Prosím vás čo si mám v gramatike nájsť, aby som pochopila, ktoré tam mám vybrať?
Želacie vety - wish clauses
would / could ..buduci cas je tam..zajtra..takze didnt a hadnt sa nehodi (minuly)
No ja sa chcem naučiť vo všeobecnosti ktoré tam vybrať, či would alebo could.
@ivangeline aha
Minulý, prítomný, budúci čas si pozri ako sa vyjadruje. Cca učivo 6-7 ročníka na základnej škole ak by si hľadala knižky. Sú aj knižky s prekladom a vysvetlením prečo sa ten ktorý tvar používa.
Bože a môžete mi povedať ktorú odpoveď mám zle? 😀 skoro všetky ale ja neviem preco.
Mimochodom, správne je didn't have to
@rhodesian hej to je smutne, že moja úroveň je taká nízka, angličtinu používam len pasívne, slovíčok viem veľa, ale tá gramatika, hruza u mňa.
Baby, neraďte jej hovadiny. Toto sú úplne iné gramatické pravidlá, želacie vety
I did not have to go je správna odpoveď.
Nájdi si vysvetlenie používania želacích viet.
@jenny224 dáva to zmysel veru 😁
Kukni si na nete, tam posúvaš časy, aj keď je želanie do budúcnosti napríklad 🙂
Ak ti môžem poradiť, keď máš problémy s gramatikou a potrebuješ si prejsť základné veci, kúp si knihu Grammar in use. Taká modrá je. Máš tam na jednej strane vysvetlené všetky javy a na druhej strane cvičenia k danej téme. Kedykoľvek si nalistuješ, čo potrebuješ a vidíš to vysvetlené, plus si môžeš precvičiť, čo potrebuješ.
Ja viem že toto vyznie strašne hlúpo, ale takto pouckove ucenie ti až tak nepomôže. Slováci majú obrovský dar učiť sa jazyky pôda počutia. Pozeraj filmy, čítaj knihy a veci iba v ang. Čomu nerozumieš nájdi si v slovníku a budeš vedieť ktorá gramatika je správna lebo tá "neznie divné". A potom sa veľmi ychlo naučíš aj tie poučky, lebo tí prídu logické
@abbey1 ja ju aj mám 😅 len musím sa do nej viacej pozrieť
No vidíš, nájdi si unit if only/ I wish a tam máš krásne príklady na to, ako a kedy používať. Určite sa v tej knihe dozvieš viac než tu na internete. ;)
@abbey1 dobre pozriem ju dnes 😁
@ivangeline jeeej super stránka. Ďakujem
nz...tiez ma nenapadlo ze by to malo byt inac
@janagem dobre radis.
Studovala som AJ 12r dozadu na vyske, vsetky tie moznosti som na 100% vyplnila spravne, ale ked sa ma spytaju preco, tak neviem 🙈 mam to napocuvane, to su veci ktore sa tazko ucia z knihy. Po rokoch uz viem, co sa mi tam hodi, aj ked vazne netusim ci sme sa niekedy ucili zelacie vety.
Would not podla mna, kedze ide o vyjadrenie zelania. Tam sa pouziva would , would not