Budú sa podľa vás zatvárať školy?

eminaaaa
15. sep 2021

Ahojte.
Chcem sa že čo si myslíte vy budú sa zatvárať školy alebo
nie ? Napíšte mi svoj názor. Ďakujem.

gabriellka
15. sep 2021

@eminaaaa ja myslím že ano

basullinka
15. sep 2021

Dnes na stranke data bez patosu bolo uvedene, ze predpokladaju ze sa v oktobri zavru. Veru, som zvedavá, či sa ich výpočty nemylia

janci05
15. sep 2021

Ťažko povedať. Už len asi lokálne, ale ak má byť polovica školy v karanténe, tak aj áno.

dzulli1980
15. sep 2021

My sme mali v utorok rodičovské a učiteľka povedala, že celá škola určite nie ... že budú zatvárať len triedy, kde bude/budú pozitívni žiaci ... no ťažko povedať, ako to bude.

pribinak
15. sep 2021

Dúfam že ak sa budú zatvárať tak nie plošne, len lokálne. Neviem prečo by mali zavrieť školu napr v zelenom okrese, kde sú nízke počty ?

marianeta
15. sep 2021

Podľa mňa nie. Iba triedy v prípade pozitivity žiaka či vyucujuceho.. Pán minister sa jasne vyjadril, že nepristúpi na zatváranie škôl ani v prípade, ak okres bude čierny.

mauduska
15. sep 2021

inak si predstavte, ako sa asi učí jedna hodina online, potom jedna prezenčne, potom znova online... učitelia to majú v tomto režime úplne hrozné. :/

zuzanockamt
15. sep 2021

@mauduska učí sa to zaujímavo 😀 mám odskúšané

gabriellka
15. sep 2021

@marianeta ale pán minister povedal aj to že pokial nerozhodne inak ruvz. Čo v preklade znamená že ministerstvo hodí vinu na ruvz. A minuly rok sa tiež dusoval že sa nebudú zatvárať a už v októbri bol druhý stupeň doma.
Samozrejme dúfame všetci že budú chodiť prezencne

lubka474
15. sep 2021

Podla mna ano. Minimalne druhy stupen, kde sa striedaju ucitelky. Priklad: pozitivny deviatak - zavreli celu triedu a zaroven 5 uciteliek muselo do karanteny.. Uznajte, nahradit 5 uciteliek na 10 dni.... Myslim ze dost velky problem. Tzn druhy stupeň sa zavrie , prvy stupen ostane fungovať

lubka474
15. sep 2021

@mauduska ucitelia ked su v karantene, tak by nemali ucot online, nakolko sa budu hodiny suplovat

marca12
15. sep 2021

Vsetko zavisi od situacie,ale myslim,ze budu nuteni zavriet aspon druhy stupen,nebude mat kto ucit,ked budu deti aj ucitelia v karantene.

lily14
15. sep 2021

@lubka474 ak tak boli v kontakte v zborovni či jedální

lubka474
15. sep 2021

@lily14 alebo v triede, v rámci vyucovania

sandrika1986
15. sep 2021

Ja si myslim, ze k tomu pride...

sara07
15. sep 2021

podla mna druhy stupen určite, ja tento šk rok s tým normálne počitam
pretože tam sa vyučujuci strieda v jeden den obehne aj 6 tried , ak je tam poz dieta tak šup 6 uč je v karantene atd ..
to ruška nedodržuje, vrieska to beha to , kadejako maju ruška tak že nemusia mat vôbec, ruky 0 bodov atd, pred školou fajčia piju colu z jednej flaši , cigarety v kružku ako skupinovy mozog , su veci čo neustriehnu tam uč, to by museli byt nostop aj cez prestavku, pred školou, v triede, na wc
teraz máme 700 pripadov ak zase začne 1500-2500 a vyšie čisla budu musiet mobilitu znižit a jedným z nástrojov ako mhd, atd sú zuš, kružky , druhy stupen a stredné š.
poradie neviem ako urobia ale ak bude vela pripadov v nemocnici 400 ležiacich budu musiet pritvrdiť a znižit mobilitu inak sa to nedá
zelený okres nebude v určite obdobie ani jeden
a zase min rok ako to bolo v čiernom nechodili do škôlky nie to do školy a to nebola delta ktorá je najinfekčnejšia zo všetkých
a nedá sa všetko očkovaním spasit

ja počítam že druhy stupen mi dieta sedí , doma pripravu už robím pomaličky a skorej ako po vianociach ich nepustia , dalej nerozmyšlam
podla mna tuto zimu sa tomu nevyhneme

sara07
15. sep 2021

@sandrika1986 ak bude 400 v nemocniciach , vysoké pcr poz nemaju ako inak mobilitu stiahnut

janage
15. sep 2021

Naša realita. Deti týždeň v škole a prvý pozitivny v triede, včera test u ďalšieho potvrdil a medzitým ďalší čakajú. Zatiaľ iba u neocko detí sa potvrdila pozitivita. Trieda okrem výnimiek v karanténe, ale učia sa všetci dištančne. Ak za týždeň, keď opäť nastúpia bude pozitívna Zuzka potom o 2 týždne Palko, potom Ferko, Blanka tak budú na dištančnom v kuse. Asi tak. Učitelia, ktorí sú plné očkovaní majú výnimku z karantény pokiaľ nemajú príznaky môžu učiť. A aj to tak u nich je.

matkahelka
15. sep 2021

@eminaaaa druhy stupen urcite. davam tomu este tak 3tyz., max mesiac. pred dusickami uz budu doma a vratia sa zase niekedy po jarnych prazdninach.
v nasej skole su uz 2 triedy v karantene a 4 ucitelky, z tyzdna na tyzden to bude horsie.

nikha2809
15. sep 2021

@pribinak ja si myslím že zachvilu budú aj tak všetky okresy červené

mariska1989
15. sep 2021

Samozrejme ...lebo rodičia pobrali testy zadarmo na svoje dieťa a buď netestuju a zarovdn predávajú testy alebo ďalšia skupina netestuješ a testy má doma ..akože normal ma to vytáča keď už ku....beriem testy že ich budem testovať tak ten pondelok a štvrtok ich otestujem .

mariska1989
15. sep 2021

@matkahelka u nás jedna rodina v karanténe .a trieda normal v škole normal som sa vytočila ty brdo akože mám dosť 🤮

sara07
15. sep 2021

@mariska1989 to tak nie je jasne sa prezentovalo, máš podozrenie niečo sa ti nezda otestuješ , to len niektoré školy si zmysleli 2x do tyždna ty dieta nemáš povinost 2x do tyždna a tie školy čo dieta dostalo 5 testov to ako čo má potom ten rodič robit a nedostali všetci testy po 25 ks zase pozor

mariska1989
15. sep 2021

@sara07 aj na netu nájdeš že doporučuje sa otestovať 2 x týždenne a aj ktoré dní ...niektorý majú málo testov lebo sa im neušlo toľko testov

matkahelka
15. sep 2021

@mariska1989 kopec skol nedostalo ziaden test, to po prve. a po druhe, ako vsetci vieme, antigeny nie su ziaden zazrak.

mariska1989
15. sep 2021

@matkahelka áno nedostalo ale kvôli čomu .lebo im nevyšlo .bol veľký záujem ..ja čo poznám kto bol pozitív antigen tak pcr potvrdil

poopsie
15. sep 2021

@mariska1989 akože nevyšlo?! Nebola náhodou zmluva na 30 000 000 testov.. Tých akože samotestovacich nosných? Kde sa stratili?

matkahelka
15. sep 2021

@mariska1989 no vidis a ja som mala antigen negativ a v ten isty den pcr pozitiv. triedna ucitelka mojej dcery rovnako. myslim, ze nie raz a ani nie 2x bolo x odbornikmi povedane, ze antigeny spolahlive nie su. samozrejme, lepsie ako ziadne testy, ale nasa skola este nedostala ziadne testy a co viem, v KE je takych skol viac. a aj ti, co dostali, tak ich dostali 5 kusov s poznamkou - testovat pri priznakoch. takze vcas zachytit pozitivnych ziakov je proste nerealne v aktualnej situacii.zial.

janage
15. sep 2021

Takže my sme dostali 5 testov preto sme sa dohodli, že zatiaľ testujeme pri príznakoch. Lebo tých 5 ks by bolo minutých za 2 a pol týždňa pri odporucanom testovaní pondelok a štvrtok.
V edupage je elektronické vyhlásenie o pozitivite či negativite testu. To som podávala, keď u jednej dcéry sa v triede objavil pozitivny, doma sa deti otestovali antigenmi.
Súčasťou preberania bolo poučenie v pokynoch, že testy sú pre konkrétneho žiaka a ak sa nepoužijú pôjde o bezdôvodné obohatenie atď.

jankapepe
15. sep 2021

@janage 😁 to fakt je toto v preberacom protokole?? Ešte že som testy pre deti zamietla. Aspoň ma nikto nebude súdiť že sa im nesparam v nose 🤔