ahojte, potrebovala by som radu ohľadom strednej skoly, chcela by som študovať psychológiu,ale niesom si istá ci to je zdravotnícka alebo pedagogická,na gymnázium neplánujem ist,takže ak viete prosím napíšte dakujem
Gymnázium je v tomto taká istota si myslím.
Gymnazium ta na prijimacky prioravi najlepsie.
Psychologia je predmetom na Strednej pedagogickej a vela absolventov pokracuje dalej v studiu psychologie na VS. Mame v todine uz vystudovanu psychologicku z tejto skoly.
moja rada - gymnázium, lebo tam sú predmety, ktoré ťa najlepšie pripravia na psychológiu. Zameraj sa najmä na výsledky z biológie. Teda najskôr stredná škola, zmaturovať, urobiť dobre prijímačky a psychotesty. Najskôr sa na VŠ študuje všeobecná psych., potom odborová. Ak chceš klinickú, tá podlieha aj praxi počas štúdia na psychiatrii. Záleží na tom, či už máš jasno v tom, aký odbor v rámci psychológie: forenzná, dopravná, poradenský, alebo školský psychológ?
pozri si vysoke skoly, trebars ukf nitra a ich pedagogicku fakultu - ponukaju tam aj odbor psychologia v kombinacii s ucitelstvom. Pozri si profil absolventa takehoto studia --- ak by ti to vyhovovalo a nasla by si sa v tom, potom je stredna pedagogicka rekativne ok volbou. Pretoze mam z teba pocit, ze gymnazium nechces uz len z principu - akoby si sa bala ze ci sa tam dostanes. Ale ono ani na pedagogiku nie je jednoduche sa dostat, proste teraz ste silne rocniky.
Je jedno, aku mas strednu, ak urobis prijimacky, zoberu ta. Na pedagogickej je maturitny predmet predskolska psychologia, mozno trochu pomoze. Neviem, ako teraz, ale niekedy boli 2 smery studia. Jednoodborove studium a dvojodborove (ucitelsky smer) . Z jednoodboroveho mozes byt klinicky psycholog, v poradniach, mat vlastnu prax. K tomu si porobis jednotlive skusky na zbrane, ci vodicov, ci sudneho znalca. Ucitelsky smer sa studuje s nejakym dalsim predmetom a si vlastne ucitelka s aprobaciou psychologia a dalsi predmet.
Psychologia sa studuje na vysokej skole, na to aby si sa dostala na VS potrebujes maturitu a spravit prijimacky. Na prijimacky budes lepsie pripravena z gympla ako z nejakej inej SS