Aký máte názor na VZŤAH 16-ročnej s 22 ročným?

klocinkawuwa
22. jún 2020

Ahojte babusky, moja dcera zacala chodit s 22 ročným chlapcom, myslite si, ze takýto vekovy rozdiel je ok? Uz raz mala frajera, ten ma 20, ale teraz neviem neviem, ci uz to nie je moc.

teosebastian
22. jún 2020

Nie je to v poriadku.

renab
22. jún 2020

Pre mna by to OK nebolo, ale co sa s tym da robit 😕

sissy27
22. jún 2020

@klocinkawuwa ja som tiež v jej veku mala frajera 20+ a bolo to v pohode, s rovesníkmi som sa nemala o čom baviť. Ale tak záleží čo on je zač, môže to byť milý slušný chalan a môže to byť kretén 🤷‍♀️ Tam je potom jedno koľko má rokov.

hettinka
22. jún 2020

@klocinkawuwa myslim, že už je to moc, ze 16-ročná už má druhého frajera.

janci05
22. jún 2020

Tak stále lepšie ako by si našla 32 ročného. Ale ja som v 16-tich chodila s kamarátkami von. No, ale je iná doba. Mne sa to zdá tiež veľa.

klocinkawuwa
autor
22. jún 2020

@sissy27 Aj ona tvrdí, ze s rovesníkmi nema o com, ze su to deti a pod. Na svoj vek mi pride vyspelá spravanim a aj vyzorovo no...ma brigádu, chce zacat vodicak, ale myslim, ci ten chlapec uz nebude mat inu predstavu o vztahu, ked je taky rozdiel vekovy...

renab
22. jún 2020

@klocinkawuwa stretla si sa snim? Ako na teba posobi? Rozpravali ste sa?

klocinkawuwa
autor
22. jún 2020

@renab zatial len ked ju doviezol domov, ale zostal v aute, co som videla tak je ok...este mi ho nepredstavila.

luna11
22. jún 2020

ja som malav tom veku 24 rocneho frajera. a bolo to akurat, boli sme spolu 6 rokov... Je to samozrjeme velmi individualne a bola by som velmi opatrna aj tak. Moji rodicia sa s nim poznali hned a aj ja jeho rodicov. Vela casu sme travili doma. Takze odporucam aj tebe mat ich pod dohladom

sissy27
22. jún 2020

@klocinkawuwa to fakt ťažko povedať. Skús sa s ním zoznámiť, trošku od nej povyzvedaj či študuje, pracuje, aké má hobby... a predstavy o vzťahu - tak 22r hádam ešte na svadbu a deti hneď teraz nepomýšľa 😃 a zákaz by asi aj tak nič nevyriešil. Inak sesternici v 16 zakazovali o 4 roky staršieho frajera, až v 18 jej rodičia oficiálne dovolili (dovtedy sa napriek zákazu stretávali tajne, čo sa tá po nociach nautekala z domu 🙈 a naklamala doma) a hádaj čo - tento rok oslávili 20. výročie svadby 😃

amelia000
22. jún 2020

@klocinkawuwa no ja som mala aj starsieho frajera v jej veku. Mojej mame sa to tiez nepozdavalo. Ale zasli sme len potial pokial bolo v mojom veku rozumne.

renab
22. jún 2020

@klocinkawuwa potom je tazko radit... ale ja by som asi trvala na tom, ze sa s nim chcem porozpravat. Predsalen dcera ma iba 16 a on uz je dospely muz. A mala by som aspon nejaky nazor, tiez matka dokaze "vycitit" aj z chvilkoveho stretnutia co a ako...

brigit8
22. jún 2020

@klocinkawuwa keď som začala chodiť so svojím mužom mala som 15 a on 21, dodnes sme spolu už je to 14r 😉🙏

karoliinah
22. jún 2020

Myslím že je to v pohode 🙂 teraz sa to možná zdá ako rozdiel veľký ale o pár rokov sa to stratí 🙂

zirafienka
22. jún 2020

A čo tak troška zapojiť svoj rozum a poriešiť to ako rodič. Ako sa postavíš k veci, keď ti každá napíše svoj názor a každý bude iný. Tu by sa mnohé bez koňa nepohli

cickamon
22. jún 2020

@klocinkawuwa no na jej vek je to dosť a neviem si tam predstaviť iba niečo platonicke....ale rozkazovat jej nemôžeš, tak keď ste ešte nemali chcelo by to skôr riadne poučenie o sexe a dôsledkoch lebo 22 ročný chalan neostane s babou dlho len pri bozkávaní a držaní sa za ruku 😕

klocinkawuwa
autor
22. jún 2020

@zirafienka uz som to riesila tak pri minulom, ze som zo zaciatku zakazovala- nepomohlo, ale mam o nu aj trosku strach a mozno ak tu nejake mamicky zažili podobnú situaciu, tak budu snad vediet lepsie poradiť ako reagovat na tieto situacie nie?

sissy27
22. jún 2020

@klocinkawuwa hlavne dostaneš iné odpovede od tých, ktoré to zažili či už samé alebo s dcérami a iné od tých, ktoré síce nezažili, prípadne ani nemajú deti alebo majú škôlkarov, ale zato majú patent na výchovu 🙈😂

brigit8
22. jún 2020

@klocinkawuwa podľa vlastných skúseností, čím viac budete zakazovať, tým ju to bude viac lákať. Skúste sa s ním zoznámiť. Ja som mala tiež počas strednej pravidelne brigády (15r), on študoval na VŠ(22r). Obaja sme VS, neotehotnela som v 16... ale v 25. Treba sa aj s dcérou porozprávať o antikoncepcii, zodpovednosti.

baluinka
22. jún 2020

Nie je to podľa mňa nič strašné, dnešné dievčatá sú na svoj vek veľmi vyspelé a zároveň chalani to majú naopak trochu opozdene ten mentálny vývoj...:D Kolegyňa má 21r dcéru, jej už manžel má 27/28, majú už bábatko.. tým ťa nechcem strašiť, sú spolu už od jej 16/17, zadarilo sa im síce skoro ale je to naozaj skvelý zodpovedný chlapec, pracovitý... Preto radím, skús sa s ním zoznámiť, netreba hneď súdiť podľa veku (a hlavne veď zas nemá 30).

kittykat22
22. jún 2020

@klocinkawuwa problem asi je, ze 22 rocny muz bude mat od vztahu uz aj urcite ocakavania fyzickeho charakteru. Ked su spolu dve 16 rocne teliatka tak si dokazem predstavit, ze na urcite veci si spolu mozu spolocne pockat. Ci uz preto ze chcu, alebo preto, ze sa tazko hlada vhodne miesto a prilezitost. Vo vztahu s dospelym muzom to urcite problem nebude. Mozno je na case doma nahodit temu planovaneho rodicovstva a veci s tym spojenymi.

x444x
22. jún 2020

@hettinka prečo by to bolo moc. Ja som v 16 ukončila 2rocny vzťah od 16 som už s terajším mojim manzelom a on mal tiež 20+ 🙂

sissy27
22. jún 2020

@kittykat22 no, poväčšine by si sa od tých “16ročných teliatok” čo-to aj priučila 😬 netreba si v tomto veľmi robiť ilúzie.

kitycat
22. jún 2020

ak ta to ukludni ako 17 rocna som chodila s 26 rocnym :D

brigit8
22. jún 2020

@kittykat22 myslíte si že 16 r, nemá predstavu o sexe? Že sa s ním bude len rozprávať?

lintu
22. jún 2020

Poznám podobný prípad z okolia. Dcéra na strednej škole chodila ešte k tomu na internát, takže tam rodičia už duplom nemali na ňu veľmi dosah. Vyriešili to teda aspoň zaobstaraním antikoncepcie. Zákazy nepomôžu. Šikovné decko ich bez problémov dokáže obísť.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danielinaa
22. jún 2020

Vekovy rozdiel je v pohode, problem je ze na chodenie je tvoja dcera este primlada. Alebo lepsie povedane na sex. Ja som stara skola v tomto. Keby len spolu chodili a so sexom pockali do 18, tak je to este v poho, ale takto. . . Ale samozrejme ich vec, neviem, ci s tym nieco spravis.

damtiporiti
22. jún 2020

@brigit8 presne, tá vie v 16 možno viac ako tu celý kôň dokopy 😀 samozrejme len teoreticky. Veď hodiny biológie má v čerstvej pamäti.

zirafienka
22. jún 2020

Máš pravdu😀