ahojte, chcela by som sa poradit, aky otvorit ucet pre 15r teenegera?nevyznam sa v nom, s ktorou bankou ste spokojni?
FIO banka ma ucty zadarmo. vekovo neobmedzene.
TB, maju vyborny internetbanking
MBank alebo Primabanka. Obidva sú s kartou a bez poplatku, v obidvoch možnosť zriadiť sporiaci účet.
no to sme jej teda pomohli... každý uviedol inú banku a každý chváli to, čo je všade rovnaké 😎 Dnes je účet zdarma pre teenagerov v každej banke, internet banking v každej banke, karta v každej banke aj zriadenie sporiaceho účtu v každej banke. Dnes každá banka ponúka to isté pre mladých. Takže vychádza to tak, že autorka ako sa rozhodneš, tak bude. Ale pre mňa osobne bolo dosť dôležité aby mal syn rovnakú banku ako ja, keďže v prípade potreby ak mu pošlem peniaze na účet, okamžite ich má na svojom účte. Ak by sme mali rozdielne banky, prevod trvá oveľa dlhšie. Pre mňa bolo toto veľmi podstatné. Veľa krát sa stalo, že mi syn volal, že potrebuje súrne nejaké peniaze a keby sme mali iné banky, tak sa načaká...
Tatrabanka mala akciu pri zakladaní účtu pre teenegera dávala 30eur. 😊To toho nášho presvedčilo 😀 .
Ja by som volila Tatra banku alebo Fio. Tým že má Tatra rozšírenú sieť tak asi skôr Tatru
kazda banka ma takyto produkt. treba si ich dat vsetky dohromady a niektori ta uz len ohuri. mozno by bolo fajn si zabehnut do svojej banky, ci nevedia spravit nejaky poducet pre neho
My sme dali Tatrabanku .
@0silvia0 a vy mate v akej banke, ze vidite cez Vas IB?
@fatamorgana1 mám vúb, aj syn má vúb. Neviem ako je to v iných bankách.
Ja by som brala ešte za dôležitý aspekt, kde sa syn bude pohybovať na strednej a či má možnosť vyberať z bankomatu a akú máte v okolí sieť bankomatov, keď bude potrebovať hotovosť, pretože bez nej sa stále nepohne v mnohých situáciách... ja som to osobne na strednej a vysokej zažila, keď som potrebovala peniaze v hotovosti a presne som vedela, kde mám bankomaty... a boli skoro na každom rohu, takže aj toto môže zavážiť🙂
Tatra banka , velmi dobre. Otp neodporucam vobec idem zeusit
@fatamorgana1 z primabanky mi chodí SMS notifikácia po každom pohybe, vidím kde a koľko decká platili/alebo im prišlo, a koľko ešte na účte majú. Ani IB mi netreba otvárať.
Urcite tatra banka aj ja som tam dcere zakladala
@fatamorgana1 ja mam dceru v TB nastavenu tak, ze cez moj IB v telefone vidim aj jej ucet. Ked treba, prevediem jej cez viamo, alebo cez ucet a takisto, ked si napr na brigade zarobila, tak som jej na setriaci poducet previedla viac penazi, aby ich zbytocne neminala. Ako rodic je lepsie ked to mas pod kontrolou. Takisto tam vidis, kedy, kolko a kde nakupuje.
@fatamorgana1 účty pre mladých sú väčšinou zdarma. Môj syn má vo vúb, účet je zdarma.