite nie ... že budú zatvárať len triedy, kde bude/budú pozitívni žiaci ... no ťažko povedať, ako to bude.
Dúfam že ak sa budú zatvárať tak nie plošne, len lokálne. Neviem prečo by mali zavrieť školu napr v zelenom okrese, kde sú nízke počty ?
Podľa mňa nie. Iba triedy v prípade pozitivity žiaka či vyucujuceho.. Pán minister sa jasne vyjadril, že nepristúpi na zatváranie škôl ani v prípade, ak okres bude čierny.
inak si predstavte, ako sa asi učí jedna hodina online, potom jedna prezenčne, potom znova online... učitelia to majú v tomto režime úplne hrozné. :/
@mauduska učí sa to zaujímavo 😀 mám odskúšané
@marianeta ale pán minister povedal aj to že pokial nerozhodne inak ruvz. Čo v preklade znamená že ministerstvo hodí vinu na ruvz. A minuly rok sa tiež dusoval že sa nebudú zatvárať a už v októbri bol druhý stupeň doma.
Samozrejme dúfame všetci že budú chodiť prezencne
Podla mna ano. Minimalne druhy stupen, kde sa striedaju ucitelky. Priklad: pozitivny deviatak - zavreli celu triedu a zaroven 5 uciteliek muselo do karanteny.. Uznajte, nahradit 5 uciteliek na 10 dni.... Myslim ze dost velky problem. Tzn druhy stupeň sa zavrie , prvy stupen ostane fungovať
Vsetko zavisi od situacie,ale myslim,ze budu nuteni zavriet aspon druhy stupen,nebude mat kto ucit,ked budu deti aj ucitelia v karantene.
Ja si myslim, ze k tomu pride...
podla mna druhy stupen určite, ja tento šk rok s tým normálne počitam
pretože tam sa vyučujuci strieda v jeden den obehne aj 6 tried , ak je tam poz dieta tak šup 6 uč je v karantene atd ..
to ruška nedodržuje, vrieska to beha to , kadejako maju ruška tak že nemusia mat vôbec, ruky 0 bodov atd, pred školou fajčia piju colu z jednej flaši , cigarety v kružku ako skupinovy mozog , su veci čo neustriehnu tam uč, to by museli byt nostop aj cez prestavku, pred školou, v triede, na wc
teraz máme 700 pripadov ak zase začne 1500-2500 a vyšie čisla budu musiet mobilitu znižit a jedným z nástrojov ako mhd, atd sú zuš, kružky , druhy stupen a stredné š.
poradie neviem ako urobia ale ak bude vela pripadov v nemocnici 400 ležiacich budu musiet pritvrdiť a znižit mobilitu inak sa to nedá
zelený okres nebude v určite obdobie ani jeden
a zase min rok ako to bolo v čiernom nechodili do škôlky nie to do školy a to nebola delta ktorá je najinfekčnejšia zo všetkých
a nedá sa všetko očkovaním spasit
ja počítam že druhy stupen mi dieta sedí , doma pripravu už robím pomaličky a skorej ako po vianociach ich nepustia , dalej nerozmyšlam
podla mna tuto zimu sa tomu nevyhneme
@sandrika1986 ak bude 400 v nemocniciach , vysoké pcr poz nemaju ako inak mobilitu stiahnut
Naša realita. Deti týždeň v škole a prvý pozitivny v triede, včera test u ďalšieho potvrdil a medzitým ďalší čakajú. Zatiaľ iba u neocko detí sa potvrdila pozitivita. Trieda okrem výnimiek v karanténe, ale učia sa všetci dištančne. Ak za týždeň, keď opäť nastúpia bude pozitívna Zuzka potom o 2 týždne Palko, potom Ferko, Blanka tak budú na dištančnom v kuse. Asi tak. Učitelia, ktorí sú plné očkovaní majú výnimku z karantény pokiaľ nemajú príznaky môžu učiť. A aj to tak u nich je.
@eminaaaa druhy stupen urcite. davam tomu este tak 3tyz., max mesiac. pred dusickami uz budu doma a vratia sa zase niekedy po jarnych prazdninach.
v nasej skole su uz 2 triedy v karantene a 4 ucitelky, z tyzdna na tyzden to bude horsie.
Samozrejme ...lebo rodičia pobrali testy zadarmo na svoje dieťa a buď netestuju a zarovdn predávajú testy alebo ďalšia skupina netestuješ a testy má doma ..akože normal ma to vytáča keď už ku....beriem testy že ich budem testovať tak ten pondelok a štvrtok ich otestujem .
@matkahelka u nás jedna rodina v karanténe .a trieda normal v škole normal som sa vytočila ty brdo akože mám dosť 🤮
@mariska1989 to tak nie je jasne sa prezentovalo, máš podozrenie niečo sa ti nezda otestuješ , to len niektoré školy si zmysleli 2x do tyždna ty dieta nemáš povinost 2x do tyždna a tie školy čo dieta dostalo 5 testov to ako čo má potom ten rodič robit a nedostali všetci testy po 25 ks zase pozor
@sara07 aj na netu nájdeš že doporučuje sa otestovať 2 x týždenne a aj ktoré dní ...niektorý majú málo testov lebo sa im neušlo toľko testov
@mariska1989 kopec skol nedostalo ziaden test, to po prve. a po druhe, ako vsetci vieme, antigeny nie su ziaden zazrak.
@matkahelka áno nedostalo ale kvôli čomu .lebo im nevyšlo .bol veľký záujem ..ja čo poznám kto bol pozitív antigen tak pcr potvrdil
@mariska1989 akože nevyšlo?! Nebola náhodou zmluva na 30 000 000 testov.. Tých akože samotestovacich nosných? Kde sa stratili?
@mariska1989 no vidis a ja som mala antigen negativ a v ten isty den pcr pozitiv. triedna ucitelka mojej dcery rovnako. myslim, ze nie raz a ani nie 2x bolo x odbornikmi povedane, ze antigeny spolahlive nie su. samozrejme, lepsie ako ziadne testy, ale nasa skola este nedostala ziadne testy a co viem, v KE je takych skol viac. a aj ti, co dostali, tak ich dostali 5 kusov s poznamkou - testovat pri priznakoch. takze vcas zachytit pozitivnych ziakov je proste nerealne v aktualnej situacii.zial.
Takže my sme dostali 5 testov preto sme sa dohodli, že zatiaľ testujeme pri príznakoch. Lebo tých 5 ks by bolo minutých za 2 a pol týždňa pri odporucanom testovaní pondelok a štvrtok.
V edupage je elektronické vyhlásenie o pozitivite či negativite testu. To som podávala, keď u jednej dcéry sa v triede objavil pozitivny, doma sa deti otestovali antigenmi.
Súčasťou preberania bolo poučenie v pokynoch, že testy sú pre konkrétneho žiaka a ak sa nepoužijú pôjde o bezdôvodné obohatenie atď.
@eminaaaa ja myslím že ano