Bilingválne gymnázium vo Vrbovom

zuzana2000
10. jan 2015

Dievčatá , máte niektorá skúsenosť s touto školou? Teda išli na ňu vaše deti? Zaujma ma naozaj všetko, či sa dá zvládnuť, alebo deti ľutujú, že tam išli, pretože je ťažká.....čo prístup profesorov? atd .......a ohľadom internátu, nakoľko dcéra o nej uvažuje a musela by byť na internáte....☹
ďakujem za vaše názory

res32
15. mar 2015

Z vlastnej skusenosti vam mozem povedat, ze v ziadnom pripade nedavajte vasu dceru do toho gymnazia! Ti, co tam studuju, hovoria, ze nikdy v zivote by tam nesli, keby vedeli ake to tam je. Profesori su neprofesionalni, vyucba je velmi chaoticka a neodborna. Budova je malinka, pôvodne nebola urcena pre skolu. Chodia tam ucit kadejake nove "ucitelky", ktore neskutocne prisno znamkuju a spravaju sa k studentom odmerane. Je vseobecne zname, ze tam chodia studovat menej talentovani studenti, ktorych neprijali do inych gymnazii. Mozem vam ale odporucit Gymnazium Pierra de Coubertina v Piestanoch, od buduceho skolskeho roku taktiez budu mat 1 bilingvalnu triedu. Kvalitativne je OVELA OVELA lepsia skola nez vo Vrbovom , taktiez tam ucia profesionalni pedagogovia, studenti maju celosvetove uspechy a vynikajuce studijne vysledky.

sonkosaurus
15. dec 2015

Tak, vyvediem vás z omylu... Som štvrtáčka bilingválneho ročníka na tomto gymnáziu. Pekne poporade... Bilingválne gymnázium, skvelý nápad a myšlienka, len sa nezdarila realizácia a celé sa to nedomyslelo. Prvý ročník perfektný, zahraniční lektori, za jeden rok sme sa naučili plynule anglicky (samozrejme tí, čo na to majú) a nikde nebol problém. Lenže po čase začalo lektorov ubúdať a keďže sme prvý, "testovací" ročník, začal byť v osnovách chaos a na niektorých predmetoch doslova bordel. Lektori sa zrazu vytratili, vraj "nie sú peniaze"... Chyba je jedine v tom, že do všetkého išiel riaditeľ hŕ hŕ a nemyslel na dôsledky, prípadné komplikácie a preto si to odnášame my, študenti. S učiteľmi absolútne problém nie je, keďže je to menšia škola, je skvelý individuálny prístup, na hodinách vládne pohoda. Táto škola vôbec nie je "smetisko" pre tých, ktorých neprijali inam, je tu veľa šikovných žiakov, ktorí sem šli za vidinou kvalitného vzdelania. Bohužiaľ sme sa nechali oblbnúť rečami "tých hore", ktorí nasľubovali hory-doly, ale v skutočnosti danému človeku vo vedení vôbec nejde o kvalitu výučby, čo potom aj robí meno našej škole také, aké je momentálne. Čo sa ale týka angličtiny, nemôžem povedať ani pol slova, dovolím si tvrdiť, že tu v okolí by ma to lepšie nenaučili (áno, ani na Pierra de Coubertina nie) a tiež lepší učiteľský kolektív by sa ťažko hľadal. Áno, bolo tu aj pár učiteľov, ktorí tu nemali čo robiť, ale to vlastne ani nebola ich chyba, keďže boli tiež podobne oklamaní (profesor filozofie sem išiel s tým, že bude niečo také učiť a nakoniec mu bola pridelená Science, okolo ktorej jeho obor v živote ani neletel,), čo je vlastne zase len chyba vedenia.
Na gymnáziu vo Vrbovom nie je nič zlé, len to jednoducho bolo všetko robené hurá systémom a myslím, že po zmene vedenia a pár rokoch praxe z tohoto bilingválneho gymnázia bude škola na vysokej úrovni

janlam
28. sep 2022

@sonkosaurus
@res32
@zuzana2000 prosim vas, aka je teraz situacia na skole, zmenilo sa nieco po 7 rokoch? odporucate toto gymnazium?

kemenikova
11. okt 2022

Ahoj, tiež by ma zaujímalo, či sa niečo po toľkých rokoch zmenilo. Podľa cvičných prijímacích testov vyzerá, že je škola už na vyššej úrovni?!

anezka_13
14. dec 2022

Dobrý deň, ja sama študujem na tomto gymnáziu a nemôžem povedať ani jedno zlé slovo na túto školu. To čo ste písali, že nemáte dobré ohlasy na toto gymnáziu bolo možno vtedy, pretože tu bol iný riaditeľ, ale teraz máme pani riaditeľku a tá riadi túto školu fantasticky. Čo sa týka štúdia, tretí rok sa vyučuje aj ruský jazyk. Učitelia ruštiny a aj angličtiny sú naozaj veľmi skúsení a je vidno že ten jazyk majú naozaj vyštudovaný a vedia ho. Hodiny vyučujú aj anglickí lektori a to väčšinou konverzácie. Učitelia sú tu veľmi ohľaduplní a tým, že sme menšia škola, tak sa tu všetci poznáme a máme tu takú rodinnú atmosféru. Či je gymnázium v PN lepšie posúdiť neviem, ale čo som počula od ľudí čo tam chodia, tak hovoria, že učitelia sú tam neohľaduplní a je to tam príliš náročné. Nehovorím, že na našej škole to nie je náročné, ale úprimne si myslím, že gymnázium vo Vrbovom je tá najlepšia voľba, ak sa chce vaše dieťa uberať týmto smerom. Čo sa týka prijímačiek, učitelia organizujú takzvané online kurzy, kde si vaše dieťa môže vyskúšať prijímačkové testy buď z anglickej alebo ruskej sekcie. Samotné prijímačky nie sú príliš ťažké. Dá sa to zvládnuť. Tento rok sa hlásilo veľa detí na našu školu, takže asi na nejaké smetisko, ako to napísala tá pani, by sa toľko detí nehlásilo.