Bojím sa, že nezmaturujem z angličtiny

30. jan 2023

Ahojte, tento rok maturujem a bojím sa že nezmaturujem z angličtiny. Preto si idem po radu prosím poraďte mi nejakú knihu angličtiny B1 ktorá by mi pomohla zmaturovať.
Ďakujem.

kik2022
30. jan 2023

Yes

marsmykkok
30. jan 2023

A čoho sa bojíš, testu-gramatiky, slohu, ústnej skúšky?

vava_1994
30. jan 2023

Skôr si pozri nejaké videá na youtube hlavne na časy a gramatiku a samozrejme precvičuj z Yes kníh(neviem či to malte povinne na škole, my sme mali)…ja som pred rokom maturovala, tiež som sa toho bála jak čert kríža..a neboj sa dáš to ako nič…na ustnej to máš jednoduchšie, a keď sa zasekneš tak sa hlavne neboj, pomôžu ti 😉…a písomnej hlavne to dať na požadované percento..toľko ľudí čo vedia angličtinu jak profíci a pokašľali to na písomnych…nič sa neboj, ja som mala stavy už rok pred a uvidíš, na vysokej to bude úplne iné a ešte si aj povieš že radšej by si si zopakovala maturitu ako sa učiť na 8-9 skúšok(podľa toho na akej škole)

vava_1994
30. jan 2023

@vava_1994 a hlavne koľko ľudí čo majú aj C1 úroven to pokašlali oproti B1(aj ja som z nej maturovala) vyšli s 1,2

vava_1994
30. jan 2023

@vava_1994 a pozri si 3-4 roky staré maturity…väčšinou to je na jedno kopyto

vava_1994
30. jan 2023

Keď tak mi kludne napíš a môžme popísať😌

diamondsspaces
30. jan 2023

Zrejme ta trápi ústna skúška. Nie je to nič ťažké. V učebnici YES sú témy na ústnu skúšku, sú tam aj otázky ktoré sa budú pýtať ohľadne tej témy. Treba si otázky napísať a urobiť k nim odpovede podľa učebnice YES. Skus jednoduché vety , nie zložité súvetia. Napr téma Food. Otázka bude napr. Speak about your favourite food, say if you can cook and your favorita recipe. Odpoveď: I am not vegetarian because I like meat. My favourite food is pasta with chcete sauce. I like eating in the evening when I watch TV. I know , that it isn't healthly , but I like very much . plus nejaký jednoduchší recept na obľúbené jedlo . Ďalšie otázky budú nejaký obrázok, obrázok bude tiež z nejakej témy z YES . A tretí je rozhovor , tak isto z nejakej témy. Čiže nematurujes len z témy Food, ale napr aj z Communication and Towns and places. Hlavne vymýšľať vety ktoré ta napadnú, nepouzivaj translate a ber do úvahy, že budeš v strese , čiže nejaké nové slovíčka, ktoré si počula 2x nekomponuj do odpovede. Ak nevieš gramatiku , skus videa na YouTube, kde vysvetľujú gramatiku .

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankak72
15. aug 2023

@tequelinka Tiež by som potrebovala

jankak72
15. aug 2023

@tequelinka záujem