Jazyky automaticky vylučujem
Gymnázium 1.ročník:
Matematika - dobrý, dostatočný
Informatika - dobrý, chválitebný
Fyzika - dostatočný, dostatočný
Chémia - dobrý, chválitebný
Biológia - dobrý, dostatočný
Dejepis - dobrý, dostatočný
Geografia - chválitebný, chválitebný
Občianska náuka - nič
Gymnázium 2.ročník:
Matematika - dostatočný, dobrý
Informatika - chválitebný, chválitebný
Fyzika - dobrý, dobrý
Chémia - dobrý, dostatočný
Biológia - chválitebný, chválitebný
Dejepis - dostatočný, dobrý
Geografia - chválitebný, chválitebný
Občianska náuka - výborný, výborný
Gymnázium 3.ročník absolvovala kvôli covidu
Gymnázium 4.ročník:
Matematika - dobrý, dobrý
Seminár z biológie - výborný, chválitebný
Seminár z geografie - chválitebný, chválitebný
Maturita :
Biológia - chválitebný
Geografia - chválitebný
Išli by ste ďalej s takýmito známkami? Ak áno, akým smerom?
Jedná sa o sesternicou. Ja jej poradiť neviem, keďže ja som na výšku ani nechcela.
Problém je u nej podľa jej slov v tom, že ju naozaj baví všetko. Naozaj je ako malé dieťa v obchode, wauu toto je super, aj toto by som chcela, jeeej to je zaujímavé..
Tak podľa známok ju baví všetko okrem učenia... lebo mať 4 na vysvedčení z predmetov ako dejepis, kde nemáš čo pochopiť, iba sa to nabifliť,.,. rodičia to neriešili, prečo má také známky?
@a_alexandra_a presne mi to napadlo, ze to skor vyzera, ze ju nebavi nic a nie ze vsetko
@a_alexandra_a akurát počas gympla zažívala svoju prvú lásku. Vysvetlila som jej, že kvôli láske nemôže flákať veci, ani ja nebudem chodiť do práce lebo mám muža? 😄 Teraz sa snaží zabrať a vyžehliť to s VŠ. Rodičia moc záujem neprejavujú, tak sa jej snažím pomôcť aspoň ja.
Som zvedavá čo ti tu poradia,za mňa tiež hrozne známky,neviem,môj názor je,keď ide niekto študovať gymnázium,tak automaticky sa predpokladá ísť na VŠ,pretože z gymnázia ako takého nevieš nič robiť,nemáš nič žiaden smer vyučený.Takze za mňa v tomto prípade je nutnosť ísť na VŠ,i keď v tomto prípade nejakú ozaj ľahšiu,aby ju zvládla..hlavne,aby nejaké to zameranie už malo.Ps:nemyslim to v zlom
Neber to prosim v zlom, ale nielen na zaklade znamok ale aj tvojho opisu - je uplne jedno, kam sesternica pojde, titul jej bude na dve veci. To je tak, ked na gympel beru tych, co volakedy by sa tam nedostali. Ano, vyjde nejaku socialnu pracu, pedagogiku a podobne skoly... ale otazny je prinos pre nu samu.
Známky nemala najlepšie to je fakt. No slovenčina jej išla, teda skôr tá literárna časť. Popritom začala písať rôzne články, časť z knihy, básne. No neviem či toto je smer v živote z ktorého by našla uplatnenie.
Jasné ani to neberieme v zlom, ja som jej to sama povedala a konečne to chápe aj ona i keď dosť neskoro 🤷🏼♀️
Práve gympel si vybrala tiež podľa toho, že nevedela čo.
co robi teraz?
@zmrzlinka2021 akurát som sa aj ja nad tým zamýšľala, že voľakedy som gymnázium vnímala ako náročnú školu práve pre to, že sa tam hlásia ambiziocní ľudia, ktorí vedia čo v živote chcú a idú sa pripraviť na VŠ.
@trema pracuje ako asistentka v kancelárii
Možno nejaká sociálna práca ,podľa známok možno tam by vzali
skôr by som si urobila nejaké 2ročné nadstavbové štúdium to sa dá aj popri práci, napr. zdravotnícke alebo pedagogické, tam si vždy nájde prácu
Môj najväčší problém je v tom, že nemá stabilné známky. Napríklad nevidno, že áno tu si držala jednotky - dvojky, to jej iné. Biológia, od 4 až po 1 mala všetko. Neviem, buď mi niečo ide a mám dobre známky alebo nejde a mám zlé známky. Ako sa z jedného predmetu dá dostať 4 a aj 1, nechápem 🤷🏼♀️
Nech este zotrva v praci, kym sa jej neujasni, co by naozaj chcela.
Jeden ročník môže byť učivo, ktoré jej sadne vgtom nevidím problem, že má známky od do.Bola pandémia učiť sa im nechcelo, zaľúbená ..mat, fyz nebude jej silná stránka.A tie jazyky mala aké známky?kamarátka dala syna testovať u psychologicky pred VS jasne mu odporučila, že určite nie technika a chalan si postavil hlavu a po pol roku skončil.Teraz je na psychológii.Dala by som sa testovať..Kamarátka tiež nevedela išla na prírodovedecku síce sa učila horniny kamene nešlo jej to, ale pracuje v štátnej správe na zaujímavom oddelení v odbore, ktorý vyštudovala..
A musi ist nutne studovat? Ked ma na strednej stvorky z takychto predmetov, asi ju ucenie moc nebavi. Na vyske je kvantum ucenia. V porovnani so strednou skolou tak zlomok... a ak uz teraz to nezvlada a ani nevie, co by vlastne chcela studovat, mozno na vysku ist ani nemusi. Ved nie kazdy musi mat vysoku skolu, ci ano? 🙂
ale ved to je vyhoda ze ju vsetko bavi. ved aj ta literatura moze robit uciteku slovenciny, alebo v novinach pisat clanky ved dnes ma tolko moznosti. znamky o nicom nehovoria. mozno tak o lenivosti. ked sa jej bude chciet moze dalej kludne studovat, ale musi to byt jej rozhodnutie mozno potrebuje pauzu rok dva. ved casu ma dost nemusi okamzite a moze aj externe
Možno by ju viac bavilo si spraviť kurz kozmetiky,pedikúry, microblading obočia nie všetci musia mať VS...
Akoze, studovat moze ist v podstate hocico z humanitnych programov, s takymi znamkami stu, matfyzu a obdobne neda.
Niektire vysky beru bez prijimaciek, niektore len podla prijimaciek, za niektore si zaplati. Ale ak ona sama netusi ze co, lebo ju ako hovoris bavi vsetko, ale hlavne aby isla studovat, co ja viem.
Moze skusit na paneurope hocico, tam beru kazdeho (pravo, ekonomia, infirmatika, psychologia a marketing) - dalsie sukromne skoly aktualne neviem ake su. Urcite aj na komenskeho a na eube su odbory, o ktore nie je az taky velky zaujem. STU by som vylucila hned, tu neda s takymi znamkami. Medicina detto...
Ja som mala na gympli dvojky - z matiky, biologie, chemie, fyziky som mala vzdy trojky. A zobrali ma na FiF UK v pohode, aj som uspesne dostudovala a aj som ispesna v tom co robim. Ale ja som teda vedela presne, ze co cca, v akej oblasti chcem robit.
Vies co, keby chcela, naozaj velmi chcela, tak by mohla vystudovat hocico.. moj spoluziak tiez same 4 a 3 a vystudoval grafiku vo finsku.. ale baba si musi rozmysliet, co chce v zivote robit a rozhodnut sa nie podla znamok
Znamky uz nezmeni. Ak chce Vs s uplatbenim do buducna, isla by som cestou Andragogika (vzdelavanie dospelych) alebo Personalistika
A to tvoja sesternica nemá rodičov? Prečo jej majú radiť cudzie ženy a dokonca sprostredkovane cez teba? To jej povieš, že väčšina žien na MK jej radí, aby išla na medicínu 🙉
Keď už má gympel za sebou stačí už len porozmýšľať.. Prípravu mala dobrú.. Niečo do študovať a môže ísť.. Určite by som nešla na žiadny kurz... Možno by zdravotníctvo mohla skúsiť..
@zmrzlinka2021 priemyselný park v nr
A kam to taha dotycnu osobu? Ide o teba?