Bojím sa, že neurobím maturitu z odbornej časti

fifulik
4. jún 2022

Ahojte, bojím sa, že nespravim maturitu z odbornej časti. Učitelia od 1 ročníka s nami nič nerobili, počas roka dávali barsjako známky ako sa im lúbilo… u nás 1 až 2 a jednoducho som v strese z tváre predsedu, že ako to, že sme mali take dobre známky a nič nevieme.

babydesire
4. jún 2022

@fifulik ale ved je uz jun a uz je po maturach... nie nahodou ?!

fifulik
autor
4. jún 2022

@babydesire nie este je posledny tyzden do 10.6

patus_2
5. jún 2022

@fifulik tak máš ešte 5 dní. Otázok je 30? Ak áno, tak každý deň vezmi 6 otázok, nemusíš ich vedieť dokonale, len aby si niečo o každej vedela povedať. Ak začneš rozprávať sama a povieš aspoň 3-4 vety ku každej, tak neverím, že ti maturitu nedajú. V odbornej časti máte aj niečo praktické? Ak áno, tak to už bude zložitejšie, ale aspoň videá na YT si môžeš pozrieť.

eva8
5. jún 2022

@fifulik tie známky, ktoré si mala na vysvedčení dopomôžu k tomu, že maturitu s odbornej časti spravíš. Komisia vezme do úvahy, že bol dlhodobý kockdown a distancne sa praktická časť ťažko realizuje. Rozhodne aspoň teoreticky by si mohla niečo povedať, že ako by to malo byť, i keď to zrealizovať nebudeš vedieť. Neviem, čo máte v praktickej časti. Nakoniec, možno ani nevieš, že sa na teba niečo nalepilo počas štúdia a to vieš. Len odvahu. Strach z maturít má väčšina. Je to súčasť života. A to, že sa bojíš tváre predsedu, že ako to, že máte také dobré známky a neviete, ukazujú to, že si zodpovedná.
Držím palce, dáte to, poprípade skúste sa stretnúť jeden deň so spolužiakmi ohľadom tej praktickej časti. 🍀🍀🍀🍀🍀

danielahamar
5. jún 2022

@babydesire moj má maturu zo SJ až 22,6 , chodí na bilingvál

xena0
5. jún 2022

No jasné, celé 4 roky učitelia nič nerobili a teraz sú na vine učitelia, moja milá trebalo sa skôr zamyslieť že bude treba aj maturovať a napr. Ak niečomu nerozumiem tak sa pýtať a potom by si nevypkakavala a nezhadzovala svoju neschopnosť na učiteľov

eva8
5. jún 2022

@xena0 ako mala prebiehať prax počas distancneho vzdelávania?

fifulik
autor
5. jún 2022

@xena0 čudovali by ste sa 🙂 keďže u nás ucitelia učia tento predmet nevedia narábať z technikou..takze si viete predstavit 2 roky nic nerobenia ked sme v rozvrhu mali mat tie predmety ? 🙂 odkial sme si mali zohnať ucivo? Vycucat z prsta ? Jasne nehovorim ze neposielali lenze to nam jw na nic kedze su to veci co ani na maturite v otazkach niesu

fifulik
autor
5. jún 2022

@eva8 ďakujem 🥺trošku ste ma upokojili..každý to predsa naokolo vraví, že zmaturuje aj uplny dement… tam budem verit, že aspon na maturite pomôžu

eva8
5. jún 2022

@fifulik no, na to by som sa nespoliehala, že zmaturuje každý 🙂 Hlavne sa treba pripraviť ako najlepšie vieš, aspoň to poslané učivo sa naučiť. A potom to pôjde. Dajte vedieť, ako ste dopadli 🍀

midka
5. jún 2022

aky je to typ SS? ved odborna v tomto termine je uz len viac menej teoreticka,,, prakticke odborne uz boli co viem,,,,

fifulik
autor
5. jún 2022

@midka ano prakticke boli len ustne teraz

xena0
5. jún 2022

@eva8 práve o Tom hovorím ak neprebiehala prax počas dištančneho vzdelávania čo s tým majú učitelia akože??! Učitelia za situáciu nemohli

xena0
5. jún 2022

@fifulik a čo tak to riešiť s vedením hneď?? Teraz je trošku neskoro vyplakavať...

goblinko1
7. jún 2022

Prejsť maturou prejdeš jedine že sa tam nedostavíš a nebudeš mat listok od doktora alebo fakt budeš celých 30 min ticho..fakt nepoznám nikoho kto by neprešiel a ak nie tak v septembri sú opravné.. ale cela maturita je o šťastí.. ucil som sa fakt naozaj pilne sle boli témy, ktorým som nerozumel a stacilo si vybrať len horšiu otázku a už by namiesto jednotiek by boli možno dvojky slebo trojky.. fakt to nie je až tak výpovedné.. hlavne že prejdes.. nás školský systém je postavený na tom že každý musí “ vynikať” vo vsetkom a vôbec to nejde individuálne kto na co má jake vlohy / silnejšie stránky čiže sa netráp.. sle ak si sa ani do toho nepozrel/a tak no tvoja vina.. netreba sa zas spoliehať že tá tam budú učitelia ťahať.. bez vetra sa ani listok nepohne.. boli takí aj na našej škole.. 30 minút sa hanbili na odpovedi lebo ani nezaťali a keď už tak úplne o niecom inom.. takze tak. Držím ti prsty teda