Mám 14 rokov a chcela by som isť na gymnázium. Mám jedničky, ale vo viacerých predmetoch mám dvojky až trojky, a vychádzaju mi z viacerých predmetov dvojky na vysvedčení. A z matematiky mám medzi 2-3. Mám šancu aby ma prijali na gymnázium?
@jasomalexandra zo slovenčiny máš akú známku?
@jasomalexandra prosimta nevsimaj si ich...chcela by som.vidiet ich pravopos v 14tich. Samozrejme, ze mas sancu, dolezite su aj prijmacky.
Skús, na také pofidérnejšie berú aj trojkarov. Len vezmi do úvahy, že tam sa ti známky určite zhoršia.
@jasomalexandra Všetko záleží na tom, ako napíšeš prijímací test a niektoré školy berú do úvahy aj výsledky monitoru.. Je šanca, že ťa prijmú. Predtým ako sa rozhodneš, si dobre premysli, či gymnázium nebude pre teba trápenie.
@jasomalexandra a prečo chceš práve gymnázium?
@jasomalexandra aj keď sa ponáhľaš, pokiaľ máš gramatiku zvládnutu a vieš ju, automaticky píšeš správne 🙂 To len na okraj.
Tu ti nepovieme, či máš šancu dostať sa na gymnázium. Šancu majú tí, ktorí sa tam chcú dostať. Ide o Teba a Tvoju snahu. Ak Ti na tom záleží, aby si sa na gymnázium dostala, tak urob všetko preto. Uč sa aj mimo toho, čo sa učíte v škole, prípadne si zožeň testy, choď na doučovanie, ak sama vidíš, ze máš niekde sklz...
@januska12323 zaujímalo by ma čo sú pofidernejsie gymnázia, daj prosím priklad
@macekovam lebo by som chcela ísť aj na vysokú v budúcnosti
@ajsha123 toto som potrebovala, ďakujem, veľmi
Najdi si pre istotu aj nie-gymnazium alternativu.
Na gympel by mali ist ti najlepsi, ktori potom pojdu dalej na univerzitu.
@jasomalexandra a na akú? Už vieš?
@ajsha123 To s tým automatickým písaním správne nemusí byť vždy pravda, ja mám od mala problém s tým, že mi hlava ide rýchlejšie ako ruka a tak kým píšem jedno slovo, myslím už na iné o pol vety popredu 🤭 to sa potom ľahko aj hrubka alebo iný kiks stane. Takže by som to poopravila, že kto vie gramatiku, vie si po dopísaní text po sebe správne opraviť 😄
@jasomalexandra dcéra mala samé jednotky od 5. Triedy.
Monitor urobila medzi 3 najlepšími.
Prijímačky neurobila. Neprijali ju.
A teda učila sa fakt dobre. Z matiky samé 1ky.
Chodi na stavebnú.
@mk22 nemala dcéra stres na prijímačkách alebo len zlý deň? Ja som sa bála, či moja dcéra spraví, lebo nebola najlepšia žiačka a nakoniec veľmi prekvapila.
@jasomalexandra
Ak chceš ísť na gymnázium, určite vyskúšaj
Moja dcéra mala jednotky, dvojky na vysvedčení, chcela ísť na gymnázium, monitor mala slovinu na nejakých 83%, matiku 62% a zobrali ju na všetky štyri gymnázia, na ktoré sa hlásila (dve normálne, dve bilingválne).
Chodila na doučko z matematiky, doučovala ju tretiačka z gymnázia.
Držím palce
čo máš zo slovenčiny? Píše sa prijmú 😉 Kuk vo vlastnom príspevku, kde si vynechala čiarky.