Ahojte , mám 13r dcéru .Muž si ju vysúdil do opateri.Kym sme som bola vydatá ,dozerala som kde dcéru pustím a kde nie,väčšinou som šla s ňou alebo som ju nepustila .Po rozvode si ju muž vysúdil.Minule som počula že ju pustil na chatu.aky máte názor.Vraj tam ide s kamoškou a jej rodičmi.neviem čo si mám o Tom myslieť.ked to spomeniem ex že sa mi to nepáči mám ho hneď za chrbtom že aký mám s tým problém.takze už tam bola nejeden víkend .podotykam ,ku mne nechodí...nakoľko jej vtlačili múdru veru keď nechceš k mame nemusíš.zaujimave že na chatu chce ide vie ... ďakujem
Tak neviem, co bolo medzi vami, ze zije s otcom... kazdopadne na chatu s kamaratkou - a jej rodicmi (ktorych poznam) - uplne bez problemov dieta pustim, keby tam malo byt len same s kamaratmi, tak to v tom veku veru este nie...
@lauraaaaaa asi sa s kamoškinou rodinou cíti fajn, veď tam majú dospelý dozor, takže je to ok. To, že k tebe nechodí má asi tiež nejaký dôvod, nevieme aký ste mali vzťah. Skús sa jej priblížiť, poprípade zavolaj zasa jej kamošku na víkend s dcérou k tebe.
To je normálna vec. My sme tak v minulosti brávali každý rok k moru dcérinu kamošku. Nič zvláštne na tom nevidím. Skôr ma zaráža, prečo bolo dieťa zverené otcovi, to sa stáva zväčša len ak matka ozaj nie je spôsobilá.
@lauraaaaaa "Kym som bola vydatá ,dozerala som kde dcéru pustím a kde nie,väčšinou som šla s ňou alebo som ju nepustila." Nuz podla tejto vety sa dcere ani velmi necudujem, ze k tebe nechce, ked sa bez teba ani pred dom nemohla pohnut...🤷 Proste 13 rocnej pubertiacke uz musiz davat troska vacsiu slobodu (samozrejme ziadne extremy), ja som v 13tich tiez nechcela vsade chodit s rodicmi, dokonca skoro vobec 😁 ... A ano pustila by som ju na chatu s kamoskou a jej rodicmi, nevidim ziaden problem.
@anjelicek26 aj tak mi je to proti srsti.ja som šla v 17ke a je mi to zvláštne na 12-13rocnu.len ma desí ako benevolentne jej všetko zhltne .a sám ide do práce .
@viestta na chatu vie aj sama...a keď jej spomeniem príd starkú pozrieť povie že nevie.
@lauraaaaaa ináč asi to, že nechodí k tebe nebude tým, že jej niečo do hlavy na tlačili. Dvanásťročne dieta už vie samo posúdiť co chce a co nie a kaleráby mu do hlavy dospeláci nenatlacia. Na kaleráby už má kamošov. Tam bude iný problém, ktorý možno poznáš ale nechceš vidiet
Mne ide dcera v lete na Sardiniu s kamoskami, ma 16, oni 15, ale proste s rodicmi jednej s nej, maju tam velky dom... vzdy velmi zalezi na okolnostiach, kde s kym kto ide, aj ako doverujem dietatu.. Keby sa nieco deje, muz pre nu zaleti.
Ked je u otca je to, ci jej to povoli/nepovoli aj tak na jeho uvazeni.
@lauraaaaaa mužov syn má 9 rokov a chodí s nami občas kade tade aj kamarát. Jeho rodičia nemajú problém pustiť malého chlapca, poznajú nás. A dcérinu kamošku sme k moru brali asi od 10 rokov rok čo rok. To nie je benevolencia, veď tam idú rodičia kamarátky. Veď zober ju na chatu či niekam do Aquaparku na víkend aj ty s jej kamoškou. Ale ak ju v 13 nikam nepustíš a má doma sedieť bez kamarátov, tak potom sa nečudujem, že dievča s tebou byť nechce.
@lauraaaaaa Co konkretne Ti vadi na tom, ze dcera ide s kamoskou a jej rodicmi na chatu?
@melanta taká som bola nespôsobilá,prala varila ...všetko čo bolo treba robiť robila .muž mal pocit že je lepší a vie to lepšie ako ja tak si dokazuje že je lepšou mamou .lebo nevie dokázať byť prosím otcom .pôsobí na city .asi tak.
dieta vynimocne prisudia otcovi, cize tam muselo byt nieco s tebou nie v poriadku, ked sud uznal ze dievcatu bude lepsie u otca.
Inak nevidim problem dievca islo s rodicmi kamaratky a s kamaratkou na chatu, dozor mali. Zrejme su vztahy narusene vyrazne ked ani starku nechce ist pozriet, asi treba budovat lepsi vztah s dcerou hlavne z tvojej strany
Mám 15-ročnú dcéru, ktorá nechce chodiť k otcovi okrem iného aj preto, že sú zavretí doma v byte a ex ju stále berie ako malé dieťa, ktoré treba držať na vôdzke. Takže ju naozaj nemusím proti nemu nijako štvať, sama sa tak rozhodla už roky dozadu. Rovnako sa jej nečudujem, že nechce chodiť k jeho rodičom, keďže majú rovnaký postoj. A keď tam proste ísť nechce, tak jej ako mama naozaj nebudem hovoriť, že tam má ísť len z nejakej povinnosti. Život je príliš krátky na to, aby sme boli niekde, kde nám nie je dobre. A čo sa týka tej chaty, na základe toho, čo si napísala, nevidím dôvod, prečo by tam ísť nemala. Problém skôr bude asi v tebe, zrejme žiarliš na to, že otec jej vie vytvoriť lepšie podmienky ako ty. Skús porozmýšľať, ako to zmeniť, ako zabezpečiť, aby pre ňu bola atraktívna aj tvoja spoločnosť.
@lauraaaaaa ak budeš okolo seba prskať zlosť, vzťah s dcérou si nezlepšíš. Ani keď budeš hejtovať muža, sa pohľad dcéry na teba nezlepší. Týmto správaním si len a len dcéru od seba odháňaš.
Moji rodičia brávali susedku našu s nami na chatu, ja som chodievala zas s inými na chaty kade tade keď moji rodičia nemohli a mala som veru aj menej ako 13 r. Ak sú tam dospeláci, nevidím problém. Už či tam majú jedno svoje dieťa a plus kamošku, je jedno.
@lauraaaaaa varila si, prala si, všetko si robila, ok, aj to treba. Len si asi zabudla pestovať vzťah s dieťaťom... a to nie je o varení a praní
@0silvia0 asi tak a verim, ze aj ten otec jej navari, operie ci uprace a neziju v spine a na donaskach...
@lauraaaaaa a do tábora by si ju pustila? Veď ona na tú chatu nejde bez dozoru alebo s úplne cudzími ľuďmi (aspoň dúfam 😀 )
Robíš problém tam kde nie je. Môj syn je jedináčik, aby sa s nami nenudil, bežne na výlety chodí s nami jeho kamoš. Alebo kamosovi rodičia zas berú nášho
Nepustiť dcéru niekam neznamená, že ju pred niečom ochránis.
Väčšinou decka ktorá majú všetko zakazovane sa jedného milého dňa odtrhnú z reťaze a chcú všetko dohnať a dopriať si to com im bolo zakazovane. A väčšinou to dopadne veľmi veľmi zle
To že nevhce chodiť za starkou/babkou má súvis s tebou, či si to priznáš alebo nie
Ešte jedna vec, dcéra už nie je malé decko, takze veľký pozor na tvoje vyjadrenia smerom k otcovi. Aby si to celé ešte nezhorsila
@lauraaaaaa ja v tom nevidim nic zle, moja dcera ma 10 a prvykrat sme brali jej spoluziacku s nami do hotela do Tatier, ked mali baby 8. Bola u nas viackrat, aj na prespavacke doma, aj na nasej chalupe. S jej mamou sa pozname a vie, ze sa moze spolahnut, dievca ma zazitok, kamosky su spolu... nevidim na tom ziadne negativa
A ešte jedna vec, nenapisala si dôvod prečo súd dal dcéru otcovi
U nás je silná feminizácia porucnickej agendy a len málokedy súd odoberie dieta matke a dá otcovi
@lauraaaaaa je to bežné, že rodina si "pribalí" ešte jedno cudzie dieťa - parťáka, kamoša svojich detí. Aj moja dcéra tak neraz bola a nie len na chate vo vedľajšej dedine, ale aj na inom kontinente, takisto my sme často brávali ešte niekoho. Normálna vec.
Ja si myslím, že tebe ani tak nevadí to, že išla na chatu s kamoškou a jej rodičmi, ale že dala prednosť cudzím ľuďom pred vlastnou matkou a babkou. Na jednej strane je to na zamyslenie prečo, na druhej strane toto je presne ten vek, kedy vlastní rodičia začínajú byť deťom "na obtiaž" aj v kompletných rodinách s dobrými vzťahmi.
Najlepšie čo môžeš v tejto situácii urobiť je, že jej to dopraješ a budeš sa úprimne zaujímať o to, ako sa mala, čo robila, čo sa jej páčilo... a možno inšpirácia aj pre teba - spraviť dcére atraktívny program, aby chcela tráviť čas aj s tebou.
@lauraaaaaa možno sa na tej chate s kamaratkou citi lepsie ako s Tebou? Máš pre ňu nejaký program, výlet, alebo by ste boli len doma a pomáhala by s domácimi prácami? Alebo aký má vzťah s babkou, ked ani tam nechce ist?
Keď niekam ideme staršia si bežne volá kamošku, ktorá ide s nimi a chodí tak hádam od škôlky a nikto s tým nemá problém. Ty máš problém skôr sama so sebou a preto hľadáš problémy tam kde nie sú. Ak si dcére chodila za zadkom ako stíhačka tak sa nedivím, že k tebe chodiť nechce
@zoro9836 podla mna ma dve deti s roznymi muzmi a deti na sud malokedy volaju a pytaju sa na ich nazor, na to je kolizna aby prezistila ake su pomery v rodine a kde bude dietatu lepsie, na 99 per je to vzdy matka,ale vo vynimocnych pripadoch ak ma matka problem s alkoholom,alebo nema byvanie a pod prisudia otcovi, niekedy su pary tak rozhadane ze matka dieta nechce a tak ide k otcovi. My mozeme teraz ozaj len tipovat co sa tam stalo
Keď ide s inou rodinou nevidím v tom problém. Keby išli len pubertiaci bez dospelakov, to by som zatrhla