Aký režim dňa majú vaši teenageri počas prázdnin?

22. jún 2021

Ahojte,zaujíma ma aký režim dňa majú vaši teenegeri (10-14r)počas prázdnin,keď je aspoň jeden z rodičov doma/bývate v paneláku/mesto/majú aj mladšieho súrodenca/súrodencov/nemajú žiaden tábor,ani babku,tetu,sesternicu,otcovho brata koňa ,kde by teoreticky mohli stráviť časť prázdnin 🤨
Venčenie psíkov alebo brigády sú u nás od 15-16r
Ďakujem za tipy (Hľadám inšpirácie na jeden letný mesiac,druhý mesiac máme program zabezpečený.)

podmostom
22. jún 2021

My budeme mať také asi len dva týždne. Malá sestra bude mať vtedy ešte škôlku, takže s ňou nič. Takže, milý teenager bude mať cez deň čas na vlastné aktivity : poflakovanie sa, polihovanie, telka, čítanie.. a nejaká menšia pomoc v domácnosti. Ja robím od korony z domu, tak sa chystám hecnut a končiť skôr a poobede deti ísť každý deň vyvencit na pár hodín-ísť si zaplávať, na bajky, na prechádzky.. Ešte neviem ako budú jeho kamoši doma, ak budú, určite bude tráviť čas cez deň aj s nimi.

matapo
23. jún 2021

...no ja mam doma 12, 9 a 3 rocneho. Ja som cez prazdniny doma, takze program volim vacsinou ja. Vela spoznavania, cestovania, a teda aspon kazdy druhy den kupalisko. Vacsinou vyrazame este doobeda (cca 10:00) ci uz cyklistika, alebo turistika, alebo nejaky vylet na hrad/zamok/skanzen,... vraciame sa podvecer. Na kupalisko chodime az poobede a sme az dovecera, v tie dni doobeda ja varim, upratujem, deti sa bezne hraju aj s kamartmi z ulice bicykluju sa, korculuju, kolobezkuju, aj sa navzajom navstevuju.... najmaldsi sa prehra zatial pri mne. No a pocas prazdnin absolvujeme jednu rodinnu dovolenku na horach a jednu rodinnu dovolenku pri mori a ten zvysok dni tak ako som popisala. Ked je skaredsie tak len mestsky park, ihrisko, kniznica, doma klasicke hry, lego, nieco vytvorime...s bliziacim sa septembrom potom aj opakujeme ucivo, upratujeme detske/studentske izby, triedime nepotrebne, dokupujeme potrebne skratka taka priprava na skolu uz.

anjelicek26
23. jún 2021

Tak snazim sa, aby toho "doma" bolo najmenej... tri tyzdne spolocna dovolenka, potom pojde na dva tyzdne k tete do fr, ma tam kazdy den kurz malovania... zvysok doma, vstavat o desiatej, zavolat kamoskam, ist von, dojst tak maximalne na obed alebo kamosky u nas, zavisi ako kedy... vela maluje, pocuva hudbu a v podstate relaxuje. Na kupko to dava uz na biku sama... tak chodia aj tam. Par dni pred zaciatkom skoly upravujeme vzdy izbu, kontroluje ucebnice, preleti si ucivo, skontrolujeme, ci pasuju veci na telesnu, ci nevyrastla noha s tenisiek atp.

katecameron
23. jún 2021

Nemajú režim zariadia sa ako chcú najmladšia 14.Starsi ide skúsiť brigádu uvidíme či vydrží .Minulý rok si leto iba užíval kupko ,výlety s kamošom behali za babami (16rocny)

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
23. jún 2021

U nás to je pol na pol. Pol prázdnin výlety, druhá polovica práca. Neviem si predstavít mať poflakujuce sa deti po dome. Našťastie máme dom, kde sa dá vždy nájsť práca pre deti. No, v tých bytoch si to predstaviť veľmi neviem

patusikk
29. jún 2021

Ja do tých 14 rokov som chodila v kuse vonku s partiou hrali sme sa pred panelákom gumu, schovku a keď bolo zlé počasie hrali sme hry na chodbe na medzipodlaží na deke... Vonku sme boli každý jeden deň od 10 rána do 9 večera...málo kedy sa stávalo, že nás nechali do 10... Keď som bola staršia som už bola len doma...
Veru bolo to skvelé detstvo :D

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dupinka
29. jún 2021

Deti sa musia chvíľu aj nudiť a vedieť si nájsť program aj sami. Nastavenie pravidiel, koľko času môžu tráviť na PC/telka. Plus čítanie kníh, nech si píše denník, ide von s kamarátmi, každý deň jedna domáca práca - umývačka, vysávanie,... A možno navnadiť skúsiť nejakú novú aktivitu - záľubu napr.maľovanie podľa čísel, mandala, postaviť drevo domček,...
My máme dom, našťastie aj na záhrade sa dá byť, trampolína. Tiež je otázne či je dieťa doma samé alebo viac detí spolu.