Brigáda pre cca 15-ročné dieťa - ohodnotenie

12. sep 2024

Prosím Vas o nestranný názor na túto situáciu. Sused prerába dom, potreboval by výpomoc. Mám chlapcov vo veku 14 a 15 rokov. Bol u nás, či by mu nemohli pomôcť, že nenáročná práca. Ponúka im 1,5€ na hodinu - bolo by to v dlhšom časovom horizonte, čiže by sa jednalo o dlhodobú brigádu. Deti mám šikovné a pracovať vedia, čiže určite by vedeli vykonávať aj zložitejšiu prácu a boli by prínosom. Len, keď som im to povedala, obidvaja sa zasmiali, že za to pracovať nebudú. A tu je moja otázka. Je to málo? Mne to tiež prišlo ako žobráčina, kebyže by každý deň tam boli 2 hodinky, za týždeň by mali 15 e.

parvinka0001
12. sep 2024

1,5 ? No ani náhodou . Hlavne by ma zaujímala tá nenáročná práca aká je .

sissy27
12. sep 2024

za 1,50€ na hodinu nech si to sused robí sám. Pri prerábke domu, v prašnom prostredí, zrejme potrebuje nosiť materiál a podobne - ani náhodou. Treba si vedieť vážiť peniaze, ale rovnako tak si treba vedieť vážiť vlastnú prácu a čas. Za 1.50€ na hodinu som brigádovala pred 30 rokmi a plus tringelty k tomu, pán sused nech si najme vlastnú rodinu alebo poriadnych chlapov.

koniarova
12. sep 2024

Určite nie. Niečo sa im tam stane, keďže prerábka zase nie je preberanie fazuliek a kto bude zodpovedný? No ty predsa

januska12323
12. sep 2024

Za toľko si to bude robiť sám. Koľko by chceli? Ak chcú ísť robiť nech si to dohodnú sami.

lubkovaandrejka
12. sep 2024

Tych 1,5€, to je vysmech, nech si robi sam :D

autor
12. sep 2024

@koniarova o bezpečnosť sa nebojím. My žijeme na dedine a deti v ich veku vedia pracovať.

koniarova
12. sep 2024

Ako myslíš. Ale zodpovedná si stále ty.

majlo1234
12. sep 2024

Nie, treba vyjednat viac penazi

lubkovaandrejka
12. sep 2024

Mne daval jeden ujo v roku 2006 za pomocne prace na stavbe 50 korun na hodinu.

sissy27
12. sep 2024

wau, prvá matka ktorá sa nebojí o bezpečnosť detí... ale keď tam niektorému niečo padne na hlavu alebo si zlomí nohu na stavbe, tak to už bude iná pesnička...
tak či onak, 1,50€ na hodinu je málo za čokoľvek, aj za venčenie čivavy.

autor
12. sep 2024

@sissy27 to je prerabka vnutornych priestorov ... malovanie, murovanie priecok, uprava okolia...to nie je stavba ako stavba. A nie, o deti sa nebojim

lizatko1009
12. sep 2024

Nikdy, ak by to boli moje deti, tak este by som to aj zakazala

martul
12. sep 2024

1,5 na hodinu?! To je dobrý hajzlík, zadarmo mať na dome otrokov.
Pri prerabke domu nee jednoduchá práca, stačí, ze mu spadne niečo na nohu, alebo vyvrtne nohu, zodpovedný bude ktoré? Nedajbože nejaké následky.
Keď som bola menšia, vtedy stavala dom celá rodina, bratranec si tam buchol hlavu o preklad že mal otras mozgu, nemocnica a bolesti hlavy z toho na celý život. Ty to chceš všetko riskovať kvôli susedovi a 1,5 eura?!

sissy27
12. sep 2024

no veď v poriadku, každá sme nejaká... a pri tej prerábke interiéru nie je bordel, prach, náradie, si si istá, že si nie je kde ublížiť? No ale som rada, že aspoň tvoji chlapci majú rozum a jasne povedali, že za 1,50€ na hodinu robiť nebudú, takže nie je čo riešiť. Ak sa to tebe pozdáva, tak to zober za nich a vybavené.

zuzka23r
12. sep 2024

Môj 15-ročný synovec chodil toto leto na brigádu na stavbu za 5€ na hodinu a tiež chodil kosiť záhradu staršej pani, ktorá mu dávala 8€ na hodinu.

kiki68
12. sep 2024

Nech da 20 eur na hodinu a mozete sa bavit 😂😂😂 Nepoznam nikoho z ludi, co makaju na stavbe pod tuto cenu… by som ho vysmiala. Deti sa mu nadru za 10 eur denne? Ze mu hanba neni

maca1984
12. sep 2024

To je normálne výsmech. Za túto sumu by som im to ani nedovolila.

andrea_82
12. sep 2024

@kiki68 20 eur na hodinu? To si sa akych stavbarov pytala? Tolko nema ani moj muz so skoro 30 rocnou praxou a to zaraba skoro najlepsie vo firme.

michaelam2
12. sep 2024

@kiki68 zas neprehanaj… 😀 1,5€ je uplny vysmech ale 15 rocnym na brigadu 20€ na hodinu? Tolko si moze pytat niekto kto to robi roky a je profik a nie brigadnik na pomocne prace

luccija
12. sep 2024

V žiadnom prípade sused nech si zaplatí odborníkov a nie vykoristovat deti

natall113
12. sep 2024

Za 1,5€ na hodinu by som ani nerozmýšľala...

lujza123
12. sep 2024

Poslala by som ho do kelu. Akoze jasne ze puberťák nebude taký pracant ako dospely ale za deň prace 12 eur? Si robí prdel ujo.

lenkasarka
12. sep 2024

Za takú sumu by som ich určite nepustila. Je to práca celkom namáhavá. A za tak smiešnu sumu nech si to robí sám.

tykat
12. sep 2024

Ujo je dobry skrblik, bude na stavbe prehanat chalanov za 1,50€/hod 😀
Ani by som tam chalanov nepustila. Uvidis ze to nedopadne dobre. Kebyze povedal "tieto tehly vynosite na 2 poschodie a mate kazdy 10€" tak OK.

ivana11155
12. sep 2024

1,50e na hodinu je vysmech, doslova.

profantova
12. sep 2024

Určite nie za tuto sumu, on by za to tiež nepracoval... Pod

4 e nie, aj to len tak ak je to ľahšia praca

kristinka92
12. sep 2024

Ja by som sa v prvom rade pytala AKÉ pomocné prace majú robiť. V žiadnom prípade aby nosili ťažké veci ako balíky sadry, 20kg kyble s farbou a podobne. Ani keby im 50€ na den ponúkal by som to nedovolila. A 1,5€ je naozaj výsmech. Som zato aby sa deti naučili hodnote peňazí, ale aj zato že sa nemajú hanbiť si vypýtať adekvátnu plácu.

riyadh
12. sep 2024

Moj bol okolo domu pomahat v lete susedovi, potreboval vyoratat povalu, na nosit neake drevo Sam chcel, a platil 5e na hodinu

autor
12. sep 2024

vďaka, áno je to málo a je to čisté zdieračstvo.

natalka13
12. sep 2024

@andrea_82 taky maliar v BA ma 20 aj viac za hodinu len taky fukot. Rivnajo kachlickari pokladaci...