Prosím Vas o nestranný názor na túto situáciu. Sused prerába dom, potreboval by výpomoc. Mám chlapcov vo veku 14 a 15 rokov. Bol u nás, či by mu nemohli pomôcť, že nenáročná práca. Ponúka im 1,5€ na hodinu - bolo by to v dlhšom časovom horizonte, čiže by sa jednalo o dlhodobú brigádu. Deti mám šikovné a pracovať vedia, čiže určite by vedeli vykonávať aj zložitejšiu prácu a boli by prínosom. Len, keď som im to povedala, obidvaja sa zasmiali, že za to pracovať nebudú. A tu je moja otázka. Je to málo? Mne to tiež prišlo ako žobráčina, kebyže by každý deň tam boli 2 hodinky, za týždeň by mali 15 e.
za 1,50€ na hodinu nech si to sused robí sám. Pri prerábke domu, v prašnom prostredí, zrejme potrebuje nosiť materiál a podobne - ani náhodou. Treba si vedieť vážiť peniaze, ale rovnako tak si treba vedieť vážiť vlastnú prácu a čas. Za 1.50€ na hodinu som brigádovala pred 30 rokmi a plus tringelty k tomu, pán sused nech si najme vlastnú rodinu alebo poriadnych chlapov.
Určite nie. Niečo sa im tam stane, keďže prerábka zase nie je preberanie fazuliek a kto bude zodpovedný? No ty predsa
Za toľko si to bude robiť sám. Koľko by chceli? Ak chcú ísť robiť nech si to dohodnú sami.
Tych 1,5€, to je vysmech, nech si robi sam :D
@koniarova o bezpečnosť sa nebojím. My žijeme na dedine a deti v ich veku vedia pracovať.
Ako myslíš. Ale zodpovedná si stále ty.
Nie, treba vyjednat viac penazi
Mne daval jeden ujo v roku 2006 za pomocne prace na stavbe 50 korun na hodinu.
wau, prvá matka ktorá sa nebojí o bezpečnosť detí... ale keď tam niektorému niečo padne na hlavu alebo si zlomí nohu na stavbe, tak to už bude iná pesnička...
tak či onak, 1,50€ na hodinu je málo za čokoľvek, aj za venčenie čivavy.
@sissy27 to je prerabka vnutornych priestorov ... malovanie, murovanie priecok, uprava okolia...to nie je stavba ako stavba. A nie, o deti sa nebojim
Nikdy, ak by to boli moje deti, tak este by som to aj zakazala
1,5 na hodinu?! To je dobrý hajzlík, zadarmo mať na dome otrokov.
Pri prerabke domu nee jednoduchá práca, stačí, ze mu spadne niečo na nohu, alebo vyvrtne nohu, zodpovedný bude ktoré? Nedajbože nejaké následky.
Keď som bola menšia, vtedy stavala dom celá rodina, bratranec si tam buchol hlavu o preklad že mal otras mozgu, nemocnica a bolesti hlavy z toho na celý život. Ty to chceš všetko riskovať kvôli susedovi a 1,5 eura?!
no veď v poriadku, každá sme nejaká... a pri tej prerábke interiéru nie je bordel, prach, náradie, si si istá, že si nie je kde ublížiť? No ale som rada, že aspoň tvoji chlapci majú rozum a jasne povedali, že za 1,50€ na hodinu robiť nebudú, takže nie je čo riešiť. Ak sa to tebe pozdáva, tak to zober za nich a vybavené.
Môj 15-ročný synovec chodil toto leto na brigádu na stavbu za 5€ na hodinu a tiež chodil kosiť záhradu staršej pani, ktorá mu dávala 8€ na hodinu.
Nech da 20 eur na hodinu a mozete sa bavit 😂😂😂 Nepoznam nikoho z ludi, co makaju na stavbe pod tuto cenu… by som ho vysmiala. Deti sa mu nadru za 10 eur denne? Ze mu hanba neni
To je normálne výsmech. Za túto sumu by som im to ani nedovolila.
@kiki68 zas neprehanaj… 😀 1,5€ je uplny vysmech ale 15 rocnym na brigadu 20€ na hodinu? Tolko si moze pytat niekto kto to robi roky a je profik a nie brigadnik na pomocne prace
V žiadnom prípade sused nech si zaplatí odborníkov a nie vykoristovat deti
Za 1,5€ na hodinu by som ani nerozmýšľala...
Poslala by som ho do kelu. Akoze jasne ze puberťák nebude taký pracant ako dospely ale za deň prace 12 eur? Si robí prdel ujo.
Za takú sumu by som ich určite nepustila. Je to práca celkom namáhavá. A za tak smiešnu sumu nech si to robí sám.
Ujo je dobry skrblik, bude na stavbe prehanat chalanov za 1,50€/hod 😀
Ani by som tam chalanov nepustila. Uvidis ze to nedopadne dobre. Kebyze povedal "tieto tehly vynosite na 2 poschodie a mate kazdy 10€" tak OK.
1,50e na hodinu je vysmech, doslova.
Určite nie za tuto sumu, on by za to tiež nepracoval... Pod
4 e nie, aj to len tak ak je to ľahšia praca
Ja by som sa v prvom rade pytala AKÉ pomocné prace majú robiť. V žiadnom prípade aby nosili ťažké veci ako balíky sadry, 20kg kyble s farbou a podobne. Ani keby im 50€ na den ponúkal by som to nedovolila. A 1,5€ je naozaj výsmech. Som zato aby sa deti naučili hodnote peňazí, ale aj zato že sa nemajú hanbiť si vypýtať adekvátnu plácu.
Moj bol okolo domu pomahat v lete susedovi, potreboval vyoratat povalu, na nosit neake drevo Sam chcel, a platil 5e na hodinu
vďaka, áno je to málo a je to čisté zdieračstvo.
1,5 ? No ani náhodou . Hlavne by ma zaujímala tá nenáročná práca aká je .