Ahojte chcela by som sa opýtať.Ako sa mám pripraviť na prijímacie skúšky na bilingválne gymnázium a psychotesty?
Stačí mi si zopakovať učivo alebo sa učiť aj niečo nové keďže idem z ôsmeho ročníka.
@nessiee To sa ešte dá ísť z 8 ročníka? Lebo som počula niečo také, že to chceli zrušiť. Ja som išla z 8 ročníka, ani som sa neučila a vzali ma na obidve gymnázia, kam som sa hlásila. Na teste z matiky bola tak 1 otázka na učivo z 9 ročníka, ináč vpohode. Psychotesty vrámci prímačiek neboli, iba slovenčina a matika. Ale odporúčam učiť sa o 10% intenzívnejšie než do školy.
@cosmic_origin uz par rokov sa to chystaju zrusit, vlani sa este dalo 😀
aj tento rok sa dá...
@masinka
dcéra bola min. rok na prijímačkách
povedala že oni mali testy ktoré vyhodnocovali pschológovia... aspoň ona tak tvrdila
@deti95060810 tak ono to ma kazda skola inac, u nas take nerobili, kadzopadne prilis sa na to neda pripravit, to nie je ako prijimacky z matiky a slovenciny.
@nessiee Učebná látka na bilingválnom gymnáziu nadväzuje na učivo 9. ročníka. Niekde na gymnáziu zrýchlene vysvetlia žiakom prijatých z 8. ročníka učivo aj 9. ročníka, ale to naozaj len tak telegraficky. Takže je lepšie sa to naučiť už na prijímačky, ako potom bojovať s masou učiva rôznych predmetov.
@kristina345 Ahoj Kristínka márne hľadám pre .oju dcèru už mesiac douçivanie na prímačky na bilngvalne gymnäzium. Prímačky sú 11.mäja. Prosím nemáte kapacitu. Ďakujem, Petra
@kristina345 dobrý večer Kristínka, ešte doucujete? 🙂
Syn mal aj okruh tém, podľa ktorých sa učil a na logické testy to ani prípravu nepotrebuješ, buď to vieš alebo nie.