Prosím vie mi niekto napísať aký je režim na internátoch v dnešnéj dobe? Sú tam deti stále pod dohľadom a strážené? Alebo v poobedných hodinách môžu sami opustiť internát na nejakú dobu? Ďakujem.
@pribinak Ide mi len o toto či majú deti vychádzky.Máme problémové dieťa, veľmi problémové a zvažujeme či diagnosťak alebo internát.
Majú vychádzky. To je internát nie basa
Ak máš problémové dieťa tak asi by som dala poradu s psychologom či dieťa zvládne voľnosť internátu
@pribinak Som sklamaná, nevedela som že deti na internátoch si môžu sami niekde po okolí chodiť.Narobí zase ďalšie problémy! Už nevládzem.Dala som posledné ultimátum, ešte jeden prúser a pôjde do diagnosťáku.Robí problémy v škole aj doma a všade.Ako mám normálne spávať a žiť pokojným životom pri takom dieťati?
To je internát a nie basa, samozrejme, že môžu chodiť von.
internat nie je basa. ak mate problemy riešte ich s odbornikom, ak sa tak dieta správa ma dovod... diagnostak je dobrý. tym sa nevyhradza, ma mu pomoct. da mu rezim v zivote a utriedi hodnoty ktore treba ale dodrziavat aj doma. za mna aj rodic by mal vyhladat odbornu pomoc kedze nevie vychovat svohe dieťa... takze problem nie je len dieťa ale aj rodic
Na internáte je režim, napr od 14.30 do 17.00 majú volno. Potom ucenie. Potom večierka a nočný kľud
Ak je naozaj problémové dieťa tak potom by som zvazila diagnostak
Na intraku urobí pár pruserov a vyhodia ho
Ja som bola na intráku síce už pekných pár rokov dozadu, ale do 17 nikto neriešil, kde sme. Na vrátnici sme nahlásili, že ideme do mesta. A mohli sme ísť hocikam. Keď sme nemali večeru výnimočne dovolili aj do 18 kedy začala štúdijná doba.
Veľmi problémové dieťa chceš dat na internát? To hádam nie.. Môže tým robiť problémy... Robiť problémy iným chalanom.. Takého si buď doma nechaj ale ten diagnosticky
@macekovam Ja som skutočne nevedela že na internátoch púšťajú deti samé von. Takže to neni východisko pre nás, internát.
Tak ty si nevies spravit poriadky s dietatom tak to hodis na vychovavatelky. Wow
@lalenka33 A ste chodievali von, ako tam deti trávili čas? Nerobili problémy?
@jj298 Mám len jedny nervy!
To mame vsetky.
@jj298 Na moje dieťa neplatí nič, ani milé slovo ze mu dohovorím ani žiadny trest. Odmalička je to problémové dieťa a už robí také problémy vážne že som na pokraji síl.
Si na neho sama alebo máš muža? Konkretizuj situácie...
No ja len dufam ze nikdy nebudeme mat doma taketo vztahy.
My sme mali vychádzky od 14 do 16:30 a mohli sme sa túlať kdekoľvek, len prísť načas naspäť a neožratí/nesfajčení.
Takže tvoje dieťa je súce do reedukačného centra, tam ho najlepšie držať čo najdlhšie a následne vypakovať z domu.
A keby aj na internáte nemali vychádzky, tak aké by to bolo riešenie pre tvoje dieťa? Šak robí problémy aj v škole, nie?
A za ďalšie, prečo by iné deti mali byť vystavené tvojmu za to, že ty máš len jedny nervy?
Nech sa páči smer psychológ/psychiater a reedukačné zariadenie.
Pracovala som na stredoskolskom internate a z toho co pises, urcite ho na internat nedavaj. Ak si ty z neho na pokraji sil, ver tomu, ze vychovavatelka, ktora tam ma dalsich 25-30 deti nebude mat tolko casu ani nervov ako ty. Ziaci maju vychadzky, do 17tej musia byt na internate, dlhsie len s povolenim vychovavatelky. Ak budu problemy, tak bude mat napomenutie, mozu ho aj vylucit ak nerespektuje pravidla..za mna je internat skor pre deti, ktore zvladnu to, ze nemaju nonstop dohlad, vedia si zorganizovat cas a dodrziavaju pravidla..
no neviem, ved to nieje skolka ze maju na neho davat pozor co robi a kde chodi a drzat ho zavreteho. ja som od 16 vzdy brigadovala, niekedy aj do polnoci po skole a vychovavatelka nemala problem.
My sme nemali vyslovene problémových ľudí na intraku. Také bežné, že pitie, marihuana sa vždy našlo. Raz u nás na intráku býval chalan z inej školy keďže ho vyhodili z ich intráku, ale aj z nášho letel. Tam boli drogy, nedodržiavanie večierky, vychádzok, drzé správanie voči vychovávatelom. My sme ale boli mimo mesta a keď sme chceli ísť do mesta, tak sme museli busom a to sa nám málo kedy chcelo. My sme boli malý intrák, kde sa všetci poznali a volné chvíle sme trávili po izbách na navšteve alebo pred intrákom na lavičkách. Ale u nás napríklad na intráku nemali chalani problém dostať sa na dievčenské poschodie, keď veľmi chceli. Pre Vás asi intrák vhodný nebude.
Problemove dieta vobec nie je vhodne na intrak. ZeTy si z neho v koncoch, to nie je divod, hodit ho na krk inemu, ktory na to nie je urceny. Na prevychovu su ine zariadenia. Neviem, co Ti brani, ho dat tam, kam patri a kde su ludia urceni na takuto prevychovu. Ze on nechce, je jeho problem, ma sa spravat vhodne
A čo si si myslela.. Véd to je len ubytovanie.. Ma svoj režim... Vychádzky... Vychovávateľky..
Co napríklad robi
Keď je dieťa problémové od mala, ako si to doteraz riešila? Zrejme už vieš, či je tam diagnóza, alebo zle nastavenie hraníc, alebo iná príčina Podľa toho sa zariad a poraď sa pripadne s psychológom/terapeutom či iným odborníkom u koho to riešite. Plus daj na svoju intuíciu. Ak ste to doteraz neriešili, len tak zrazu ho do diagnosťáku dať nemôžeš, tam treba najskôr hľadať tie príčiny a potom nastaviť postup. Kým toto nebude jasné tak na intrak ho zatiaľ neposielaj, tým len oddiališ riešenie problému, ešte sa to nabalí a ťažšie sa z toho vymotať. Odsunutím problému nič nevyriešiš.
Ak robi problem od mala tak to dost neskoro riesis v 15. A to este tak ze ho hodis na zodpovednost niekomu inemu.A minochodom ak porusuje inter.pravidla mozu ho vylucit. Dcere vylucili spolubyvajucu hned po dvoch tyzdnoch. Ziadna vychovavatelka nepojde do basy. Stake chodila na chlapcenske poschodie. Nik si ho na zodpovednost brat nebude.
A potom sa mi čuduje iné mamičky, že mám názor na rodičov pubertiakov, taky aký mám. Nehnevajte sa, ale intrak v žiadnom prípade nie je ani len náhodou dobra voľba. Seba chcete chrániť a ostatné deti nie?
Do diagnostickéhe alebo reedukačného centra ho vieš umiestniť aj sama na tzv. "dohodu" zväčša sú to krátke trojmesačné pobyty a hradíš ich ty ako rodič. Alebo tam dieťa môže umiestniť súd rozhodnutím, vtedy nehradíš nič, ale pobyt sa predĺži minimálne na 6 mesiacov. Ak si nevieš rady skús osloviť kuratelu, možno ho trochu postrašia. Ak mu nedocvakne vedia ti pomôcť s jeho umiestnením.
Áno si tam vychovavatelia. Decka majú aj vychádzky ale musia dodržiavať časy príchodov