Bilingválne gymnázium

15. máj 2024

caute, v piatok maju prist vysledky z biling. gym., pokial by dceru prijali na jedno - to kam prave velmi nechce ist (mala ho iba ako nahradu, ale aj tak tam ist nechce), moze ostat v 9.?
pytam sa preto, lebo syn, ktoremu prisli vysledky minuly rok tam nemal moznost zaskrtnut ze nenastupuje
vdaka
PS: prosim ziadne nevhodne komentare

luliu
15. máj 2024

Jasne, že áno, nemusí nastúpiť, ak je osmacka, môže ísť do 9.

sorciera24
15. máj 2024

ano, samozrejme, že može nenastupiť.....vlastne až zapisom a potvrdenim o nastupení, potvrdzujete nástup...mne bezne žiaci takto idú len skúsiž z 8.roč. a aj ked urobia, tak ostanu v 9.roč.

thirstymonk
15. máj 2024

No však možnosť mať nemusel, proste len mohol nenastúpiť... 🙂

kaktusik007
15. máj 2024

@sorciera24 to fakt decka tak robia? a naco potom idu akoze skusat?

luliu
15. máj 2024

@kaktusik007 idú si skúsiť prijímačky, aby vedeli čo ich čaká o rok alebo si to proste rozmyslia

sorciera24
15. máj 2024

@kaktusik007 aby vedeli ako na tom sú....ci urobia a o rok idú aj na inú školu,lebo majú väčší výber...

staleja
16. máj 2024

U nás to bolo tak, že spravil na 8 ročné, ale potom povedal, že nechce nastúpiť. Tak sme neprišli na zápis. Volali nám z gympla, či teda fakt nenastúpi, či môžu miesto ponúknuť ďalšiemu uchádzačovi, tak sme povedali, že áno, nenastúpi. Pár dní na to začal doma dobiedzať, že on by predsa len chcel. Tak sme trapáci volali, či náhodou ešte nie je voľné a nakoniec dodatočne išiel na zápis a nastúpil. Takže nie len deti vedia zachaosiť, ale aj dospelí :D

lujza123
16. máj 2024

Asi ste to minulý rok zle pochopili, vzdy máte možnosť po prijatí budto potvrdiť nástup alebo odmietnuť.

Ked sa dcéra dostane na školu kam nechce samozrejme ze môže ist do 9 triedy. No podľa mňa by to bola chyba, toto sú veľmi silne ročníky na vysnenu školu sa dostávajú horšie, ďalší rok sa jej tiez nemusí zadarit a potom jej bude luto.
Zo strednej vzdy môže prestúpiť na inu a predsa len už to nieje ZŠ je to niečo úplne ine.
99% deti je šťastných ze už majú základnú za sebou a nevrátili by sa tam. Viac dotácii, kvalitnejšia výuka, lepší učitelia…
Jeden rok jazyka je vedomosť navyše, ked jej to nepôjde môže prestúpiť na normálne gymnázium
Ako prvacku na bilingvalnom ju už nebudu stresovať monitory ani ďalšie prijímačky.

Nevýhoda je ze prve mesiace bilingvalu sú masaker, moja chodila dosť nešťastná prve dva mesiace ze co si to vybrala, ale teraz už je veľmi spokojna

Toto sú veci ktoré si pubertacka este neuvedomuje. Rozhodnutie by samozrejme malo byt na nej, no ja ako rodič by som sa snažila aby pochopila všetky možné dôsledky svojho rozhodnutia, výhody ale aj nevyhody

mirka8105
17. máj 2024

@luliu
@sorciera24 dievčatá ak dcéra urobila prijímačky na bilingválne gymnázium ale neprijali ju pre nedostatok miesta. Odvolanie nepodávame rozhodla že nepôjde. Treba ešte niečo riešiť či na SŠ alebo na ZŠ že ide ďalej do 9.rocnika?

letfenixa
17. máj 2024

@mirka8105 na ZŠ nič riešiť nemusíte. A SŠ ju neprijala.

sorciera24
17. máj 2024

@mirka8105 už nic netreba...nemáte co riesiť...

luliu
17. máj 2024