Ahoj, vedel by mi niekto poradiť či sa viac oplatí ísť na bilingválny gympel alebo na klasický? Je rozdiel v počte hodín? Ja by som veľmi chcela ísť na Gymnázium Jána Hollého v Trnave. Mám veľmi dobré známky v podstate zo všetkého len telocvik mi až tak úžasne nejde a z nemčiny mám síce dobré známky ale máme celkom zlú učiteľku takže sa väčšinou všetko iba nabiflím. Angličtina mi ide veľmi dobre, mám skvelú slovnú zásobu a výbornú gramatiku len výslovnosť a hovorenie nahlas mi nejde tak dobre väčšinou vtedy spanikárim. Je to problém? A počíta sa za bonusové body aj diplom z súťaže Hľadá sa energia 4.miesto? Je na gymnáziu Jána Hollého v Trnave ťažké sa dostať? Ja by som radšej síce išla na klasické ale chcela by som skúsiť aj na bilingválne tak ak by ma tam prijali tak môžem tak či tak odmietnuť? Býva na bilingválnom pri príjmačkách aj učivo z 9. ročníka? Sú pri bilingválnom štúdiu na gymnáziu Jána Hollého aj prírodné vedy a geografia? Pretože som sa dozvedela že v Pezinku nie sú tak len pre istotu. Sú tam dobrý učitelia? Ako tam varí školská jedáleň? Prepáčte že sa toho toľko pýtam a ďakujem za odpoveď.
@kiki68 preco by clovek s ucnovku nemal dobre vdelanie a skolu? ja mam ucnovku a 2 vysoke, syn ma ucnovku a je najlepsi z triedy na MATFISe. vsetko je o chceni a snahe ucit sa.
@miriamfi5 za mna je bilingvalny gympel narocnej kedze sa studuje jazyk, ak chces ist tymto smerom odporucam. ak chces studovat nieco mi mimo jazykov kludne chod na bezny gympel
@kacena4 ale je to podstatne tazsie ist napr na medinu bez tej Chemie z gympla. Tiez nemam gympel, mam umelecku strednu a teda napr na priemyselny design by bol peklo skrz matematiku. Preto tie gymple existuju. Plus z bilingualneho gympla sa da ist studovat do zahranicia bez preukazovania c1. Co je super, nakolko student usetri okolo 290-500 eur. Keby dieta nema ambicie, tak je gympel zbytocny. Ale v tomto pripade mi to tak nepride. Plus odborne skoly maju roznu kvalitu vyucby. Cize napr u nas bola matika 2 roky a velmi slaba. Podobne fyzika.
@kiki68 Na bilingválnom gympli povinne maturuje z cudzieho jazyka na úrovni C1.
@aurelia2000 ved toto, ze mas potom pokoj
@miriamfi5 nepoznam gymnazia v TT - ale pozri si na ich stranke skolsky vzdelavaci program a podla toho sa rozhodni ---- syn je na francuzskom bilingvali, ma 20 hodin francuzstiny v prvom rocniku a od druheho matiku, fyziku, chemiu a biologiu vo francuzstine, idu podla original francuzskych osnov. Celkovo to studium je premyslene dost do detailov, aj co sa tyka povinnosti vymennych pobytov v kazdom rocniku... Ako to maju anglicke bilingvali neviem, my mame v okoli nemecky - ktory vsak je uplne slaby a nema z mojho pohladu uroven.
@sisska96 @kiki68 @kacena4 @aurelia2000 @kaktusik007 ďakujem všetkým za odpoveď ❤ Ono som zabudla spomenúť že ja chcem ísť aj na VŠ a aj keď som nad odbornou školou rozmýšľala nakoniec som sa rozhodla že radšej gymnázium. A ďakujem za tu radu na školský vzdelávací program, veľmi mi to pomohlo pri rozhodovaní sa. Nakoniec keď som sa s rodičmi rozprávala tak som sa rozhodla ísť na klasický a ešte ten rok počkať. Už mi len zostáva sa popýtať ohľadne toho gymnázia kde chcem ísť. Ďakujem veľmi všetkým za rady
ŽIADNE
Ani jedno. V dnešnej dobe je podstatnejšie zručnosť a ovládať nejakú profesiu.